Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sáromberke tava - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Sáromberke tava | Hol van ez a hely?

A Sáromberki horgásztanya könnyen megközelíthető, 2 darab 1 hektár körüli tóval rendelkezik, szép zöld terület övezi, ahol a horgászok és családtagjaik a fák árnyékában élvezhetik a nyári meleget. Ugyanakkor lehetőség nyílik a sütés-főzésre is, és a lakmározás után egy jéghideg sör társaságában pihenhetünk egy hintán, amíg a kapást várjuk. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A sáromberki első tó 1 A sáromberki első tó 2 Sziget Rendezett környék A sáromberki első tó 3 Elektromos fa :-) Vajon mivel működnek ezek a fák? A sáromberki második tó 1 A sáromberki második tó 2 A sáromberki második tó 3 A sáromberki második tó 4. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sáromberke tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sáromberke tava! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Sáromberke tava közelében?
Ortodox templom Nagyernye. 3.6 km-re. Nagyernye nevét az ér, vízfolyás főnévből származtatják, mások szerint az Árpád-korban élt Ernyei családról kapta.
Teleki-kripta Gernyeszeg. A Teleki-kastély és a református gótikus templom mellett Gernyeszeg kiemelt látnivalói közé tartozik a Telekiek gernyeszegi ágának a piramis formájú kriptája.
Marossárpataki tavak. A Sár-patakmedrében az 1970-es években a Faragó és Marossárpatak között elterülő lapályon mesterséges halastavat hoztak létre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Katolikus templom Nagyernye. 1602-ben a falunak híres vezére volt Ernyei Mósa Gergely. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bálintitt-kastélypark Nagyernye. 4.3 km-re. Közvetlenül a Marosvásárhelyt Régennel összekötő országút mellett áll a 19.
Báró kertje Nagyernye. A Gomolyát-domb lábánál, a Bálintitt kastély előtt fekszik a Báró kertje.
Zárt kapuk parkja Nagyernye. (turisztikai hely geoládával)

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sáromberke tava gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Második alkalommal - Ez a második alkalom volt, amikor a sáromberki halastavak mellett elrejtett geodobozt kerestem...
 • Szép park - Irigylésre méltó szép park, nyáron igazán vonzó lehet...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sáromberke tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Teleki kripta
Sáromberke Marosvásárhelytől 14 km-re fekszik.
Marossárpatak
1263-ban Sárpatak, 1319-ben Sarpataka, 1332-ben meg Sarpotoc néven jelentkezik az okiratokban.
Teleki-kripta
Marossárpatak egyik műemléke a Teleki-kripta, amely a 19.
Teleki kastély
Gernyeszeg látnivalója a Teleki család erdélyi barokk kastélya.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.