Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Parasztvár - Székelyzsombor - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Parasztvár - Székelyzsombor | Hol van ez a hely?

A Kis-Homoród patak két partján fekszik Székelyzsombor, felette magasodik Székelyzsombor vára. A 16-17-dik századi várról okleveles nyom alig maradt. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Székelyzsombor vára A falu felülről nézve A falu feletti dombtetőn Csoportkép A gyergyói EKE keresi a ládát Vár a dombtetőn Ráközelítve Bejárat Várudvar Lepusztult épület Felirat. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Parasztvár Székelyzsombor fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelyzsombor és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Parasztvár! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Parasztvár Székelyzsombor közelében?
Székelykapu Oklánd. 1938-ban cserépfedésűre cserélték ki az eredetileg zsindelyborítású tetejét.
Unitárius templom Oklánd. A történelmi emléket hordozó Rika-hegység lábánál települt Oklánd unitárius temploma melletti fenyőfák állnak. (látnivaló és geodoboz)
Halomsírok Kövesbérc Oklánd. Az oklándi sírhalmokat 1895-ben fedezték fel, a Kövesbérc nevű hegygerincen, mely több falu területén fekszik. (látnivaló és geodoboz)
Evangélikus templom Homoróddaróc. Óvoda Oklánd. Az oklándi óvoda a polgármesteri hivatal mellett található, Felszegen.
Kilátótorony Heveder hegyese Oklánd. A Heveder hegyese (régebb Heveder-tető, Nagy Völgy bükk teteje, Billő Mező tettője) 900 m távolságra van a Kustaly-vára helyétől, nyugatra. (itt geodobozt is lehet keresni)
Románul - in limba romana: Cetatea taraneasca Jimbor

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelyzsombor térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Parasztvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Nagyon érdekes és szép hely - Nagy szükség lenne rá, hogy konzerválják, ha lenne ki áldozzon rá, ellenkező esetben rohamos pusztúlásra van ítélve, és nagy kár lenne érte...
 • Vár a tetőn - Egy jó kis emelkedő után értünk fel a várba...
 • Ujra itt jártam - Es meg vittem magammal vagy 25 embert...
 • Gps nelkul - Nagyon ötletes a rejtek...
 • Sikerült eljutni Székelyzsombor környékére? Tetszett a Parasztvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Temető
Székelyzsombor temetője a falu felett, az evangélikus templom és a parasztvár között domboldalon terül el.
Evangélikus templom
Székelyzsombor eredetileg szász település volt, és temploma is abból a korból való.
Unitárius templom
Homoródújfalu a Hargita-hegység lábainál, a Kis-Homoród völgyének alsó részén, az egykori Szászföld és a Székelyföld határán helyezkedik el, mint a megye legdélebben fekvő települése.
Mirkvásári öreg tölgyfás legelő
Mirkvásár mellett található egy különleges tölgyfás legelő.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.