Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Rozsnyói szoros - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Rozsnyói szoros turisztikai látnivalói

Rozsnyói szoros..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Rozsnyói szoros képtárból:

9817
9817
9820
9820
Just for fun
Just for fun
9941
9941
9942
9942

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Rozsnyói szoros fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Rozsnyói szoros!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hidegpatak, 3,62 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Keresztény-havas A Köszörűpatak völgye, Beszerikucza, Pojána és kilátás, Pojána Jencsel, Pojána Lubrinka, Válye Encseluj, Csipolla Mesota forrás, Pojána Krisztiána, Muntye-la-Ruja, Posztovár-bércze, a Keresztyén-havas három csúcsa. A Keresztyén-havas körlátványa, egy Lajosnap a Keresztyén-havason.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Rozsnyói szoros közelében?
- Aranygödör-kilátó - Keresztény-havas 1,7 km-re. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.
- Lenföldek tisztása - Keresztény-havas 1,8 km-re.
- Magas-csúcs - Keresztény-havas 2,3 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.
- Kőkapuk éle-tisztás - Keresztény-havas 2,8 km-re.
- Kőkapuk éle-csúcs - Keresztény-havas 3,1 km-re.
- Három kislány-tisztás Keresztény-havas 3,7 km-re.
- Lóhavas Keresztény-havas 3,7 km-re. Lóhavas (Spinarea Calului) - Keresztény-havas.
- Brontosaurus háta-sziklakilátó 3,9 km-re. Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
- Pogányok templomocskája 3,9 km-re. Másik neve Bálvány-kő, németül Götzentempel. (turisztikai hely geoládával)
- Keresztény-havas-csúcs 4,6 km-re.
- Schulerau-kapu Keresztény-havas 4,7 km-re. A Schulerau-kapunak nevezett sziklák a Keresztény-havas (németül Schuler) csúcsától észak-északnyugatra találhatók, attól mintegy 700 méter távolságra. Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg. (látnivaló és geodoboz)
- Fundáta-völgyi barlang 4,9 km-re. A barlang kiterjedése 200 m, összhossza 958 m. Az egyik tablan 40 a masikon 50 - Valóban a koncertjegy áráról van szó, az egyik táblán, pont a kassza mellett 15 lej a barlanglátogatás, 40 lej a koncert, aztán a barlang bejáratánál levő táblán a koncertet hírdető felirat így szól: belépés 50 lej, ami tartalmazza a látogatás árát is.
- Őslénypark Barcarozsnyó 6,3 km-re. Az 5 millió eurós beruházásból létesített szórakoztató központ 1,4 hektáron terül el, és 45 életnagyságú őslényt mutat be. Vissza az időben - Az őslényeket ízléses környezetben találtuk, beindította a fantáziánkat: "Milyen lehetett?" A család apraja-nagyja jól szórakozott. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Barcarozsnyó vára 6,6 km-re. Barangolás a várban - Szeretünk várakban barangolni, zeg-zugokba bebújni.
- A barcarozsnyói vár 6,6 km-re. Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros. Diakeveimre vissza... - Itt a var arnyekaban gyakorlatosztunk valamikor ugy a 80-as evek elejen. (látnivaló és geodoboz)
- Tamina-vízesés 7,1 km-re. Ebben a hasadékban található az a zuhatagsor, amelyet ma Tamina-vízesésnek neveznek. Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a  csodaszép kanyont, amely talán szebb, mint a 7 létra.
- Magyarvár a Tömösi-szorosban 7,6 km-re. Hasonló ütközet zajlott le aTömösi-szorosban is, de ez kevésbé ismert a mi tájainkon, mert távolabb van tőlünk.
- Salamon sziklái Brassó 8,8 km-re. Salamon sziklái. X faktor? - Meglett a doboz ezen a szép őszi délutánon.
- Ördögpataka zuhatagai Keresztény-havas 9,1 km-re. A piros háromszög jelzésű, meredek ösvényen lehet bejárni, mely Brassó Bolgárszeg városrészének délnyugati végéből indul, mielőtt elérnénk a Salamon sziklákhoz.
- A Nagy-kő kőgombái Nagykő-havas 9,2 km-re. Kőgombák menedékhellyel - Nem a kőgombák, hanem a menedékház feletti Csűr-kő volt az úticélom.
- Nagy-kő-havas csúcs 9,3 km-re. A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el. Brassó felett - Lenyűgöző kilátás, nem csak a helyszínen, hanem az oda vezető ösvényen is.
- Kő-havas farka Nagy-kő-havas 9,5 km-re. Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges. Nagy-kő-havas farka - A Nagy-kő-havas csúcsától, a szép őszi napsütésben, átsétáltunk ide a farkához.
- Írott-kő 9,8 km-re. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő. Szikla tetején - Megtaláltam a dobozt.
- Létrás-szakadék 9,9 km-re. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója - egy 50 méter magas, hatalmas mészkősziklában, a Csűr-kő árka-patak hozta létre, hossza 160 méter. Létrák - Megvan a doboz is! Nem volt könnyű megtalálni.
- Csűr-kapu Nagy-kő-havas 10,2 km-re. A Csűr-kapu egy 1,5 x 4 m-es nyílás a Csűr-kő sziklájában, mely a rétegek beszakadása révén keletkezett. Az elso mindig emlekezetes... - Egy szep nap, egy szep hely.
- Kecskék párkánya 10,2 km-re. kecskek nyomaban.... - Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal.
- Erdenburg Barcarozsnyó 10,3 km-re. Hatalmas gátonyaival és mély sáncaival, melyekbe a közeli patak vize bevezethető volt, egykor igen erős védhely lehetett.
- Medve-szakadék Nagy-kő-havas 10,4 km-re. Egyik kedvenc helyem - Innen az egyik legszebb kilátás a Nagy-kő irányába.
- Boglya-tető 10,4 km-re. A Boglya-tető a szénaboglya formája miatt kapta a nevét.
- Szent Miklós-templom Bolgárszeg 11,2 km-re. A Szent Miklós-templom Brassó Bolgárszeg nevű városrészének központi parkjában helyezkedik el, mely a Porondról (Anger, Egyesülés-tér) nyílik.
- Kőkert éle 11,3 km-re. Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni.
- Cenk-hegy Brassó 11,5 km-re. Itt már az Árpád-korban erődítmény állt. Gabony lépcső - Nem is értem, hogy eddig, hogy nem kerestük meg ezt a geodobozt, de most eljött az ideje, ezen a februári kissé borús, de inkább tavaszi mint téli napon, korcsolyázás előtt felsétáltunk a Gabony lépcsőkön és megkerestük ezt a dobozt.
- Honterus-forrás Brassó 11,5 km-re. Az új, Honterus-forrás nevet 1845-ben kapta, a völggyel együtt.
- Jeges-barlang Nagykő-havas 11,6 km-re.
- Bolgárszegi-kapu Brassó 11,7 km-re. Pillangót fogni hóesésben - Forralt bor.
- Szamárka-domb Brassó 11,9 km-re. Szamárka-domb - Az itt elrejtett geodoboz eredeti rejtője egy sepsiszentgyörgyi román fiú, aki Brassóba költözött.
- Toronyszék 11,9 km-re. Ez is a Bucsecsben -  A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk.
- Fekete Torony 12 km-re. Megalazva es kifosztva - Ezt mar egy jopar eve megtalaltam, akkor meg a lada tele volt, es osztan a rejtek kitorlodott.
- Fekete templom Brassó 12 km-re. Brassó főterén található Erdély legnagyobb és egyben egyik legszebb műemléke, a legkeletibb európai gótikus templom, a híres Fekete templom. Megtaláltuk - Még márciusban megtaláltuk.
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 12,1 km-re. Az egyik emberhez, a másik óriási fazékhoz, a harmadik lefordított roppant papucshoz hasonlít. Ember-csúcs - A rejtekhely körül annyian voltak mint a somlyói búcsún.
- Hirscher-ház Brassó 12,1 km-re. Hirscher-ház, Kereskedők Háza, Kaufhaus - Tanács tér 14 szám, Brassó.
- Fehér Torony Brassó 12,2 km-re. Fehér torony - Brassó. Egy regi tartozas - Szegyen nem szegyen egyik legnehezebb brassoi dobozom volt.
- A bőség allegóriái Brassó 12,3 km-re. A bőség allegóriái - Kapu (Republicii) utca, Brassó.
- Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 12,3 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank, ma irodahelységek - Michael Weiss utca 22 szám, Brassó.
- Demeter-ház Brassó 12,3 km-re. Demeter-ház - Brassó.
- Jekelius-ház Brassó 12,3 km-re. Jekelius-ház - Republicii utca 17 szám, Brassó.
- Johannes Honterus-ház Brassó 12,3 km-re. Johannes Honterus-ház - Brassó.
- Friedrich Wolf-ház Brassó 12,3 km-re. Friedrich Wolf-ház - Brassó.
- Törcsvári kastély 12,4 km-re. Bár nincs sok köze Vlad Tepes havasalföldi vajdához, a legtöbb turisztikai kiadványban Drakula kastélyként emlegetik. ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot - Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn.
- Lépcső-csúcs 12,4 km-re. Egy jo lada ami vekony - A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is.
- Teutsch-ház Brassó 12,4 km-re. Teutsch-ház - Republicii utca 38 szám, Brassó.
- Fekete laktanya Brassó 12,4 km-re. Fekete laktanya - Nicolae Balcescu utca 56 szám, Brassó.
- Várpanoráma Törcsvár 12,5 km-re. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték. Rálátás - Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
- Bolnok 12,6 km-re. Bolnok - A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére.
- Hegyes-szírt 12,6 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
- Vaskereszt a Costilán 12,7 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Poján-kő 12,7 km-re. Feledhetetlen kilátás tárul elén onnan.
- Kilátópont kereszttel Törcsvár 12,8 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
- Magyar evangélikus templom Brassó 12,8 km-re. A magyar lutheránus (evangélikus) templom Brassó Bolonya (Blumenau) nevű városrészében áll, a Vasút (Iuliu Maniu, Bahngasse) utca 2 szám alatt.
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 12,8 km-re. Szarvast nem láttunk - Gyönyörű kilátás fogadott.
- Fellegvár Brassó 13 km-re. Az 1975-1981 közötti nagymértékű restaurálási munkálatoknak köszönhetően napjainkban vendéglátói és turisztikai létesítményként működik. Szemetes hely - Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.
- Villa a tömbház tetején Ragadó negyed 13 km-re. A brassói Ragadó negyedben, a Rózsák partja mellett, egy nyolcemeletes tömbház tetején, egy kis villa található - hihetetlen, de az építkezés törvényes.
- Török mecset Bucsecs-hegység 13 km-re. Müzein - Tényleg egy egészen más sziklatömb mint a Bucsecsben megszokottak.
- Szent Márton-templom Brassó 13,1 km-re. A Fellegvár nyugati részét Szent Márton-hegyének nevezik a templom után.
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 13,3 km-re. Igaz nem veszelytelen de egy kis kalandvaggyal, egy madzag kotellel, es nem kis helyismerettel ez mind megvalosithato.
- Macska-szfinx Bucsecs-hegység 13,4 km-re. Cica - Ez tényleg egy különleges sziklaalakzat.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 13,4 km-re. Szélkapu - Na, itt aztán rendesen fúj a szél.
- Gespreng-hegy Brassó 13,7 km-re. A Gespreng-hegy közvetlenül az Árvaleány-templom mellett emelkedik, délnyugatra.
- Szent Bertalan-templom Brassó 13,9 km-re. A Szent Bertalan-templom a Gespreng (Fortyogó-hegy) alján áll.
- Ördögmalom-vízesés 14,1 km-re. ujra a Bucsecsben - Elindultunk a vizeses iranyaban ami nagyon megerte ,csak nagyon esett az eso.
- Garcsin mezeje Nagy-kő havas 14,2 km-re. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk a brassoi EKE szervezeseben az ez evi farsangon.
- Caraiman-kereszt Bucsecs-hegység 14,3 km-re. Hősök Keresztje - A Caraiman párkányon keresztül értünk el erre a helyre, ahonnan rendkívül szép kilátás nyílik a völgyben sorakozó városokra.
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 14,5 km-re. Ha nem letezne ez a kapu, akkor nem tudnank tovabb haladni ezen az ovon, a kapucska oven.
- Büdös-víz forrása 14,6 km-re. Érdekes homokkőbe vájt medrében, az úttól körülbelül 400 méterre, egy ásványvíz-forrás buzog fel.
- Caraiman-párkány Bucsecs-hegység 14,7 km-re. A Jepii-völgy felett - Miután kigyönyörködtük magunk a vízesés sorozatban, folytattuk utunkat a Caraiman-kereszt felé.
- A hegy Brassó 14,8 km-re.
- Baba Mare-csúcs Bucsecs-hegység 15,1 km-re.
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 15,1 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 15,3 km-re. Számtalan zuhatagot és vízesést képez.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 15,4 km-re. Vízesések - A túránk második napján ragyogó napsütésben indultunk a Caraiman-kereszthez, a Babele menedékháztól.
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 15,6 km-re. Ki korán kel - Későn indultunk útnak, nem számoltunk avval a csúcsforgalommal, ami Busteniben volt, mikor gyalog gyorsabban lehetett haladni, mint autóval.
- Toplós-kút 15,6 km-re. Több hiedelem is fűződik hozzá.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 16,1 km-re. Romanul Claia Mare. Egyre nagyobb a bakancslista - Igen, a Nagy Boglyára mindenképpen vissza kell még térni.
- Magura Galbinarea 16,3 km-re. Szikrazo feher sziklafalak, pasztorszallasok elszortan a gyephavason, no meg a sok kutya nyaron. A keresztnél - A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának.
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 16,4 km-re. A pad támlájára fel van írva a nagymama neve, Marie Thereze, és egy dátum, 1888 szeptember 7, valószínűleg ekkor készült a pad.
- Urlatoarea-vízesés Bucsecs-hegység 16,4 km-re.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 17,3 km-re. Kiruccanás - Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.
- Botorog-csorgó Királykő hegység 17,8 km-re. Fontos tájékozódási pont a Királykő hegység keleti részénél. Forrás - Szerintem Brassó főterén nem voltak annyian, ahányan itt voltak az út mellett megállva.
- Denevérek barlangja Pestera falu 18,2 km-re. A barlangon sáros patak folyik keresztül.
- Gredistye-völgy Alsómoécs 18,6 km-re. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé. Rossz helyen kerestem - Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.
- Vizelde-vízesés 18,7 km-re. Magassága 15-20 méter.

Rozsnyói szoros románul - in limba romana: Cheile Rasnoavei


Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Rozsnyói szoros adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Nehez nap - Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem...
  • Fergeteges egy nap volt - Ott voltam a rejtésnél...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Rozsnyói szoros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.