Harangláb Hatolyka - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Hatuica Catalina - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Harangláb Hatolyka

Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. Annyira gazdag ásványvíz forrásokban hogy a faluban, sőt határain is bajosan lehet édesvizet találni. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A haranglab Hatolykai gótikus stílusú templom Világháborús emlékpark Óriásfa a templomkertben A harangláb felső része Bejárat, ami zárva van Torony nélkül A hatolykai harangláb Oldalbejárat Bejárat a templomkertbe Kölcsey Ferenc idézet... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Harangláb Hatolyka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
10045 Református templom. 1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok. 10202 Szentkatolnai emlékpark és temető. Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. 10321 Katolikus templom. Katolikus templom. 11219 Bálint Gábor szobra. 14774 Négy ház. Egykori nemesi kúria mellett, melyet most épp felújítanak, Imecsfalva és Zabola között. (rejtekhely geodobozzal) 17468 Baross Gábor vasminiszter. Baross Gábor (Pruzsina, 1848 július 6 – Budapest, 1892 május 9), a dualizmus korának kiemelkedő gazdaság- és közlekedéspolitikusa volt. 17735 Fortyogófürdő. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely. 18689 Református templom. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben. 18875 Barabás Miklós szobra. Kézdimárkosfalva egyik híres szülöttje Barabás Miklós festőművész, aki 1810-ben látta meg a napvilágot, szegény család sokadik gyermekeként. (rejtekhely geodobozzal) 18966 Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale. 19079 Középkori temető Zabola határában. Zabola Kovásznától 7 km-re található északra. (rejtekhely geodobozzal) 19386 Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét. 20071 Angyaljárás Kézdivásárhelyen. Tisztelt címzett: Hangyalka és Imecs. 20225 Református templom. Az 1567-dik évi regestrumban Orozfalu néven jelentkezik, 15 kapuval. (rejtekhely geodobozzal) 20831 Református templom. 21211 SZNM 4 Kézdivásárhely. Székelyek Nagy Kincskeresése.

Néhány székely szó jelentése:
Duzmál = Duzzog. Ecceribe = Azonnal. Eccör = Egyszer. Eger = Égerfa. Egy hoppra = Gyorsan, hamar. Egy terű fa = Egy szekér fa.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hatolykai temető
Hatolyka temetőjének egyik érdekessége, egy sírhant, melynek -viselője- 1827-1951 közötti időszakban élt.
Fortyogófürdő
Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt.
Katolikus templom
A falu helyén már a 12.
Katolikus templom
1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben.
Székelykapu
Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A domb tetején - A sík mezőben egy kiemelkedő domb tetején áll a hangulatos templom, mely felújítás alatt van...
 • A bezárt harangláb, és környékének látnivalói - Hívogató a hatolykai harangláb zárt bejárata, valószínűleg mindenki ezt nézi meg először, de nincs mit tenni, egy keveset kerülni kell...
 • Élni-halni szójáték - A folyamatos jelen joggal használható, mert egyéb nem létezik...
 • halja a halált - véleményem szerint a holt ember sem tétlenkedik, tehát halja a halált, joggal használható a folyamatos jelen...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.