Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Parasztvár - Székelyzsombor - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Parasztvár - Székelyzsombor

Parasztvár - Székelyzsombor | Hol van ez a hely?

A Kis-Homoród patak két partján fekszik Székelyzsombor, felette magasodik Székelyzsombor vára. A 16-17-dik századi várról okleveles nyom alig maradt...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Székelyzsombor vára A falu felülről nézve A falu feletti dombtetőn Csoportkép A gyergyói EKE keresi a ládát Vár a dombtetőn Ráközelítve Bejárat Várudvar Lepusztult épület Felirat. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Parasztvár Székelyzsombor fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelyzsombor és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Parasztvár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Székelyzsombor, 0.46 km távolságra található.
Szállás

Szállás Székelyzsombor - Brassó vármegye


Keress szállást Székelyzsombor közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 9.2 km-re levő látnivalókkal: Az alsórákosi kialudt vulkán krátere (30 kép).
14714742791100
14714742801101
14714742821102
14714742841103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Parasztvár Székelyzsombor közelében?
Erődtemplom. Mirkvásár templomáról az azt körülvevő várfalon feltüntetett két évszám ad biztos eligazítást: 1517 és 1541.
Székelykapu. Az oklándi, jó állapotban levő parókia előtt álló, 1809-ben állított és jól megőrzött székelykapu, Udvarhelyszéken a legrégebbi.
Unitárius templom. Ha a fenyők beszélni tudnának, először a 10 hársfáról emlékeznének, melyeket a millennium évében ültettek. A templom kivülről is, meg belülről is szép - Ezt a dobozt már a télen láttam egy temetés alkalmával, de akkor valahogy nem fértem hezzája. (itt geodobozt is lehet keresni)
Halomsírok. Az oklándi sírhalmokat 1895-ben fedezték fel, a Kövesbérc nevű hegygerincen, mely több falu területén fekszik. (látnivaló és geodoboz)
Óvoda. 6.6 km-re. A több mint százéves épület mellett egy érdekes pavilon, fedett tornác található.
Kilátótorony. A Heveder hegyese (régebb Heveder-tető, Nagy Völgy bükk teteje, Billő Mező tettője) 900 m távolságra van a Kustaly-vára helyétől, nyugatra. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kilátótorony. (turisztikai hely geoládával) Sós kút. A sóskút Homoródszentpétertől keletre, 1,15 km távolságra található, a Tarhegy aljában.

Parasztvár Székelyzsombor románul - in limba romana: Cetatea taraneasca Jimbor

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Parasztvár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelyzsombor térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Nagyon érdekes és szép hely - Nagy szükség lenne rá, hogy konzerválják, ha lenne ki áldozzon rá, ellenkező esetben rohamos pusztúlásra van ítélve, és nagy kár lenne érte...
 • Vár a tetőn - Egy jó kis emelkedő után értünk fel a várba...
 • Ujra itt jártam - Es meg vittem magammal vagy 25 embert...
 • Gps nelkul - Nagyon ötletes a rejtek...

Sikerült eljutni Székelyzsombor környékére? Tetszett a Parasztvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Temető
Temető
Székelyzsombor temetője a falu felett, az evangélikus templom és a parasztvár között domboldalon terül el.
Evangélikus templom
Evangélikus templom
Székelyzsombor eredetileg szász település volt, és temploma is abból a korból való.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.