Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Hegyes-szírt - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Hegyes-szírt turisztikai látnivalói

Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig. Ha nem tudsz sziklát mászni akkor sem kell kétségbe essél, hiszen a hegy felőli oldalán akár fel is sétálhatsz...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hegyes-szírt fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hegyes-szírt!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Busteni, 3.31 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Obersie-la-om-csúcs - Bucsecs A Bucsecs, út a Bucsecsre. Barlang-kolostor. A Bucsecs teteje, geologiája.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hegyes-szírt közelében?
- Vaskereszt a Costilán 40 m-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában. (különleges hely geodobozzal)
- Kostila-Nagy-párkány - Bucsecs-hegység 840 m-re. Igaz nem veszelytelen de egy kis kalandvaggyal, egy madzag kotellel, es nem kis helyismerettel ez mind megvalosithato. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Caraiman-kereszt - Bucsecs-hegység 1,7 km-re. Hősök Keresztje - A Caraiman párkányon keresztül értünk el erre a helyre, ahonnan rendkívül szép kilátás nyílik a völgyben sorakozó városokra.
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 1,9 km-re. Ha nem letezne ez a kapu, akkor nem tudnank tovabb haladni ezen az ovon, a kapucska oven. (turisztikai hely geoládával)
- Caraiman-párkány - Bucsecs-hegység 2,1 km-re. A Jepii-völgy felett - Miután kigyönyörködtük magunk a vízesés sorozatban, folytattuk utunkat a Caraiman-kereszt felé.
- Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység 2,6 km-re. Szélkapu - Na, itt aztán rendesen fúj a szél.
- Caraiman-vízesés - Bucsecs-hegység 2,7 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van. (látnivaló és geodoboz)
- Habos-völgy vízesése - Bucsecs-hegység 2,7 km-re. Caraiman-völgyben levő útvonalon, fel a Babele-menedékházhoz vagy lefelé Bustenibe.
- Macska-szfinx - Bucsecs-hegység 2,8 km-re. Cica - Ez tényleg egy különleges sziklaalakzat.
- Jepii-völgy vízesései - Bucsecs-hegység 3 km-re. Vízesések - A túránk második napján ragyogó napsütésben indultunk a Caraiman-kereszthez, a Babele menedékháztól.
- Baba Mare-csúcs Bucsecs-hegység 3,2 km-re.
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 3,5 km-re. Ki korán kel - Későn indultunk útnak, nem számoltunk avval a csúcsforgalommal, ami Busteniben volt, mikor gyalog gyorsabban lehetett haladni, mint autóval.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 3,6 km-re. Romanul Claia Mare. Egyre nagyobb a bakancslista - Igen, a Nagy Boglyára mindenképpen vissza kell még térni.
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 3,8 km-re. Szarvast nem láttunk - Gyönyörű kilátás fogadott.
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 3,8 km-re. Az egyik emberhez, a másik óriási fazékhoz, a harmadik lefordított roppant papucshoz hasonlít. Ember-csúcs - A rejtekhely körül annyian voltak mint a somlyói búcsún.
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 3,9 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.
- Urlatoarea-vízesés Bucsecs-hegység 4,1 km-re.
- Török mecset Bucsecs-hegység 4,1 km-re. Müzein - Tényleg egy egészen más sziklatömb mint a Bucsecsben megszokottak.
- Kecskék párkánya 4,3 km-re. kecskek nyomaban.... - Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 4,9 km-re. Kiruccanás - Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.
- Lépcső-csúcs 5,3 km-re. Egy jo lada ami vekony - A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is.
- Toronyszék 6 km-re. Ez is a Bucsecsben -  A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk.
- Ördögmalom-vízesés 6,8 km-re. ujra a Bucsecsben - Elindultunk a vizeses iranyaban ami nagyon megerte ,csak nagyon esett az eso.
- Ferenc József-szikla 7,3 km-re. I.
- Szent Anna-szikla 8 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Peles kastély 8,7 km-re. Az I.
- Juhász asztala Bucsecs-hegység 8,9 km-re.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 9,3 km-re. Mi ezt az ösvényt visszavonulásra használtuk, Szinaja felé, miután bejártuk a Vágy völgyét, és megnéztük annak vízeséseit.
- Vanturis-vízesés Bucsecs-hegység 10 km-re. Vadregényes hely - Egy jólsikerűlt kirándulás első napján (bár nem ment simán minden) vitt el Péter erre a csodálatos, de nem könnyen megközelíthető, és megtalálható helyre.
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 10 km-re. A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
- Izvoras-vízesések 11,3 km-re.
- Rozsnyói szoros 12,6 km-re. Nehez nap - Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem.
- Lenföldek tisztása Keresztény-havas 12,9 km-re.
- Törcsvári kastély 14 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén. ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot - Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn.
- Várpanoráma Törcsvár 14,1 km-re. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték. Rálátás - Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
- Lóhavas Keresztény-havas 14,1 km-re. Lóhavas (Spinarea Calului) - Keresztény-havas.
- Hétforrás-vízesés Bucsecs-hegység 14,2 km-re. Víz a sziklából - A rejtek adta magát, de doboz nem volt sehol.
- Tamina-vízesés 14,2 km-re. A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a  csodaszép kanyont, amely talán szebb, mint a 7 létra.
- Magas-csúcs Keresztény-havas 14,3 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.
- Kilátópont kereszttel Törcsvár 14,3 km-re. A jelzett turistaösvény közelében egy második kilátópontot találunk.
- Aranygödör-kilátó Keresztény-havas 14,3 km-re. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.
- Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas 14,6 km-re.
- Vizelde-vízesés 14,8 km-re. Magassága 15-20 méter.
- Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas 14,8 km-re.
- Három kislány-tisztás Keresztény-havas 15,4 km-re.
- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 15,5 km-re.
- Gredistye-völgy Alsómoécs 15,6 km-re. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé. Rossz helyen kerestem - Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.
- Brontosaurus háta-sziklakilátó 15,9 km-re. Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
- Pogányok templomocskája 15,9 km-re. A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól.
- Keresztény-havas-csúcs 16,2 km-re.
- Schulerau-kapu Keresztény-havas 16,6 km-re. A sziklák felett halad el a Zerge (románul Capra Neagra) kabinos felvonó, a közelében és nyugatra található Brassópojána piros színnel jezett, közepes nehézségű, Sulinar nevű sípályája. Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg.
- Kő-havas farka Nagy-kő-havas 16,6 km-re. Ott ahol a Garcsin völgyéből az Azuga-völgybe átvivő fakitermelő út keresztezi a régi országhatárt, indul a kék háromszöggel, és piros sávval is jelzett túraösvény. Nagy-kő-havas farka - A Nagy-kő-havas csúcsától, a szép őszi napsütésben, átsétáltunk ide a farkához.
- Fundáta-völgyi barlang 17 km-re. A barcarozsnyói Fundáta-völgyi barlang Rozsnyótól 3,5 km-re található, nem messze a rozsnyói vártól, 790 méter tengerszint feletti magasságban. Az egyik tablan 40 a masikon 50 - Valóban a koncertjegy áráról van szó, az egyik táblán, pont a kassza mellett 15 lej a barlanglátogatás, 40 lej a koncert, aztán a barlang bejáratánál levő táblán a koncertet hírdető felirat így szól: belépés 50 lej, ami tartalmazza a látogatás árát is.
- A Nagy-kő kőgombái Nagykő-havas 17 km-re. Kőgombák menedékhellyel - Nem a kőgombák, hanem a menedékház feletti Csűr-kő volt az úticélom.
- Nagy-kő-havas csúcs 17,1 km-re. A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el. Brassó felett - Lenyűgöző kilátás, nem csak a helyszínen, hanem az oda vezető ösvényen is.
- Írott-kő 17,2 km-re. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő. Szikla tetején - Megtaláltam a dobozt.
- Bratei-szoros Bucsecs-hegység 17,3 km-re.
- Gredistye forrásai 17,3 km-re.
- Magyarvár a Tömösi-szorosban 17,7 km-re. Hasonló ütközet zajlott le aTömösi-szorosban is, de ez kevésbé ismert a mi tájainkon, mert távolabb van tőlünk.
- Csűr-kapu Nagy-kő-havas 17,8 km-re. A Csűr-kapu egy 1,5 x 4 m-es nyílás a Csűr-kő sziklájában, mely a rétegek beszakadása révén keletkezett. Az elso mindig emlekezetes... - Egy szep nap, egy szep hely.
- A barcarozsnyói vár 17,8 km-re. A város keleti részén található a 150 méter magas Várhegy. Diakeveimre vissza... - Itt a var arnyekaban gyakorlatosztunk valamikor ugy a 80-as evek elejen.
- Őslénypark Barcarozsnyó 17,9 km-re. Az 5 millió eurós beruházásból létesített szórakoztató központ 1,4 hektáron terül el, és 45 életnagyságú őslényt mutat be. Vissza az időben - Az őslényeket ízléses környezetben találtuk, beindította a fantáziánkat: "Milyen lehetett?" A család apraja-nagyja jól szórakozott.
- Boglya-tető 17,9 km-re. A Boglya-tető a szénaboglya formája miatt kapta a nevét.
- Barcarozsnyó vára 17,9 km-re. Barangolás a várban - Szeretünk várakban barangolni, zeg-zugokba bebújni.
- Magura Galbinarea 18,1 km-re. Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem. A keresztnél - A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának.
- Denevérek barlangja Pestera falu 18,3 km-re. A barlangon sáros patak folyik keresztül.
- Létrás-szakadék 18,7 km-re. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója - egy 50 méter magas, hatalmas mészkősziklában, a Csűr-kő árka-patak hozta létre, hossza 160 méter. Létrák - Megvan a doboz is! Nem volt könnyű megtalálni.
- Medve-szakadék Nagy-kő-havas 19 km-re. Egyik kedvenc helyem - Innen az egyik legszebb kilátás a Nagy-kő irányába.
- Kőkert éle 19,6 km-re. Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni.
- Jeges-barlang Nagykő-havas 19,9 km-re.
- Botorog-csorgó Királykő hegység 20 km-re. Fontos tájékozódási pont a Királykő hegység keleti részénél. Forrás - Szerintem Brassó főterén nem voltak annyian, ahányan itt voltak az út mellett megállva.
- Hegyimentő állomáshely Királykő-hegység 20,4 km-re. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros. Piros nyílászárók - Azt hittem itt nyitva lesznek, és információkkal szolgálnak az utazó közönségnek.
- Zernyesti-szoros Királykő-hegység 21,2 km-re. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik. Impozáns rejtekhely - Nagyon jól megfigyelhetőek a gyűrődések, melyek hol lefele, hol felfele görbülnek.
- Salamon sziklái Brassó 21,3 km-re. Salamon sziklái. X faktor? - Meglett a doboz ezen a szép őszi délutánon.
- Erdenburg Barcarozsnyó 21,4 km-re. Barcarozsnyó és Keresztényfalva között, közvetlen a Barca patak bal partján fekszik Erdenburg megrongált maradványa.
- Poján-kő 21,4 km-re. Feledhetetlen kilátás tárul elén onnan.
- Kilátó Kurmatura-gerinc 21,5 km-re.
- Ördögpataka zuhatagai Keresztény-havas 21,6 km-re. A piros háromszög jelzésű, meredek ösvényen lehet bejárni, mely Brassó Bolgárszeg városrészének délnyugati végéből indul, mielőtt elérnénk a Salamon sziklákhoz.
- Macska-szoros Királykő hegység 21,7 km-re. Bár rejtéskor száraz volt a patak völgye. Cicák - A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban.
- Garcsin mezeje Nagy-kő havas 21,8 km-re. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk a brassoi EKE szervezeseben az ez evi farsangon.
- Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység 21,8 km-re. A Kurmatura-patak völgyének a Kurmatura-gerinc felőli oldalában, tehát a patak földrajzi jobb oldalában, egy nagyobb sziklatorony található.
- Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység 21,9 km-re. Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.
- Szoros-patak sziklái Királykő hegység 22,1 km-re. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 6 év útán még megvan - Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk.
- Kereszt Kis-Királykő 22,2 km-re. A Királykő gerincének vonulata egy fordított L betű alakjához hasonlít. A citromos és a szerelem - Köszi Gábor a citromost, jól fog esni.
- Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység 22,3 km-re. A Kurmatura-tisztás után a turistaút belép az erdőbe és a patakmeder felett halad.
- Bolnok 22,6 km-re. Bolnok - A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére.
- Büdös-víz forrása 22,9 km-re. Érdekes homokkőbe vájt medrében, az úttól körülbelül 400 méterre, egy ásványvíz-forrás buzog fel.
- Curmatura-menedékház 23,2 km-re. Innen megcsodálhatod a kilátást a sziklaszirtekre, a közeli és távoli csúcsokra. Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz.
- Honterus-forrás Brassó 23,3 km-re. Az új, Honterus-forrás nevet 1845-ben kapta, a völggyel együtt.
- Vladuska-nyereg Királykő hegység 23,3 km-re. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele.
- Hasadék-nyereg Királykő-hegység 23,3 km-re. A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja. A nyeregben - A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére.
- Szamárka-domb Brassó 23,6 km-re. Szamárka-domb - Az itt elrejtett geodoboz eredeti rejtője egy sepsiszentgyörgyi román fiú, aki Brassóba költözött.

Hegyes-szírt románul - in limba romana: Tancul Ascutit


Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Hegyes-szírt adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hegyes-szírt? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.