Nagyenyedi vár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Aiud - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Nagyenyedi vár

Gyulafehérvártól 30 km-re északra a Maros jobb partján fekszik. Legmagasabb pontja az Őrhegy, 367 m. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A vár A lici A vérengzés emlékműve A vár - 1 Várudvar - 1 Várudvar - 2 Szószék Bástya A csizmadiák és lakatosok bástyája... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nagyenyedi vár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
37649 Katolikus templom. Hunyadi kolostortemploma. (rejtekhely geodobozzal) 39894 Katolikus templom. 1219-ben Wynchy néven jelentkezik a forrásokban. (rejtekhely geodobozzal) 40007 Kőközi-szoros. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson. 44582 Ticuiata-szikla. A Csáklya-szoros környéke régészeti lelőhely, bronzkori halomsíros temetők találhatók itt. (rejtekhely geodobozzal) 44927 Mariuta-szikla. A Csáklyakő mögött eredő Csáklya pataka mentén két hasadék is képződött, amelyek közül a leglátványosabb a Csáklya-hasadék. (rejtekhely geodobozzal) 45128 Templomrom. Borosbenedek egykori gótikus temploma a falu feletti magaslaton az elmúlással küszködik. 48121 Remetei panoráma. A Felsőenyed. 50909 Gáldi-szoros. Felsőgáldról Havasgáld felé menet a 107K jelzésű megyei út áthalad a a Gáldi-szoroson is. 54664 Székelykő. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző táblát, még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét. 55029 Kőlyuk. 57666 A Thoroczkay család vára. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. 57842 Csáklya-kő. A Csáklya-kő a Torockói-hegység egyik elszigetelt, olisztolitként beágyazódott és szelektiv erózió során felszinre került mészkőcsúcsa. 58272 Torockószentgyörgy. Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja. 58818 Bedellői-szoros. 58985 Székelykő-Észak. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző tábláját, még felkapaszkodnak a főcsúcsra. 60357 Remetei-sziklaszoros. A Remetei-sziklaszoros a Torockói-hegység egyik legszebb, bár zord, nehezen megközelíthető sziklaszorosa.

Történelmi-kulturális értékek - Fehér megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Diákemlékmű
Az 1704 március 16-án a Rákóczi-féle szabadságharc idején elesett 30 kollégiumi diák emlékére 1896-ban állított emlékmű a nagyenyedi városi parkban található, magas lombos fák árnyékában.
Molyhos tölgyerdő 7.08 km-re. RH2172 Molyhos tölgyerdő Miriszló
Református templom 7.88 km-re. Magyarlapád Nagyenyedtol 10 km-re fekszik, élő népzenei életéről híres.
Diód vára 11.27 km-re. Diód várának romját Diód belterületének északnyugati szélén, a Diód-patak partján, az ottani tó melletti kisebb kiemelkedésen találjuk.
Református templom 11.97 km-re. A középkori plébániatemplomot a román korban építették, legkésőbb a XIII.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Most látom - Most látom, sokan megtalálták már, beírás viszont nem volt, gondolom ki lett cserélve a noteszke...
 • A mágnes működik - A hideg és szél ellenére megnéztük a várat...
 • Bethlen Gábor - A dobozt nem találtam meg, pedig ahogy saccolom a vár bejárata után van, az oláh vérengzés emlékmű felé...
 • Forró - Nagy forróság volt, mégis sokan jöttek mentek a környéken...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.