Sáromberke tava - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Dumbravioara Ernei - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Sáromberke tava

A Sáromberki horgásztanya könnyen megközelíthető, 2 darab 1 hektár körüli tóval rendelkezik, szép zöld terület övezi, ahol a horgászok és családtagjaik a fák árnyékában élvezhetik a nyári meleget. Ugyanakkor lehetőség nyílik a sütés-főzésre is, és a lakmározás után egy jéghideg sör társaságában pihenhetünk egy hintán, amíg a kapást várjuk. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A sáromberki első tó 1 A sáromberki első tó 2 Sziget Rendezett környék A sáromberki első tó 3 Elektromos fa :-) Vajon mivel működnek ezek a fák? A sáromberki második tó 1 A sáromberki második tó 2 A sáromberki második tó 3 A sáromberki második tó 4... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sáromberke tava rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12287 Teleki-kripta. A Teleki-kastély és a református gótikus templom mellett Gernyeszeg kiemelt látnivalói közé tartozik a Telekiek gernyeszegi ágának a piramis formájú kriptája. 12974 Marossárpataki tavak. Maros megyében több vizes terület létezik, amelyek fontosak a vízimadarak élővilágának szempontjából, ilyen a Faragó–Marossárpatak térségében levő 235 hektárnyi tó-lánculat. 13367 Katolikus templom. Nagyernye nevezetessége, hogy egyszerre öt felekezetnek volt itt temploma, a szombatosok később Bözödre telepedtek át. 13486 Bálintitt-kastélypark. Közvetlenül a Marosvásárhelyt Régennel összekötő országút mellett áll a 19. 13659 Báró kertje. A Gomolyát-domb lábánál, a Bálintitt kastély előtt fekszik a Báró kertje. 13957 Zárt kapuk parkja. Báró kertje, Bálintitt-kastélypark. 15251 Gomolyát-domb. A Gomolyát-domb a nagyernyeiek kedvelt kirándulóhelye, mégis nagyon kevés információt lehet róla találni. 18551 Temető. Erdőcsinád temetői három szomszédos dombon helyezkednek el, a falutól északnyugatra. 18718 Harangláb. Körtvélyfája harangját különálló harangláb hordozza. 19138 Síremlék. Az erdőcsinádi temető-együttes a falu nyugati határában található, három szomszédos dombocskát foglal magába. 19543 Pókakeresztúr. 1322-ben Keresztúr néven jelentkezik az oklevelekben, majd 1323-ban Kyrizthur, 1334-ben de Sancta Cruce, 1450-ben Kereszthur néven. 20397 Csanád vezér szobra. Kész vagyok halni és élni veletek, ez a felirat áll Erdőcsinád központjában, Csanád vezér szobra alatt. 20803 Református templom. 1332-ben de Sancto Joanne néven jegyzi a pápai tizedjegyzék. 21518 Póka. 1323-ban Pokateluka, 1334-ben Poukatelky, 1472-ben Pókafalva néven jelentkezik a forrásokban. 21657 Református templom. 1451-ben Székesfalva néven jelentkezik a forrásokban, 1571-ben Székes formában fordul elő. 22504 Sósfürdő. Marosszentgyörgy Marosvásárhely központjától 6 km-re fekszik, modern sósvizű strandja és gyógykezelő központja van.

Néhány székely szó jelentése:
Tovébb = Távolabb. Tövös = Kikórózott kalarábé húsos része. Tözzsöl = Mos. Turóvirág = Agárkosbor. Tütü = Víz. Tűzrekesz = A kályha tisztító helye.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Teleki-kastély 0.21 km-re. RH4353 Teleki-kastély Sáromberke
Teleki kripta
Sáromberke Marosvásárhelytől 14 km-re fekszik.
Marossárpatak
1263-ban Sárpatak, 1319-ben Sarpataka, 1332-ben meg Sarpotoc néven jelentkezik az okiratokban.
Teleki-kripta
Marossárpatak egyik műemléke a Teleki-kripta, amely a 19.
Erdőszengyel 2.48 km-re. 1409-ben Zengelnek Arják a források, 1471-ben Zengyel a neve.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Második alkalommal - Ez a második alkalom volt, amikor a sáromberki halastavak mellett elrejtett geodobozt kerestem...
 • Szép park - Irigylésre méltó szép park, nyáron igazán vonzó lehet...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.