Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Nádas-csorgó - Szováta - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Nádas-csorgó - Szováta | Hol van ez a hely?

A Forrás-utcából a kanyarban egy sikátor vezet a Nádas-csorgóhoz. A forrás vize egyesek szerint a legjobb Szovátán, sokan hordják is. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Nádas-csorgó Megközelítés az autómosón keresztül Megközelítés a sikátoron A forrás feletti idézet A csorgó Ismertető tábla A forrás felé A sikátor A csorgó. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nádas-csorgó Szováta fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szováta és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nádas-csorgó ! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Nádas-csorgó Szováta közelében?
Kilátó. Adrenalin Plus kalandpark Szováta. Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta.
Tivoli-tó. (turisztikai hely geoládával) Ozsváth-csorgó. Az Ozsváth-csorgó Nyárádremete és Szováta között található, az út mellett. (látnivaló és geodoboz)
Függőhíd Sóvárad. Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található. (különleges hely geodobozzal)
Rabsonné útja Illyésmező. A Csere-tető tisztás nyugati szélén halad el.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szováta térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nádas-csorgó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Sikátor végén - Azt hittem, hogy ez borvízforrás, nagyot csalódtam, hogy csak egy sima ápőpláta...
 • Magyar Husvet Szovatan II - Ha mar megvolt a Sos, akkor legyen a Nadas is...
 • Árnyék - Szovátán dolgoztam és egy másfél órás kényszerszünetet kellett beiktatnom mielőtt a következő ügyfélhez mentem volna...
 • Én találtam megfelelő rejteket - A Forrás (Csorgó)-utcába érkezve, a patak mellett találtam egy kis parkolásra alkalmas helyet...
 • Sikerült eljutni Szováta környékére? Tetszett a Nádas-csorgó ? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Géra-csorgó
2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be.
Mária-forrás
A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben.
Kisvasút állomás
A Marosvásárhely - Parajd keskeny-nyomtávolságú vasútvonalat 1912-ben kezdték el építeni, majd 1915-ben indul meg rajta a közlekedés.
Tyukász-domb
Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.