Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Lakótorony - Szászorbó - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Lakótorony - Szászorbó

Lakótorony - Szászorbó | Hol van ez a hely?

Lakótorony - Szászorbó

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A lakótorony Lőrés a lakótornyon Szászorbó. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lakótorony Szászorbó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Szászorbó és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lakótorony! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Lakótorony Szászorbó közelében?
Hőség-domb kőtojása. A kőtojás megközelítése - Pedig gps koordinátánk is volt. (érdekes hely geoládával) Szebenkákova. Szebenkákova (1964-ig Cacova Sibiului majd Fantanele, németül Krebsbach) Nagyszebentől 20km-re nyugatra található. Több lehetséges rejtek közül az utolsóban - Az Artmania rockfesztivál első estéjének koncertjei után, éjfél körül érkeztem a helyszínre. (különleges hely geodobozzal)
Riesenberg Orlát. A Szebeni-medence és a Székási dombvidék találkozási pontján, a falutól északnyugatra, a Riesenberg-hegy csúcsán középkori vár romjait kereshetjük fel. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szebenvár Orlát. 21.6 km-re. Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község. Szebenvár és Riesenberg - Igen, ezen a helyen állt a Szebenvár, olvasd el a rejtekhely nagyon részletes leírását.
Guraró. A Szeben folyó mellett, a Csindrel-hegységtől északra, 550 méterrel a tengerszint felett fekszik. GC3RT1Q [TGQ 2012] Gura Raului Lake 5 - m (itt geodobozt is lehet keresni)
Martinuzzi várkastély Alvinc. Bod Péter szerint Martinuzzi építteti a kastélyt 1546-1551-ben, mások szerint Bethlen Gábor. Romok - Fürgén másztunk be a kapu tetején és úgy éreztük miénk a kastély! Mármint a kastély, melyet hozzá képzeltünk a romokhoz.
Református templom Alvinc. Ódon hangulat - A fallal körülzárt templom ódon hangulata lenyűgöző. Református templom Borberek. Borberek, az iszappal feltöltött templom. Az ötödik - A mai utam utolsó, ötödik geodoboza.
Erődtemplom Kereszténysziget. században épített, gótikus erődtemplommal büszkélkedik. Mostanában püspök, nem nagyfőnök - A ládaoldalakat nem írom, hanem szerkesztem, bár a legtöbb helyen én írom a szöveget is.
Egykori ferences kolostor Gyulafehérvár. Református templom Vízakna. A háromhajós, bazilika típusú templom építését valószínűleg 1240-ben kezdték meg, majd 1280 körül fejezték be. Uj rejtek - Mivel a templomot körülvevö falban levö geodoboz eltünt, egy újat helyeztem el, egy kicsit távolabb.

Történelmi-kulturális értékek - Fehér megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szászorbó térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Lakótorony gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Szászorbó környékére? Tetszett a Lakótorony? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Erődtemplom
  Erődtemplom 0.37 km-re
  RH2859 Erődtemplom Szászorbó
  Kelnek
  Kelnek
  A 13.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.