Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Óriáspincetető - Eresztevény - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Óriáspincetető - Eresztevény

Óriáspincetető - Eresztevény | Hol van ez a hely?

Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.

Maksa 1332-ben Moxa, illetve Moya néven említi a pápai tizedjegyzék, 1497-ben Maxaként fordul elő. Az 1567. évi regestrumban Maxa néven 34 kapuval jegyzik, majd 1593-ban Maxafalva a neve.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A dobozra Gabor Aron vigyaz Oriaspinceteto Pasztorok Szerelekek/kutyuk Lármafa-tető Óriáspince-tető Faragott gyalogkapuk Fókusz Tájépítészeti együttes Oltár Emlékmű. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Óriáspincetető Eresztevény fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Eresztevény és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Óriáspincetető! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Óriáspincetető Eresztevény közelében?
SZNM 6 Dálnok. stáció - Dálnok Dálnok harmadik Dózsa György emlékhelye a Dálnok patak völgyében, a műút melletti Dózsa panzió udvarán található. Reménykedtünk - Az előző - elég régi - bejegyzést olvasva, reménykedtünk, hogy mára már sikerült pótolni a hiányzó ládát.
Lécfalva. Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében. Kultúrotthon - A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz. (látnivaló és geodoboz)
Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok. Angyalos. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. Első dobozunk - Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban. (különleges hely geodobozzal)
Székelybánja vára 1. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.
Székelybánja vára 2. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz. Nahat-nahat - Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom. Területét már az őskorban is lakták. Mégis megtaláltuk - Hittünk a gyermekeknek, mikor a kapuhoz rohanva közölték: Lelakatolták! Nem ellenőriztük le, hogy esetleg dísz-e a lakat. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hunárka. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér. Régi kedvenc hely - Gyakran eljárok a környékre, ismerőseimnek mindig felajánlom, hogy keressék a dobozkát.
Kockás tulipán. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk. Korábban nyíltak - Hideg ide vagy oda, a kockásliliomok április elején nyíltak az idén és a tavaly is.
Dózsa György szobra. 6.5 km-re. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés - Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne.
Emlékpark. Emlékpark - Dálnok.
Várhányás Maksán. A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt. Fergettyűvár. A helyet ugyanis régen szántották, ma legelő. Négyen kerestük - Fél órán keresztül kerestük de nem találtuk meg.
Református templom. 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek.
Unitárius templom. 7.9 km-re. A szentivánlaborfalvi unitárius templom 1826 -ban épült.
Katolikus templom. Keresztes hadjárat - It komoly keresztesháború zajlott atyánkfiai között valamikor. Kézdialbis. Az 1567.
Mező-tető. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva. Mező-tető újra - Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába.
SZNM 10 Szentivánlaborfalva. stáció - Szentivánlaborfalva - Szentiványi sírkápolna Kutyák társaságában - Keresés közben a  szomszéd kutyák is odakerültek, kicsik, nem veszélyesek, csupán ugatósak, végül engedték megsimogatni is magukat.
Halastó. A virágzó kaszáló és a madarak kárpótolnak viszont, ha nem szeretsz halászni. A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is.
Csere-tető. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.

Óriáspincetető Eresztevény románul - in limba romana: Dealul Pivnitele Mari Moacsa


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Eresztevény térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Óriáspincetető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni...
 • Emlékmű - Megtaláltam! Azonban, szerintem nem lesz hosszú életű azon a helyen...
 • Kémeink jelentették - Kémeink jelentették hogy a doboz eltűnt a vágta porában...
 • A doboz épségben megvan - Kivettem belőle a geocoint...
 • Kellemes hely - Szep, kellemes hely, szivesen jarok ki arra...
 • Imádjuk a helyet - Egy szép meleg napon találtunk rá...

Sikerült eljutni Eresztevény környékére? Tetszett az Óriáspincetető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

SZNM 8 Eresztevény
SZNM 8 Eresztevény
Székelyek Nagy Kincskeresése - 8.
SZNM 7 Maksa
SZNM 7 Maksa
Székelyek Nagy Kincskeresése - 7.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.