Ozsváth-csorgó - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sacadat Sovata - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Ozsváth-csorgó

Az Ozsváth-csorgó Nyárádremete és Szováta között található, az út mellett. A szovátaiak szívesen fogyasztják, és nemcsak ők, hanem mi, és más biciklitúrázók is, habár hosszabb száraz időben néha elapad a vize. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Ozsváth csorgó Ozsváth forrás Csak főzés-hűtés után Szemét Kisvonat 1 Mozdony Kisvonat 2... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ozsváth-csorgó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12083 Kilátó. A Vörös-tó egy sekély sós vizű tó, melynek alján vastag kálcium- és vasszulfát-tartalmú iszapréteg található. 12296 Mezítlábas ösvény. A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik. 12726 Géra-csorgó. 2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be. 12827 Medve-tó. Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye. 14058 Mária-forrás. A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben. 14215 Nádas-csorgó . A Forrás-utcából a kanyarban egy sikátor vezet a Nádas-csorgóhoz. 14325 Pálos kolostor romjai. Lestyán Ferenc írja, hogy Pázmány katalógusa Nyárád kolostorról is tud, de helyét nem ismeri. 14413 Tündérek forrása. A Várhegy tövében, a Kis-Nyárád völgyében található a Tündérek forrása. 14705 Erdőben. Vármező valamikor egy piciny falucska volt, de a környék adottsága folytán ma már híres nyaralóhellyé változott. 15804 Vármező. Vármező Szovátától 20 km-re fekszik, halászcsárdáiról, több tucat tóból álló pisztrángtelepeiről híres. 15822 Várhegy. 16350 Katolikus templom. Vármezőn, a nagyrészt római katolikus lakosság hitélete a Várhegy előterében álló Jézus szíve-templomban zajlik. 16410 Hollós-tó. A Bekecs-tetőtől keletre található a Hollós-tó. 16413 Tyukász-domb. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát. 16997 Égerfás-tó.

Néhány székely szó jelentése:
Osztág = Aztán. Osztáng = Aztán. Osztég = Aztán. Ösztöke = Eketisztogató falapocka, szántás közben használják. Osztováta = Szövőszék. Ottogyan = Ottan.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szakadát
Szakadát Szováta északnyugati tartozéktelepülése a a központtól 6 km-re északra a Szakadát-pataka mentén.
Adrenalin Plus kalandpark
Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta.
Kilátótorony
A kilátótorony melletti házikó ablakába kitett tájékoztató szerint a kilátó naponta 12 és 19 óra között látogatható, ingyenesen.
Tivoli-tó
A Tivoli tavat mesterségesen alakították ki a Cseresznyés-hegy aljában, a Körös-Toplica patak medrében.
Kilátó
Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Csúszós talaj - Vonattal ugyan nem találkoztunk, de a csúszós talaj miatt elég nehezen tudtuk megközelíteni a rejteket...
 • Meredeken... - Valóban forgalmas a forrás...
 • A drót - A rejtekhelyet és a dobozt is elég könnyen megtaláltam...
 • Szúrós drót? - A bejegyzésedből nem derül ki, hogy megtaláltad-e, vagy legalább kerested-e a geodobozt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.