Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Borzvára Kispatakon - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Borzvára Kispatakon | Hol van ez a hely?

Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Borzlik 1 Borzlik 2 Várfal maradvány 1 Várfal maradvány 2 Erdővel borított várdomb Kisborosnyó 1 Kisborosnyó 2 Ez volna a varsanc? Van itthon valaki?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Borzvára Kispatakon fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Borzvára Kispatakon! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Borzvára Kispatakon közelében?
Mező-tető Sepsimagyarós. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kockás tulipán Rétyi Nyír. Jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növényünk, mely áprilisban tömegesen nyílik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Magyar Honvéd Rétyi Nyír. A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található. (látnivaló és geodoboz)
Milleniumi fenyves Rétyi Nyír. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Székelybánja vára 1 Lécfalva. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m.
Székelybánja vára 2 Lécfalva. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz.
Református templom Réty. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel.
Református templom Lisznyó. Lisznyó neve szláv eredetű és erdőt jelent.
Lécfalva. Románul - in limba romana: Cetatea Viezurei

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Borzvára Kispatakon gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk...
 • Tudás vagy szerencse? - Tudás vagy szerencse? A lényeg, hogy megtaláltam...
 • Kisse esos ido volt - Kellemes kis seta, es a mai nap ez is meglett...
 • Megtalaltuk - Egyik legszebb erdo...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Borzvára Kispatakon? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom
A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
Szacsvai panoráma 2.68 km-re
RH1747 Szacsvai panoráma
Fergettyűvár
A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa.
Kockás tulipán-erdő
Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.