Cycle Map Sasveres Praid - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Nádas-csorgó - Szováta - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Nádas-csorgó - Szováta

Nádas-csorgó - Szováta

A Forrás-utcából a kanyarban egy sikátor vezet a Nádas-csorgóhoz...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Nádas-csorgó - Szováta képtárból:

Megközelítés az autómosón keresztül
Megközelítés az autómosón keresztül
Megközelítés a sikátoron
Megközelítés a sikátoron
A forrás feletti idézet
A forrás feletti idézet
A csorgó
A csorgó

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nádas-csorgó Szováta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Mária-forrás 0.53 km-re - A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben. * Tyukász-domb 0.87 km-re - Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát. * Sóhegy 1.51 km-re - Sóhegy - Szováta. * Mezítlábas ösvény 1.55 km-re - A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik. * Kilátó 1.69 km-re - Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne. * Adrenalin Plus kalandpark 2.03 km-re - Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta. * Maros megye Szováta felőli bejárata 2.39 km-re - * Szakadát 4.48 km-re - Szakadát Szováta északnyugati tartozéktelepülése a a központtól 6 km-re északra a Szakadát-pataka mentén. * Trópusi lepkeház Parajd 5.82 km-re - A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak.

Néhány székely szó jelentése:
Gagyatol = Zavarosan beszél, kis gyermeknél. Gajhó = Kétélű csákány. Az egyélű neve csákánykapa. Galatyol = Zavarosan beszél, akadozik. Gánár = Gunár. Gardon = Nagybőgő. Gáz = Petróleum, lámpaolaj. Gerendej = Az eke farésze. Geszkenye = Gesztenye. Glicsuzik = Korcsolyázik.

- Maros megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Géra-csorgó
Géra-csorgó
2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be.
Kisvasút állomás
Kisvasút állomás
A Marosvásárhely - Parajd keskeny-nyomtávolságú vasútvonalat 1912-ben kezdték el építeni, majd 1915-ben indul meg rajta a közlekedés.
Kilátótorony
Kilátótorony
A kilátótorony melletti házikó ablakába kitett tájékoztató szerint a kilátó naponta 12 és 19 óra között látogatható, ingyenesen.
Kilátó
Kilátó
A Vörös-tó egy sekély sós vizű tó, melynek alján vastag kálcium- és vasszulfát-tartalmú iszapréteg található.
Tivoli-tó
Tivoli-tó
A Tivoli tavat mesterségesen alakították ki a Cseresznyés-hegy aljában, a Körös-Toplica patak medrében.
Ozsváth-csorgó
Ozsváth-csorgó
Az Ozsváth-csorgó Nyárádremete és Szováta között található, az út mellett.
Függőhíd
Függőhíd
Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található.
Fordított házikó
Fordított házikó
Feje tetejére állt a világ.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Sikátor végén - Azt hittem, hogy ez borvízforrás, nagyot csalódtam, hogy csak egy sima ápőpláta...
 • Magyar Husvet Szovatan II - Ha mar megvolt a Sos, akkor legyen a Nadas is...
 • Árnyék - Szovátán dolgoztam és egy másfél órás kényszerszünetet kellett beiktatnom mielőtt a következő ügyfélhez mentem volna...
 • Én találtam megfelelő rejteket - A Forrás (Csorgó)-utcába érkezve, a patak mellett találtam egy kis parkolásra alkalmas helyet...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.