Kilátótorony - Szováta - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kilátótorony - Szováta

Kilátótorony - Szováta

A kilátótorony melletti házikó ablakába kitett tájékoztató szerint a kilátó naponta 12 és 19 óra között látogatható, ingyenesen. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Gyerekek A kilátótorony Esti látvány - 1 Esti látvány - 2 A torony nappal Késő ősszel Ami a dobozból maradt Mátyásmadár Bekecsalja - 1 Bekecsalja - 2 A torony nem ferde. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kilátótorony Szováta fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szováta és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kilátótorony! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Szováta közelében?
3328 Tivoli-tó. E tónak köszönhetően leülepítik az iszapot, és szabályozzák a Medve-tóba befolyó vízmennyiséget. (itt geodobozt is lehet keresni)
3649 Nádas-csorgó Szováta. (turisztikai hely geoládával) 6371 Tyukász-domb. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát.
11056. 11200 Szakadát -. Szakadát Szováta északnyugati tartozéktelepülése a a központtól 6 km-re északra a Szakadát-pataka mentén.
11361 Ozsváth-csorgó. (turisztikai hely geoládával) 16620 5052. 17578 4684. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 21283 Trópusi lepkeház Parajd. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket.
21289 Parajdi Sóbánya. Itt a völgy méginkább elszűkül, a hegyek egészen közel merészkednek.
21446 Református templom. Parajd, mint település, Sófalva tanyabokraként alakult ki.
21628 Fedetlen fedeles híd. A fedél megvédte a híd tartó- és járószerkezeteit a csapadéktól, valamint a nap szárító hatásától.
21713. 22118 Evszakok Parajd. 22131. 22241 Református templom. 1332-ben a pápai tizedjegyzék említi először Várad néven.
22448 Hollós-tó. A Bekecs-tetőtől keletre található a Hollós-tó.
22536 Fordított házikó. Parajd központi részében, az ANL utca 3.
23079 Mosdókő. A Bekecs-tetőről a Hollós-tó felé vezető út mentén található egy nagy mohás kő, amelyet a helybeliek Moháskőnek, Oltárkőnek de leggyakrabban Mosdókőnek neveznek.
23698 Tündérek útja. 23980 Sóvárad. Köröskörül dombok és hegyek sorakoznak.
24106 Sóhát és Sószoros Parajd. Legmagasabb pontja a Sóhegy (576 m).
24542 Pálos kolostor romjai. Lestyán Ferenc írja, hogy Pázmány katalógusa Nyárád kolostorról is tud, de helyét nem ismeri.
24646 Rabsonné útja. A különböző leírásokban, két különböző helyen található töltésvonulatot is ugyanazon a név alatt, Rabsonné útjának hívnak.
24869 Várnyaka. A töltés kezdetben nyugat - kelet irányban vonul, majd felhajlik északkelet felé, a Rabsonné vára alá.
25183 1916-os honvéd emlékmű. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket.
25274 Tündérek forrása. Forró nyári napokon kincset ér a forrás tiszta, hűvös vize.
25635 Siklódi kő. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban.
26056 Erdőben. Megközelíthető Szováta irányából Nyárádremete felé, 14 km.
26404 Áprily Lajos kútja. A Kis-Küküllő a Kis- és Nagy-ág patakokból képződik.
26640 Szikla a Siklódi-kő lábánál. Jellegzetes tornácos házait megcsodálva, a Murva utcából indultunk a Siklódi-kőre.
26699 Várhegy. 26850 Vész-kő. A Bökecs tetején, a Vész-mező szélén, az erdei út mellett található egy másik kő is.
27148 Vármező. Vármező Szovátától 20 km-re fekszik, halászcsárdáiról, több tucat tóból álló pisztrángtelepeiről híres.
27287 4531. A forrást 2013 ősszén kiépítették, betonlépcsőn lehet lemenni a forráshoz.
27557 Katolikus templom Vármező Maros megye. 27610 Rapsonné vára. Szovátától keletre, a Hideg-Juhod és Szilas patak összefolyása, valamint a Kápolna-mező fölött, nehezen megközelíthető, szédítő magasságban áll a szépséges tündérkirálynő, Rapsonné vára, egy csodálatosan szép andezit sziklatömbön.
27783. 27858 Római őrtorony. 8.9 km-re. 28379 Macska-tető. 28404 Ökumenikus kápolna. Itt valamikor egy vár állt, ma egy ökumenikus kápolna, amelyet közös összefogással építettek.
28411 Kisfenyős-kő. 9 km-re. Rabsonné várával szemben, a Kis-Küküllő másik oldalán, érdekes sziklaképződményeket fedezhetünk fel.
28521 Pakulár-kő. 30628. 31083 Óriások árka.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sóhegy
Sóhegy - Sóhegy - Szováta.
Kilátó
Kilátó - A Vörös-tó egy sekély sós vizű tó, melynek alján vastag kálcium- és vasszulfát-tartalmú iszapréteg található.
Medve-tó
Medve-tó - Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye.
Mezítlábas ösvény 0.68 km-re. A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.
Kilátó
Kilátó - Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szováta térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kilátótorony gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Magasban - Jól körbe lehet látni a környéket a toronyból...
 • Magyar Husvet Szovatan III - Ha mar letezik kilato, akkor azt is illendo megkeresni...
 • Rendben volt - Szép helyen van, jó a kilátás...
 • Új geodoboz a torony közelében - Mivel a kilátónál és a toronyban rengetegen voltak aznap, az új geodobozt egy picit távolabb rejtettem el...
 • Sikerült eljutni Szováta környékére? Tetszett a Kilátótorony? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.