Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Toronyszék - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Toronyszék turisztikai látnivalói

Toronyszék..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Toronyszék fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Toronyszék!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Simon, 6,73 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Obersie-la-om-csúcs - Bucsecs A Bucsecs, út a Bucsecsre. Barlang-kolostor. A Bucsecs teteje, geologiája.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Toronyszék közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Lépcső-csúcs Brassó megye Egy jo lada ami vekony. A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is.
Omul-csúcs - Bucsecs-hegység EKE-tábor 2015. A tusnádfürdői EKE-tábortól, reggel 5 órától, 125 km-t buszoztunk Bustényig majd innen gyalog a Molnár (Morarul) völgyön jutottunk fel az Omul csúcsra. A piramis csucsa alatt.... Eltelt egy-ket honap azota ,hogy megtalaltam, de ugy latom meg azota sem jelentkezett senki. Omul. Kerestem a betűket, és megtaláltam, elég hamar. Itt a bizonyíték. Tényleg sok zerge van a Bucsecsben, az Omul-csúcs környékén.
Ördögmalom-vízesés - Bucsecs-hegység Ujra a Bucsecsben. Elindultunk a vizeses iranyaba, ami nagyon megerte, csak nagyon esett az eso, es igy a tobbi nem lett meg. Nem volt olyan nehéz. Már nyílik a rojtos harangvirág, a tárnics, és még találni egy-két elmaradt sáfrányt.
Török mecset - Bucsecs-hegység A természet oltárköve. Az Omul-csúcsról ereszkedtünk le, és mielőtt "hazafele" vettük volna az irányt, felkerestük a Török mecsetet. Müzein. Tényleg egy egészen más sziklatömb mint a Bucsecsben megszokottak.
Panoráma Szarvas-völgy - Bucsecs-hegység Szarvast nem láttunk. Gyönyörű kilátás fogadott.
Kecskék párkánya Kecskek nyomaban. Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal.
Macska-szfinx Bucsecs-hegység Megkövült Disneyland. A Caraiman-kereszttől folytattuk utunkat az Omul csúcs fele, mikor útközben Erózió Kiváló és Érdemes művész újabb munkájába botlottunk, amilyenekkel tele van a Bucsecs-hegység. Cica. Ez tényleg egy különleges sziklaalakzat.
Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység Szélkapu. Na, itt aztán rendesen fúj a szél.
Baba Mare-csúcs Bucsecs-hegység
Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység Igaz nem veszelytelen de egy kis kalandvaggyal, egy madzag kotellel, es nem kis helyismerettel ez mind megvalosithato.
Hegyes-szírt Ha nem tudsz sziklát mászni akkor sem kell kétségbe essél, hiszen a hegy felőli oldalán akár fel is sétálhatsz.
Szfinx Babele Bucsecs-hegység Transzbucsecs 1. Miután már elég sokat hallottunk meg olvastunk erről az új útról ideje volt kipróbálni is. Ki korán kel. Későn indultunk útnak, nem számoltunk avval a csúcsforgalommal, ami Busteniben volt, mikor gyalog gyorsabban lehetett haladni, mint autóval.
Vaskereszt a Costilán
Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység Vízesések. A túránk második napján ragyogó napsütésben indultunk a Caraiman-kereszthez, a Babele menedékháztól.
Caraiman-kereszt Bucsecs-hegység Hősök Keresztje. A Caraiman párkányon keresztül értünk el erre a helyre, ahonnan rendkívül szép kilátás nyílik a völgyben sorakozó városokra.
Caraiman-párkány Bucsecs-hegység A Jepii-völgy felett. Miután kigyönyörködtük magunk a vízesés sorozatban, folytattuk utunkat a Caraiman-kereszt felé.
Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység Számtalan zuhatagot és vízesést képez.
Ablak-párkány Bucsecs-hegység Ha nem letezne ez a kapu, akkor nem tudnank tovabb haladni ezen az ovon, a kapucska oven.
Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység Kiruccanás. Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.
Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység Caraiman-völgyben levő útvonalon, fel a Babele-menedékházhoz vagy lefelé Bustenibe.
Törcsvári kastély ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot. Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn. Délután 5 óra után érkeztem a helyszínre. A kastély már zárva volt, így maradt a rejtekhely felkeresése. Törcsvár. Kaphatnánk egy kis segítséget a ládára vonatkozóan?. Kivágott fa törzsének üregében. A geodoboz a vár fölötti domb tetején, egy kivágott fa törzsének üregében található, pár lépésre a tisztástól, az erdőben.
Várpanoráma Törcsvár Rálátás. Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
Kilátópont kereszttel Törcsvár A jelzett turistaösvény közelében egy második kilátópontot találunk.
Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység A mászkálás minden percét értékeltem. Bustényből indultam, a kabinos drótkötélpálya indító állomásától, a kék háromszög jelzésen, mely az Égettkő (Piatra Arsa) menedékházhoz vezet. Nagy Boglya - Szaraz-volgy. Engem is megkisertett a nagy melyseg a Nagy Boglyarol, hogy onnan repulhessek egyet a nagy semmibe. Egyre nagyobb a bakancslista. Igen, a Nagy Boglyára mindenképpen vissza kell még térni.
Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység A pad támlájára fel van írva a nagymama neve, Marie Thereze, és egy dátum, 1888 szeptember 7, valószínűleg ekkor készült a pad.
Vizelde-vízesés Magassága 15-20 méter.
Urlatoarea-vízesés Bucsecs-hegység
Gredistye-völgy Alsómoécs Rossz helyen kerestem. Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.
Gredistye forrásai
Rozsnyói szoros Fergeteges egy nap volt. Ott voltam a rejtésnél. Nehez nap. Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem.
Ferenc József-szikla I.
Magura Galbinarea A keresztnél. A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának.
Denevérek barlangja Pestera falu A barlangon sáros patak folyik keresztül.
Juhász asztala Bucsecs-hegység
Szent Anna-szikla A szikla lábánál egy kis tisztás van, meg egy kis üreg, mely valamikor egy remete otthona volt.
Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység Mi ezt az ösvényt visszavonulásra használtuk, Szinaja felé, miután bejártuk a Vágy völgyét, és megnéztük annak vízeséseit.
Lenföldek tisztása Keresztény-havas
Vanturis-vízesés Bucsecs-hegység Vadregényes hely. Egy jólsikerűlt kirándulás első napján (bár nem ment simán minden) vitt el Péter erre a csodálatos, de nem könnyen megközelíthető, és megtalálható helyre.
Aranygödör-kilátó Keresztény-havas
Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység A Szinaja és Targoviste közötti utat a Podul Izvor, vagyis Forrás-hídnál keresztezi.
Peles kastély Az I.
Pogányok templomocskája Másik neve Bálvány-kő, németül Götzentempel.
Brontosaurus háta-sziklakilátó Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
Botorog-csorgó Királykő hegység Megkóstoltuk. Megkóstoltuk, hát nem valami banánérlelő hőmérsékletű. Forrás. Szerintem Brassó főterén nem voltak annyian, ahányan itt voltak az út mellett megállva.
Magas-csúcs Keresztény-havas
Hegyimentő állomáshely Királykő-hegység Piros nyílászárók. Azt hittem itt nyitva lesznek, és információkkal szolgálnak az utazó közönségnek.
Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas
Izvoras-vízesések
Lóhavas Keresztény-havas
Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas
Fundáta-völgyi barlang A beugró ára és az eltűnt geodoboz. A félreértések elkerülése végett pontosítanék. Valamikor reges reg. A 80-as evekben mar jartam itt. Borsos koncert. Doboz volt - nincs, koncert inkább hébe mint hóba, s borsos jegyárak mellett majd egymásnak muzsikálnak. Szep kis barlang. Szep kis barlang, erdekes cseppkovek.
A barcarozsnyói vár Megtaláltuk. Dukéákkal és Kerekesékkel. Barcarozsnyói vár - ládaellenőrzés. 2010 augusztus 12-én ellenőriztem a barcarozsnyói vár melletti rejtekhelyet. Várlátogatás. Egy kis szombati várlátogatás. Szép rejtés. Ügyes, szép rejtés.
Zernyesti-szoros Királykő-hegység Ott ahol ket fiatal elet kerekbe torott. Szamtalanszor jartam mar a Zernyesti-szorosban, de most kihasznalva, hogy egynehany csaladnak a szorost kellett ismertetnem, igy meglett a ladacska is. Szurdok. Tényleg egy gyönyörű szoros. Impozáns rejtekhely. Nagyon jól megfigyelhetőek a gyűrődések, melyek hol lefele, hol felfele görbülnek.
Barcarozsnyó vára Séta a várban. Erdély egyik legérdekesebb várát látogattuk meg. Barangolás a várban. Szeretünk várakban barangolni, zeg-zugokba bebújni.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Toronyszék adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Ez is a Bucsecsben - A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk. A kilatas mindenert karpotolt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Toronyszék? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.