Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Kecskék párkánya - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Kecskék párkánya

Kecskék párkánya

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Kecskék párkánya képtárból:

Kőkapuk éle a háttérben
Kőkapuk éle a háttérben
Malaesti menedékház
Malaesti menedékház
Kémények nyerge
Kémények nyerge
Lépcső-csúcs
Lépcső-csúcs

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kecskék párkánya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Törcsvári kastély 9.69 km-re - A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14. * Lenföldek tisztása 11.12 km-re - * Ferenc József-szikla 11.32 km-re - A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól. * Aranygödör-kilátó 11.93 km-re - * Juhász asztala 12.29 km-re - * Magas-csúcs 12.31 km-re - * Lóhavas 12.7 km-re - * Kőkapuk éle-tisztás 12.73 km-re - * Kőkapuk éle-csúcs 12.99 km-re - * Három kislány-tisztás 13.64 km-re - * Fundáta-völgyi barlang 13.92 km-re - A barcarozsnyói Fundáta-völgyi barlang Rozsnyótól 3,5 km-re található, nem messze a rozsnyói vártól, 790 méter tengerszint feletti magasságban. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Ágas fa = Edénytartó fa a ház mellett. Ágyváró kossó = Pálinkás palack cserépből, lakodalmaknál használják. Ahajré = Addig. Ahajt = Ott. Aharré = Arrafelé. Ájsza fel = Kelj fel. Alacsony ember = Hitvány gazember. Alávaló = Fa, szalma, tálca. Alig tetszik az ég = Virrad, hajnalodik. Álomszösz = Az alvás és ébrenlét közötti állapot.

Turisztikai látnivalók a közelben


Omul-csúcs
Omul-csúcs 1.85 km-re
RH1868 Omul-csúcs Bucsecs-hegység
Lépcső-csúcs
Lépcső-csúcs 2.46 km-re
RH1865 Lépcső-csúcs
Toronyszék
Toronyszék 2.52 km-re. RH1866 Toronyszék
Panoráma Szarvas-völgy
Panoráma Szarvas-völgy 2.59 km-re
RH2446 Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység
Török mecset
Török mecset 2.78 km-re
RH4504 Török mecset Bucsecs-hegység
Macska-szfinx
Macska-szfinx 3.41 km-re
RH4503 Macska-szfinx Bucsecs-hegység
Panoráma Sugariilor-völgy
Panoráma Sugariilor-völgy 3.54 km-re
RH2430 Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység
Hegyes-szírt
Hegyes-szírt 4.33 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • kecskek nyomaban.... - Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.