Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Székelykapu - Imecsfalva - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Székelykapu - Imecsfalva

Székelykapu - Imecsfalva | Hol van ez a hely?

Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Templom és székelykapu Imecsfalvi templom Azok a bizonyos Mikes féle hegyek Megvan a doboz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Székelykapu Imecsfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Imecsfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Székelykapu! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Imecsfalva, 0.71 km távolságra található.
Szállás

Szállás Imecsfalva - Kovászna vármegye


Keress szállást Imecsfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 13.02 km-re levő látnivalókkal: Kovászna város környéke (24 kép). Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
14714743631100
14714743641101
14714743671102
14714743691103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Székelykapu Imecsfalva közelében?
Szent Imre herceg mellszobra. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
Márton Áron szobra. Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
Fekete János főesperes szobra Kovászna megye. Bodor György mellszobra. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
Jancsó Benedek mellszobra. Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
Református templom. Csipkés népi feredő. Görög-katolikus templom. Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen. (érdekes hely geoládával) Református templom. Az 1567. Van doboz vagy nincs doboz - A kézdimartonfalvi temetőbe mentünk gyertyát gyújtani, és így kihasználva a lehetőséget megnéztem a református templomot is.
Fortyogófürdő. Mikor lesz ebből gálickő? - Rettenetesen lepattant hely. Középkori temető Zabola határában. Látnivalója a 16. kijavitas - Ez igy van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Jákob lajtorjája. A műalkotás helye a térképen valószínűleg helytelen.
Szent Imre erődtemplom. Itt található Székelyföld egyik leghíresebb műemléke, a 13. Régi ismerős - Régi-új helyet kerestünk fel ebben a kutyát-se-ki időben. (itt geodobozt is lehet keresni)
Baross Gábor vasminiszter. Baross Gábor (Pruzsina, 1848 július 6 – Budapest, 1892 május 9), a dualizmus korának kiemelkedő gazdaság- és közlekedéspolitikusa volt. Bódé - A bódé a helyén van, de a dobozt több percnyi kutakodás után sem került elő.
Református templom. Felso haromszeki portya - Az unneples mellett meg dobozkeresere is szakitottam idot. (turisztikai hely geoládával)
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Székelykapu adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Imecsfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • A székelykapu odalett - Sokszor áthaladtam a kapu alatt az elmúlt évek során, de most már sajnos nincs meg a kapu, csak oszlop mered az ég felé...
 • Ajánlott koordinátaformátum - A fok-perc-másodperc formátumú koordináta a legrosszabb választás...
 • A doboz valóban a régi helyen - A doboz valóban a régi helyen, a kapuláb alatt van, ahogy írja a leírás és ahogy Hangyalka is írta 6 évvel ezelőtt...
 • A doboz az eredeti helyen - A doboz az eredeti helyen, a kapuláb alatt ismét kereshető...
 • Javasolom a rejtekhely végleges átalakítását, vagy a geodoboz áttelepítését - Majdnem két és fél év eltelt az utolsó bejegyzés óta...
 • November 1 - Ezelott mar egy parszor voltam ott biciklivel de mindig a masik iranyba kerestem most vegre megkerult koszi a rejtest...

Sikerült eljutni Imecsfalva környékére? Tetszett a Székelykapu? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Katolikus templom
Katolikus templom
1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben.
Katolikus templom
Katolikus templom
A falu helyén már a 12.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.