Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kecskék párkánya - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Kecskék párkánya turisztikai látnivalói

Kecskék párkánya..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Kecskék párkánya képtárból:

Malaesti-völgy
Malaesti-völgy
Kőkapuk éle a háttérben
Kőkapuk éle a háttérben
Malaesti menedékház
Malaesti menedékház
Kémények nyerge
Kémények nyerge
Lépcső-csúcs
Lépcső-csúcs
Kecskék párkánya 1
Kecskék párkánya 1
Kecskék párkánya 2
Kecskék párkánya 2
Kecskék párkánya 3
Kecskék párkánya 3
A felhők felett
A felhők felett
Kecskék ösvénye
Kecskék ösvénye

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kecskék párkánya fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kecskék párkánya!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hidegpatak, 6,79 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Obersie-la-om-csúcs - Bucsecs
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kecskék párkánya közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
2,5 km-re. A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is.
Toronyszék 2,5 km-re. A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk.
2,6 km-re. Gyönyörű kilátás fogadott.
2,8 km-re. Tényleg egy egészen más sziklatömb mint a Bucsecsben megszokottak. Az Omul-csúcsról ereszkedtünk le, és mielőtt "hazafele" vettük volna az irányt, felkerestük a Török mecsetet.
3,4 km-re. Ez tényleg egy különleges sziklaalakzat. A Caraiman-kereszttől folytattuk utunkat az Omul csúcs fele, mikor útközben Erózió Kiváló és Érdemes művész újabb munkájába botlottunk, amilyenekkel tele van a Bucsecs-hegység.
3,5 km-re. Na, itt aztán rendesen fúj a szél.
4,3 km-re. Ha nem tudsz sziklát mászni akkor sem kell kétségbe essél, hiszen a hegy felőli oldalán akár fel is sétálhatsz. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
4,4 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
4,4 km-re. Az Ördögmalom-vízesés megközelíthető Törcsvárról, a piros kereszt turistajelzés mentén indulva. Elindultunk a vizeses iranyaba, ami nagyon megerte, csak nagyon esett az eso, es igy a tobbi nem lett meg. Már nyílik a rojtos harangvirág, a tárnics, és még találni egy-két elmaradt sáfrányt. Ez az útvonal érinti a Rendőrség-nyerget, a Lyuk-esztenát, majd a Kémények nyerge után ér ki az Omul menedékházhoz.
Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 4,5 km-re. Igaz nem veszelytelen de egy kis kalandvaggyal, egy madzag kotellel, es nem kis helyismerettel ez mind megvalosithato. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is.
5,6 km-re. A Caraiman párkányon keresztül értünk el erre a helyre, ahonnan rendkívül szép kilátás nyílik a völgyben sorakozó városokra.
5,8 km-re. Miután kigyönyörködtük magunk a vízesés sorozatban, folytattuk utunkat a Caraiman-kereszt felé.
5,8 km-re. Későn indultunk útnak, nem számoltunk avval a csúcsforgalommal, ami Busteniben volt, mikor gyalog gyorsabban lehetett haladni, mint autóval. Miután már elég sokat hallottunk meg olvastunk erről az új útról ideje volt kipróbálni is.
6 km-re. A túránk második napján ragyogó napsütésben indultunk a Caraiman-kereszthez, a Babele menedékháztól.
6 km-re. Ha nem letezne ez a kapu, akkor nem tudnank tovabb haladni ezen az ovon, a kapucska oven. A Braul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja.
6,2 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van. Számtalan zuhatagot és vízesést képez.
6,9 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii vagy Caraiman-völgyben levő útvonalon, fel a Babele-menedékházhoz vagy lefelé Bustenibe. Bár a kék kereszttel jelzett ösvényről is szépen látszik a Habos-völgyi vízesés, valahogy mindig kimaradt a hely felkeresése.
7,6 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya, romanul Claia Mare. Bustényből indultam, a kabinos drótkötélpálya indító állomásától, a kék háromszög jelzésen, mely az Égettkő (Piatra Arsa) menedékházhoz vezet. Engem is megkisertett a nagy melyseg a Nagy Boglyarol, hogy onnan repulhessek egyet a nagy semmibe. Igen, a Nagy Boglyára mindenképpen vissza kell még térni. Megkozelitese most a Szaraz-volgy felol volt, ez nehezebb - de lehet mind a Japok volgyebol, mind az Urlatoare felol.
7,7 km-re. Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.
8 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként. A pad támlájára fel van írva a nagymama neve, Marie Thereze, és egy dátum, 1888 szeptember 7.
9,7 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén. A kastély már zárva volt, így maradt a rejtekhely felkeresése. Kaphatnánk egy kis segítséget a ládára vonatkozóan? A geodoboz a vár fölötti domb tetején, egy kivágott fa törzsének üregében található, pár lépésre a tisztástól, az erdőben. Bár nincs sok köze Vlad Tepes havasalföldi vajdához, a legtöbb turisztikai kiadványban Drakula kastélyként emlegetik.
9,8 km-re. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték. Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm. A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk.
Kilátópont kereszttel Törcsvár 10 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén. A jelzett turistaösvény közelében egy második kilátópontot találunk.
10,2 km-re. Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem. Ott voltam a rejtésnél. - Lenföldek tisztása Keresztény-havas 11,1 km-re.
11,3 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól. I Károly román király kérésére hozták létre a szikla tetején található kilátót, korláttal ellátott lépcsősorral.
11,6 km-re. Nyáron a jellegzetes növényzet, télen a jégcsap-oszlopok teszik látványossá. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre, magassága 15-20 méter.
Aranygödör-kilátó Keresztény-havas 11,9 km-re. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.
12 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található. A szikla lábánál egy kis tisztás van, meg egy kis üreg, mely valamikor egy remete otthona volt.
12,3 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé. Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.
12,3 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.
12,7 km-re. Mi ezt az ösvényt visszavonulásra használtuk, Szinaja felé, miután bejártuk a Vágy völgyét, és megnéztük annak vízeséseit. A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
12,7 km-re. Lóhavas (Spinarea Calului) - Keresztény-havas.
12,8 km-re. Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya. Legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
12,8 km-re. A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól. Másik neve Bálvány-kő, németül Götzentempel.
12,9 km-re. A Brontosaurus háta egy sziklakilátó, mely 90 m távolságra van a Bálványkőtől. Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kecskék párkánya adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Kecskek nyomaban - Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal. Itt is megismetlodne a szuzessegi allapot?
 • Fel vagyok már készülve. Hiszen már rejtéskor benne volt a pakliban, hogy ez a rejtés pengeélen van.
 • Bár ott volt az ösvény mellett, ezt találtuk meg utoljára s teljesen véletlenül. Én egészen más helyt kerestem, de a lényeg, hogy megtaláltuk.
 • Ez alkalommal nem volt senki a környéken (csak a rejtő, de ő nem zavart a keresésben, igaz nem is segített), a kapuról is kiderült, hogy nyitható. A pet előforma hamar előkerült.
 • Az emlekmu is meglett, a dobozka is. Igaz a marvanytablat valami galadkez mar megrongalta.
 • Ivo felol jottem, megneztem magamnak a Kecskevesz via ferrattat. Leven, hogy hetvegere fenykepezogep nelkul maradtam.
 • A bástya meg van, de a geodoboz nem.
 • Isten hozott a rejtekhelyvadászat csodálatos világába Borbáthék. Örülök, hogy megtetszett.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kecskék párkánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.