Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Harangláb Hatolyka - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Harangláb Hatolyka

Harangláb Hatolyka | Hol van ez a hely?

Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. Annyira gazdag ásványvíz forrásokban hogy a faluban, sőt határain is bajosan lehet édesvizet találni. Közigazgatásilag Szentkatolna községhez tartozik, Kézdivásárhelytől délre, a Feketeügy jobb partján fekszik...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A haranglab Hatolykai gótikus stílusú templom Világháborús emlékpark Óriásfa a templomkertben A harangláb felső része Bejárat, ami zárva van Torony nélkül A hatolykai harangláb Oldalbejárat Bejárat a templomkertbe Kölcsey Ferenc idézet. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Harangláb Hatolyka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Harangláb Hatolyka! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hatolyka, 0.19 km távolságra található.
Szállás

Szállás Hatolyka - Kovászna vármegye


Keress szállást Hatolyka közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 14.64 km-re levő látnivalókkal: Kovászna város környéke (24 kép). Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
14714743631100
14714743641101
14714743671102
14714743691103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Harangláb Hatolyka közelében?
Katolikus templom. Katolikus templom - Szentkatolna. A régi urnavázát nem találtuk - Szép templom és óriási temető.
Négy ház. Egykori nemesi kúria mellett, melyet most épp felújítanak, Imecsfalva és Zabola között. Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe. (látnivaló és geodoboz)
Baross Gábor vasminiszter. A vasútügy fejlesztése terén elért eredményei miatt vasminiszternek nevezték, kora Széchenyi István közlekedéspolitikai eszméinek megvalósítóját tisztelte benne. Bódé - A bódé a helyén van, de a dobozt több percnyi kutakodás után sem került elő.
Fortyogófürdő. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely. Mikor lesz ebből gálickő? - Rettenetesen lepattant hely.
Református templom. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben.
Barabás Miklós szobra. Édesapja Barabás János, édesanyja Gaál Therézia. Csernatontol Katolnaig - Hat ez a rejtekdoboz egy nagyon kitett, helyen talalhato. (itt geodobozt is lehet keresni)
Középkori temető Zabola határában. Zabola Kovásznától 7 km-re található északra. kijavitas - Ez igy van. (látnivaló és geodoboz)
Városi kórház. Az egykori kézdivásárhelyi Öregek Otthona, ma a Városi Kórház Pszichiátriai osztálya, az Állomás utca 35 szám alatt található.
Wertán-ház. A kézdivásárhelyi Wertán-ház 1902-ben épült.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Harangláb Hatolyka adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A domb tetején - A sík mezőben egy kiemelkedő domb tetején áll a hangulatos templom, mely felújítás alatt van...
 • A bezárt harangláb, és környékének látnivalói - Hívogató a hatolykai harangláb zárt bejárata, valószínűleg mindenki ezt nézi meg először, de nincs mit tenni, egy keveset kerülni kell...
 • Élni-halni szójáték - A folyamatos jelen joggal használható, mert egyéb nem létezik...
 • halja a halált - véleményem szerint a holt ember sem tétlenkedik, tehát halja a halált, joggal használható a folyamatos jelen...
 • A csillagok alatt a kisértetekkel - A halált nem lehet halni, csak megélni, megtapasztalni...
 • A temetőben alvás margójára - Még nem áll szándekomban halni a halált, persze nem szándék kérdése, szóval nem vagyok életunt, csak aludni akartam a csillagok alatt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Harangláb Hatolyka? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Hatolykai temető
Hatolykai temető
Hatolyka temetőjének egyik érdekessége, egy sírhant, melynek -viselője- 1827-1951 közötti időszakban élt.
Fortyogófürdő
Fortyogófürdő
Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.