Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Őslénypark - Barcarozsnyó - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Őslénypark - Barcarozsnyó

Őslénypark - Barcarozsnyó turisztikai látnivalói

Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében. Az 5 millió eurós beruházásból létesített szórakoztató központ 1,4 hektáron terül el, és 45 életnagyságú őslényt mutat be...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Őslénypark - Barcarozsnyó képtárból:

Pista bá méretű fogak
Pista bá méretű fogak
Pista bá az óriáskrokodil szájában
Pista bá az óriáskrokodil szájában
A cseszlezaurusz fogai között
A cseszlezaurusz fogai között
Őslény-rágógumi
Őslény-rágógumi
Pista bá, a fogorvos
Pista bá, a fogorvos
Ősberbécs
Ősberbécs
A kedvenc
A kedvenc
A megtaláló
A megtaláló
Méretek
Méretek
Szabad-e etetni?
Szabad-e etetni?

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Őslénypark Barcarozsnyó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Barcarozsnyó és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Őslénypark!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Barcarozsnyó, 0,95 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A rozsnyói fellegvár A város mellett keletről, közvetlenül emelkedik fel azon merészen leszelt, s festői csompókkal ékitett jura-mészkő csúcs, melynek éppen hegyes tetőjén helyezkedett el büszke sasfészekként Rosnyó ódon vára.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Őslénypark Barcarozsnyó közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A barcarozsnyói vár Megtaláltuk. Dukéákkal és Kerekesékkel. Barcarozsnyói vár - ládaellenőrzés. 2010 augusztus 12-én ellenőriztem a barcarozsnyói vár melletti rejtekhelyet. Várlátogatás. Egy kis szombati várlátogatás. Szép rejtés. Ügyes, szép rejtés.
Fundáta-völgyi barlang A beugró ára és az eltűnt geodoboz. A félreértések elkerülése végett pontosítanék. Valamikor reges reg. A 80-as evekben mar jartam itt. Borsos koncert. Doboz volt - nincs, koncert inkább hébe mint hóba, s borsos jegyárak mellett majd egymásnak muzsikálnak. Szep kis barlang. Szep kis barlang, erdekes cseppkovek.
Pogányok templomocskája Másik neve Bálvány-kő, németül Götzentempel.
Brontosaurus háta-sziklakilátó Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
Erdenburg Barcarozsnyó Hatalmas gátonyaival és mély sáncaival, melyekbe a közeli patak vize bevezethető volt, egykor igen erős védhely lehetett.
Aranygödör-kilátó Keresztény-havas
Rozsnyói szoros Fergeteges egy nap volt. Ott voltam a rejtésnél. Nehez nap. Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem.
Magas-csúcs Keresztény-havas
Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas
Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas
Schulerau-kapu Keresztény-havas Megtaláltam. Kis zöld emberkét és egy öngyújtót tettem bele. Elso dobozunk. Megtalaltuk. Csak most. Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg.
Három kislány-tisztás Keresztény-havas
Salamon sziklái Brassó Kitűnő rejtekhely. Megtaláltam ezt a geodobozt. Februari seta. Nem volt konnyu megtalalni, mert jeges volt a szikla, de a kilatas megerte az erofeszitest. X faktor?. Meglett a doboz ezen a szép őszi délutánon.
Ördögpataka zuhatagai Keresztény-havas A piros háromszög jelzésű, meredek ösvényen lehet bejárni, mely Brassó Bolgárszeg városrészének délnyugati végéből indul, mielőtt elérnénk a Salamon sziklákhoz.
Lenföldek tisztása Keresztény-havas
Keresztény-havas-csúcs
Lóhavas Keresztény-havas
Szent Miklós-templom Bolgárszeg A templomkert területén áll a Brassói Ifjak Múzeuma, az Első Román Iskola épülete, és Coresi diakónus román nyomdász szobra.
Bolgárszegi-kapu Brassó Teli notesz. Megtaláltuk, sajnos a logbook lassan betelt. Bolgárszegi-kapu. 2009 április 16-án találtam meg ezt a geodobozt, gps nélkül. Megtaláltam a ládát. Elég sokáig kerestem, de aztán megkerült. GPS nélkül. Nagy élmény volt számunkra a geoláda keresés.
Fekete Torony Szazadik doboz. Hangyalkaek 100. Lehetne egy picit bővebben?. Gábor, szívesen olvasnám a részletesebb élménybeszámolóidat is. Lehetne egy picit bővebben?. Részletesen is be fogok ezután számolni, csak most egyszerre sok rejtekhelyet kellett feltennem, hogy legyek napirenden. Ez a rejtekhely elszomorított. Szép a hely, de a rejtés pontozhatatlan.
Cenk-hegy Brassó Ott lapul a helyén. Megtaláltuk, miután Áron_bv-nak drukkoltunk, a Cenken rendezett félmaratonon. Cenk. Megtalaltam. Ez is megvan. Igazából most már van 5. Brassó (Cenk). Kovászna felé vezető útamon egy bő fél napot töltöttem Brassóban.
Fekete templom Brassó Frusztráló. Lassan kezd frusztráló lenni, hogy ma sem találtam meg. Városséta. Egy brassói városséta alkalmával megtaláltam ezt a pici geodobozt is. Fekete templom - Brassó. 2009 április 16-án találtam meg a nano méretű, a brassói Fekete-templomnál elrejtett geodobozt. Tényleg pici. Hát ez tényleg pici geoláda.
Fehér Torony Brassó Megvan. Megtalaltam. Fehér Torony Brassó. 2008 július 17-én könnyen megtaláltam ezt a geodobozt. Megtaláltam. Könnyedén megtaláltam. Jo hely. Megtalaltuk Aronekkal a Fekete templom utan es a Fekete bastya elott.
Hirscher-ház Brassó
A bőség allegóriái Brassó
Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó
Magyarvár a Tömösi-szorosban Hasonló ütközet zajlott le aTömösi-szorosban is, de ez kevésbé ismert a mi tájainkon, mert távolabb van tőlünk.
Jekelius-ház Brassó
Demeter-ház Brassó
Teutsch-ház Brassó
Johannes Honterus-ház Brassó
Friedrich Wolf-ház Brassó
Fekete laktanya Brassó
Gespreng-hegy Brassó A nevét állítólag egy forrásról kapta, mely egykor a hegy nyugati oldalán, egy barlangszerű mélyedésből tört fel.
Szent Márton-templom Brassó A Fellegvár nyugati részét Szent Márton-hegyének nevezik a templom után.
Fellegvár Brassó Szemetes hely. Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.
Honterus-forrás Brassó Az új, Honterus-forrás nevet 1845-ben kapta, a völggyel együtt.
Magyar evangélikus templom Brassó 1783-ban építették, itt mondták ki az önálló erdélyi magyar evangélikus egyházmegye megalakulását.
Szent Bertalan-templom Brassó Árvaleány-templomnak is nevezték a régiek, mert a hagyomány szerint három árva leány építtette, akik a templom oltára alatt vannak eltemetve.
Szamárka-domb Brassó Szep kilatas, de szomoruan. Hat igen ez a helyzet a brassoi ladakkal. Szamárka-domb. Az itt elrejtett geodoboz eredeti rejtője egy sepsiszentgyörgyi román fiú, aki Brassóba költözött.
Törcsvári kastély ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot. Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn. Délután 5 óra után érkeztem a helyszínre. A kastély már zárva volt, így maradt a rejtekhely felkeresése. Törcsvár. Kaphatnánk egy kis segítséget a ládára vonatkozóan?. Kivágott fa törzsének üregében. A geodoboz a vár fölötti domb tetején, egy kivágott fa törzsének üregében található, pár lépésre a tisztástól, az erdőben.
Villa a tömbház tetején Ragadó negyed A villához a tömbház utolsó emeletéről egy vaslétrán lehet feljutni.
Várpanoráma Törcsvár Rálátás. Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
Tamina-vízesés Ott voltam. Ott voltam a rejtesnel. Minikanyon. Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a csodaszép kanyont.
Kilátópont kereszttel Törcsvár A jelzett turistaösvény közelében egy második kilátópontot találunk.
A feketehalmi vár A feketehalmi vár. Egy ujra nagyszeru rejtes egy megerdekesebb varnal, ahol mar sokszor jartam, de akkor meg nem kerestem a ladakat, amig a csapat a Kotla gerincet jarta. Hatórás szép kirándulás. A várat Feketehalomról indulva a kék pont, kék vonal, kék háromszög jelzésen közelítettük meg, csak egyszer tévesztve útvonalat. Piknik a várromon. Többnyire megborzongat, ha mesélő kövek közelében járok.
A hegy Brassó
Csigavonal Feketehalom
Létrás-szakadék Gyermeknapi túra :-). Úgy néz ki az idén június első hétvégéjén fogunk szervezni egy trekkingklubos túrát a Nagykő-havas tetejére. Létrás-szakadék, ládaellenőrzés. 2010 szeptember 3-án ellenőriztem a rejtekhelyet. Egy kicsit nehezen találtuk meg. Mivel nem olvastuk el rendesen a leírást, de végül csak meglett a láda. Létrás-szakadék. Egyáltalán nem könnyű a ládát megtalálni, ha az ösvényt és a sziklákat 40-50 cm-es hó fedi, pedig úgy feltúrtam a rejtek környékét, mint egy vaddisznó falka.
A Nagy-kő kőgombái Nagykő-havas Kőgombák menedékhellyel. Nem a kőgombák, hanem a menedékház feletti Csűr-kő volt az úticélom.
Kilátópont Feketehalmi Magura Gazdag látnivaló. A Feketehalmi vár felkeresése után indultunk tovább a kilátópont felé.

Különleges látnivalók - Brassó megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Őslénypark adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Barcarozsnyó térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Őslények, a kedvencek - Kirándulás, gyerekek és a kedvencek, az őslények. Ha már van dobozka, annál jobb...
  • Vissza az időben - Az őslényeket ízléses környezetben találtuk, beindította a fantáziánkat: "Milyen lehetett?" A család apraja-nagyja jól szórakozott. A dobozt könnyen megtaláltuk, de nehéz volt elrejteni az örömöt...

Sikerült eljutni Barcarozsnyó környékére? Tetszett az Őslénypark? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.