Óriáspincetető - Eresztevény - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Moacsa - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Óriáspincetető - Eresztevény

Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A dobozra Gabor Aron vigyaz Oriaspinceteto Pasztorok Szerelekek/kutyuk Lármafa-tető Óriáspince-tető Faragott gyalogkapuk Fókusz Tájépítészeti együttes Oltár Emlékmű... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Óriáspincetető Eresztevény rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12356 Magyar Honvéd. A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található. (rejtekhely geodobozzal) 13288 Lovak szobra. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. (rejtekhely geodobozzal) 15006 Komollói Nagyvár. Komolló, Réty község egy része. (rejtekhely geodobozzal) 15251 SZNM 9 Római kasztrum. Székelyek Nagy Kincskeresése. (rejtekhely geodobozzal) 15744 SZNM 6 Dálnok. Székelyek Nagy Kincskeresése. 17000 Lécfalva. Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében. 17019 Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok. 17308 Angyalos. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. 17697 Székelybánja vára 1. Lécfalvától délre, másfél km-re fekszik Várhegy település, melynek keleti szélén van a környező árterület fölé emelkedő, kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. 17706 Székelybánja vára 2. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. 18655 Református templom. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos. 19399 Hunárka. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér. 20178 Kockás tulipán. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk. 20300 Dózsa György szobra. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. 20300 Emlékpark. Emlékpark. 21631 Várhányás Maksán. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk. 23296 Fergettyűvár. A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa.

Néhány székely szó jelentése:
Pestereg = Bámul. Pésterget = Furfangos kerülgetés. Peterzselyem = Petrezselyem. Piac-szer = Piac-sor. Picus = A macska. Pihe = Pehely.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


SZNM 8 Eresztevény
Székelyek Nagy Kincskeresése - 8.
SZNM 7 Maksa
Székelyek Nagy Kincskeresése - 7.
Sepsibesenyő régi temploma
A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
Sepsibesenyői tó
A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült.
Református templom
Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni...
 • Emlékmű - Megtaláltam! Azonban, szerintem nem lesz hosszú életű azon a helyen...
 • Kémeink jelentették - Kémeink jelentették hogy a doboz eltűnt a vágta porában...
 • A doboz épségben megvan - Kivettem belőle a geocoint...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.