Székelykapu - Imecsfalva - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Imeni Catalina - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Székelykapu - Imecsfalva

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Imecsfalvi templom Azok a bizonyos Mikes féle hegyek Megvan a doboz Templom és székelykapu... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Székelykapu Imecsfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
9602 Harangláb Hatolyka. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. 9772 Szentkatolnai emlékpark és temető. Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. 9791 Katolikus templom. Katolikus templom. 10236 Bálint Gábor szobra. 10415 Fortyogófürdő. Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt. 14334 Nádika feredő. Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi. 15402 Szent Imre herceg mellszobra. Szent Imre herceg mellszobra, 2008. 15546 Márton Áron szobra. Márton Áron szobra, 2006. 15556 Fekete János főesperes szobra. Fekete János főesperes szobra, 2007. 15622 Bodor György mellszobra. Bodor György mellszobra, 2004. 15800 Jancsó Benedek mellszobra. Jancsó Benedek mellszobra, 2001. 16802 Református templom. 17179 Csipkés népi feredő. A Csipkés népi feredő Zabolán, a Csipkés tábor mellett található, 2018-ban építették meg. 17232 Görög-katolikus templom. 17732 Református templom. 1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok. 17867 Fortyogófürdő. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely. 17926 Középkori temető Zabola határában. Zabola Kovásznától 7 km-re található északra.

Néhány székely szó jelentése:
Kokó = Tojás. Kokojza = Áfonya. Komótcipő = Félcipő házi használatra. Kompona = Majorok használják, mint súlymértéket. Korc = A harisnyaszíjjat a korcba helyezik el. Korcsia = Deszkákból összeállított lapos szánkó.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben.
Katolikus templom
A falu helyén már a 12.
Négy ház
Egykori nemesi kúria mellett, melyet most épp felújítanak, Imecsfalva és Zabola között.
Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 3.01 km-re. RH3868 Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale
Hatolykai temető
Hatolyka temetőjének egyik érdekessége, egy sírhant, melynek -viselője- 1827-1951 közötti időszakban élt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ajánlott koordinátaformátum - A fok-perc-másodperc formátumú koordináta a legrosszabb választás...
 • A doboz valóban a régi helyen - A doboz valóban a régi helyen, a kapuláb alatt van, ahogy írja a leírás és ahogy Hangyalka is írta 6 évvel ezelőtt...
 • A doboz az eredeti helyen - A doboz az eredeti helyen, a kapuláb alatt ismét kereshető...
 • Javasolom a rejtekhely végleges átalakítását, vagy a geodoboz áttelepítését - Majdnem két és fél év eltelt az utolsó bejegyzés óta...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.