Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Pseudosphaera - Marosvásárhely - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Pseudosphaera - Marosvásárhely fotó

Pseudosphaera - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

A Pseudosphaera-szobor (magyarosan Pszeudoszféra) a marosvásárhelyi Bolyai téren áll. Bolyai János világhírű magyar matematikusnak állít emléket, aki életének jelentős részét Marosvásárhelyen töltötte. Ez a világ első matematikai műemléke.

Az emlékművet Bolyai János születésének 200. évfordulójára (2002. december 15.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Pseudosphaera 2 Az emlékmű felirata Matematikai műemlék Pseudosphaera Felirat A szobor tervezője Park Pseudosphaera 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pseudosphaera Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pseudosphaera! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pseudosphaera Marosvásárhely közelében?
Minoriták temploma. A műsor folytatódik - Vasárnapi városismertető séta közben ide is eljutottunk. (turisztikai hely geoládával) Gecse Dániel-forrás. A forrás vize a Poklos-patak egyik völgyoldalában tör a felszínre. Volt nincs doboz - N (itt geodobozt is lehet keresni)
Szentgyörgyi István szobra. Második próbálkozásra - Az első alkalommal a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem, illetve Studió Színház előtti kis kertben személyek álldogáltak. (érdekes hely geoládával) Bolyai János első sírhelye. Bandi Árpád nyugalmazott matematikatanárnak köszönhetően 2010 januárjában, Bolyai János halálának 150. Egy újabb Bolyai - Első geoládás találatom Bolyaiékhoz kapcsolodik. (látnivaló és geodoboz)
Tisztviselő-telep. A telep építése Dr. Találatlan maradt - A dobozon kívül mindent megtaláltam amiről szó esett a bejegyzésekben.
Radó-ház. 450 m-re. Művészet utca - A Művészet utcán járva megnéztem a Radó házat, de a geodobozt nem tudtam elökeriteni. Bolyai Farkas almafája. Bolyai Farkas almafája csak 100 évig élt, majd kiszáradt. Kicserélem - Köszönöm a visszajelzést! Igyekszem mielőbb kicserélni.
Léstyán atya emlékére. Hát persze, hogy rejtekhely - Már százszor elmondtam, leírom újra.
Barock. Főtéri hátsó udvarok Maros megye. Marosvásárhely belvárosának szecessziós és késő barokk stílusú épületei meghatározzák a város főterének, az egykori Széchenyi-tér, ma Rózsák tere hangulatát. Képek feltöltése - Egy rejtekhely weboldalán a képek a jobb oldali oszlopban találhatók, a Rejtekhely-fotók című dobozban.
Katolikus temető emlékművei. A Don kanyar áldozatainak az emlékműve.
Keresztelő Szent János templom. Keresztelő Szent János templom - Marosvásárhely, 1623, 1725-1749.
Alexandru Papiu Ilarian kollégium. Épült 1910-1914.
Vártemplom. Marosvásárhely monumentális vártemplomának építése a 13-ik századig nyúlik vissza, amikor még Marosvásárhely neve Székelyvásárhely, latinosan Novum Forum Sicolorum volt. Működik - Tényleg így működik, hogy másodszorra, és nappal lehet megtalálni.
Bethlen Gábor-szobor Maros megye. Mézeskalács-ház. Bernády György-szobor. A bronzból készült szobrot Bocskai Vince szovátai szobrászművész készítette és 1994. Amig II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium diakjai felvonultak - Konnyen ment a megtalalas.

Pseudosphaera Marosvásárhely románul - in limba romana: Pseudosphaera Targu Mures


Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Pseudosphaera gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Negyedik doboz - Nem az én rejtésem, hát megkerestem...
 • Még azért is, újrarejtve - Egy esti séta alkalmával nyolc geodobozt rejtettem újra a környéken...
 • Felületes keresők, összetévesztett dobozok - Sajnos, megint eltűnt a doboz...
 • A harmadik doboz - Ennél a rejtekhelynél már két dobozom tűnt el...
 • Majdnem gömb - Bolyai verseny szünetében, a vásárhelyi vadászat utolsó darabjaként...
 • Új doboz, új helyen - Elhelyeztem egy új dobozt új helyen...

Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Pseudosphaera? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Igazságügyi palota
Igazságügyi palota
Igazságügyi palota - Marosvásárhely, Épült 1856 - 1897 között.
Teleki Téka
Teleki Téka
A marosvásárhelyi Teleki-Bolyai Könyvtár az elmúlt századok európai könyvkultúrájának egyik leggazdagabb erdélyi gyűjtőhelye.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.