Rozsnyói szoros - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Paraul Rece Predeal - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Rozsnyói szoros

Rozsnyói szoros Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Rozsnyói szoros 9817 9820 Just for fun 9941 9942 Forrás Zuhatagok 1 Zuhatagok 2 9949 9950... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Rozsnyói szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12378 Pogányok templomocskája. A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól. 14526 Keresztény-havas-csúcs. 14749 Schulerau-kapu. Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja. 15242 Fundáta-völgyi barlang. A barcarozsnyói Fundáta-völgyi barlang Rozsnyótól 3,5 km-re található, nem messze a rozsnyói vártól, 790 méter tengerszint feletti magasságban. 19675 Őslénypark. Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében. 20642 Barcarozsnyó vára. 20661 A barcarozsnyói vár. Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros. 22266 Tamina-vízesés. A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. 23917 Magyarvár a Tömösi-szorosban. Közismert a Nyerges-tető és az itt lezajlott ütközet, hiszen közel van, könnyen el is érhető. 27566 Salamon sziklái. Salamon sziklái. 28866 A Nagy-kő kőgombái. 29227 Nagy-kő-havas csúcs. A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el. 29821 Kő-havas farka. Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges. 30869 Írott-kő. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő. 31139 Létrás-szakadék. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója. 32088 Csűr-kapu. A Csűr-kapu egy 1,5 x 4 m-es nyílás a Csűr-kő sziklájában, mely a rétegek beszakadása révén keletkezett.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Aranygödör-kilátó 1.72 km-re. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.
Lenföldek tisztása 1.82 km-re. RH1958 Lenföldek tisztása Keresztény-havas
Magas-csúcs 2.31 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.
Kőkapuk éle-tisztás 2.8 km-re. RH2219 Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas
Kőkapuk éle-csúcs 3.06 km-re. RH2613 Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nehez nap - Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem...
 • Fergeteges egy nap volt - Ott voltam a rejtésnél...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.