Sószékfürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sószékfürdő

Sószékfürdő

Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út. Ennek mentén terül el a Kendereskert és Tófenék nevű falurész. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Lábáztatók Kápolna Budi Öltőző medencével Filagória Hidegedik... Repül a... repül a... sószékfürdői doboz Ez is Imecs ajandeka Soszek-szekhely A doboz Borús panoráma. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sószékfürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sószékfürdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
10010 Katolikus templom. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. (különleges hely geodobozzal)
10497 Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla. 3.3 km-re. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt.
10547 Lázárfalvi Nyírfürdő. A Csomád vulkanikus hegycsoport közelségét mutatja, hogy a Tusnád-patak mentén 40 ásványvizforrás fakad. (itt geodobozt is lehet keresni)
10808 Kőkereszt. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.
11160 Régi székelykapuk. 3.6 km-re. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
11693 Alszegi borvízkút. 12598 Nyírkert-rétláp. A növénytani rezervátumban megtalálható a törpenyír, a kék csatavirág, a szibériai hamuvirág, valamint más növényritkaságok és jégkorszakbeli maradványnövények.
13973 Népi fürdő. Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
14604 Benes rétláp Csíkverebes Hargita megye. 15609 Varsavész-rétláp. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.
15722 Julis-borvíz Újtusnád. 5 km-re. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
15819. (érdekes hely geoládával) 16268 Csíkcsekefalva. Csíkcsekefalva Csíkszentmárton ikerfaluja, a főút mellett álló kőkereszt a falu bejáratát jelöli.
16275 Csemő rétláp. 16281 A Pap hegye és környéke Hargita megye. Indulás autóval Szeredából a Nyerges-tetőig, ami nem is tető, hanem nevének megfelelően nyereg, vagyis alacsonyabb területeket összekötő átjáró hegyen keresztül. (itt geodobozt is lehet keresni)
16303 Csíkcsatószegi borvízforrás. 16670 107. 16975 Első világháborús emlékmű. Az első világháború századik évfordulóján, 1922-ben, Újtusnád népe emlékművet emelt, amely a falu múltjára emlékeztet.
17327 Kápolnamező-borvízforrás. Lázárfalváról a nyírfürdői elágazásnál Kápolnamező felé indultunk, majd a nyaralók után továbbmentünk az erdei úton egy darabig, követve a vörös kereszt jelzést.
17995 471. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV.
18865 Katolikus templom Csíkcsatószeg. A bejárat mellett egyik lucfenyőről pontosan tudják, hogy azt 1896-ban egy helyi lakos, Esztergály ültette.
19399 Középpatak-rétláp. 19930 1436. Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna.
23578 A régi Olt folyó tanösvény. A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
24172 Szeszgyár Csíkszentsimon. Ezek az épületmaradványok okoztak már emberhalált is.
25280 Kászonújfalu temetője. 8.1 km-re. A Kászoni medencébe érve a legelső település Kászonújfalu.
27331 1331. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa.
27409. 27459 Szent János kápolna. Szent János kápolna - Csíkbánkfalva.
27494 Mohos-kilátó. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó.
27663 Felsőtiszáspataki borvizek. 27720. 27726 Alsótiszástövi borvíz. Alsótiszástövi borvíz.
27805 Öreg bükkfa Mohos Hargita megye. A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.
28059 Molnár Elemér grafikusművész. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia.
28109 Csíki Bálványos vár Tusnádfürdő Hargita megye. 9 km-re. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, i.
28342. 28455 Cecele. Hatalmas, füves kupolaként tornyosuló végvára.
28866 Várvápai borvíz. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást.
28985 Szetye vára Kászonújfalu Hargita megye. 9.2 km-re. Az ásatások előbb szláv, majd  árpádkori eredetről tanuskodtak.
29133 Imets Lázár borvize. 29576 Kosztándi borvíz. A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.
29667 Akó-kapu. Az Akó-kapu kifejezés az évszázadok során Alcsík közepén azt a helyet nevezte meg, ahol az országútból kiszakad a Fiság völgye felé vivő útszakasz.

Románul - in limba romana: Baile Soszekfurdo

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Római katolikus templom
Római katolikus templom - A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település.
Nyeregbe
Nyeregbe - A Nyergestetőről leereszkedve, Kozmás felé a völgybe, kitárulkozik előttünk a Csiki medence.
Római katolikus templom
Római katolikus templom - Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében.
Hősök Sírja
Hősök Sírja - Az 1848–49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet.
Borvízmúzeum 2.98 km-re. Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sószékfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Enyészet - Kerestük szorgalmasan, igaz, koordináták nélkül...
 • Megtörténhet - A geodobozok sem halhatatlanok, megtörténik, hog eltűnik egyik vagy másik...
 • Nagy hó... - ...
 • Sószékfürdő - A régi dobozt nem találtuk meg, de erre könnyen rátaláltunk...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sószékfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.