Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Nádas-csorgó - Szováta - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Nádas-csorgó - Szováta

Nádas-csorgó - Szováta | Hol van ez a hely?

A Forrás-utcából a kanyarban egy sikátor vezet a Nádas-csorgóhoz. A forrás vize egyesek szerint a legjobb Szovátán, sokan hordják is. Mások szerint, esőzés után hasmenést okoz, mert a hegyoldalból a szennyeződés beszivárog a forrásvízbe...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Nádas-csorgó Megközelítés az autómosón keresztül Megközelítés a sikátoron A forrás feletti idézet A csorgó Ismertető tábla A forrás felé A sikátor A csorgó. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nádas-csorgó Szováta fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szováta és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nádas-csorgó ! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Sásverés, 0.11 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Szováta és környéke Bel- és Kül-Székelyföld. Székely nép és földmívelése, a Székelyföld természeti gazdagsága. Só. Marosszék határa. Szovátha. Földvár és Amenus. Római maradványok. Szovátha alakulása, néveredete. Székhavasa, Szovátha, Sebes és Juhod pataka. A szováthai sóhegy. A parajdi sóhegy és sóművelet. Rabsonné útja vagy az Óriások árka.
Szállás

Szállás Sásverés - Hargita vármegye


Keress szállást Sásverés közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 6.72 km-re levő látnivalókkal: Sóhát és Sószoros Parajd (24 kép).
14714794131100
14714794141101
14714794151102
14714794161103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nádas-csorgó Szováta közelében?
Kilátó. A Vörös-tó egy sekély sós vizű tó, melynek alján vastag kálcium- és vasszulfát-tartalmú iszapréteg található. Magyar Husvet Szovatan IV - Itt is minden rendben volt. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Mezítlábas ösvény. A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.
Kilátó. Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne. Piri fentről - Lent a tó szélén, a nádasban pont nászoltak a siklók.
(érdekes hely geoládával) Adrenalin Plus kalandpark. Pontosan egy hónap után - Miután október elején egy sor új geodoboz került rejtésre Szováta környékén, elhatároztam, hogy megkeresem őket egy délután. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Tivoli-tó. Tetszik a tó, tetszett a rejtés is - Tetszik ez a tó. Ozsváth-csorgó. Az Ozsváth-csorgó Nyárádremete és Szováta között található, az út mellett. Csúszós talaj - Vonattal ugyan nem találkoztunk, de a csúszós talaj miatt elég nehezen tudtuk megközelíteni a rejteket.
Függőhíd. Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található. Aranyos függőhíd - Mivel erre jártunk, felkerestük a függőhidat.
Rabsonné útja Maros megye. A Csere-tető tisztás nyugati szélén halad el.
Trópusi lepkeház Parajd. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket. Belülről is - Bent is szép, érdemes meglátogatni.
Parajdi Sóbánya. Nyugat felől jövet Parajd Hargita megye kapuja. Forgalom - Nem felvonultunk, ahnem levonultunk ma a bányába.
Fedetlen fedeles híd. Mivel a fából készült hidak anyagát az időjárás könnyen tönkretette, Erdélyben több helyen is fedeles hidakat készítettek. Nyoma sincs az egykori faszerkezetnek - Pedig szerettem volna látni.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nádas-csorgó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szováta térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Sikátor végén - Azt hittem, hogy ez borvízforrás, nagyot csalódtam, hogy csak egy sima ápőpláta...
 • Magyar Husvet Szovatan II - Ha mar megvolt a Sos, akkor legyen a Nadas is...
 • Árnyék - Szovátán dolgoztam és egy másfél órás kényszerszünetet kellett beiktatnom mielőtt a következő ügyfélhez mentem volna...
 • Én találtam megfelelő rejteket - A Forrás (Csorgó)-utcába érkezve, a patak mellett találtam egy kis parkolásra alkalmas helyet...

Sikerült eljutni Szováta környékére? Tetszett a Nádas-csorgó ? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Géra-csorgó
Géra-csorgó
2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be.
Mária-forrás
Mária-forrás
A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.