Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Pogány-havas - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Pogány-havas

Pogány-havas | Hol van ez a hely?

A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt. A Gyimesi-hágótól indulva kényelmesen fel lehet jutni, kevesebb mint egy óra alatt, a Pogányhavas 1351 méteres csúcsára. Innen gyönyörű kilátás nyílik Középcsík és Felcsík településeire.

A szemközti Kőd alatt sorakoznak Csíkrákos, Göröcsfalva, Csíkszentmihály, Ajnád házai, a távolban pedig Felcsík falvai. Még távolabb a Nagy-Hagymás, az Egyeskő és az Öcsém körvonalai, a Hargita csúcsai sorakoznak. A Pogány-havas a környék legszebb kilátópontja.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Eső közeleg Gyimesi hágó 4941 Mező virágokkal 4945 Pogány-havas 1 Pogány-havas 2 Juhnyáj a csúcson Panoráma Csupasz tető Szépvíz, a szívünk közepe. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pogány-havas fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pogány-havas! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pogány-havas közelében?
(érdekes hely geoládával) Pogányhavasi vár. (érdekes hely geoládával) Szép-havas. Rejtekhely találkozó - A VI. Csíkszépvízi víztároló. A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni. (látnivaló és geodoboz)
Felsőcibre. Széphavas. Szoborállításra készül Szépvíz. Mi se jutottunk be a misére - Hogy juthat valakinek eszébe, nyáron hóembert építeni? Egyébként nem is rossz ötlet, ide télen is feljönni. (látnivaló és geodoboz)
Alsócibrei fürdő. 3.5 km-re. Bár nyílt terepen fekszik, a viszonylag nyílt medencével rendelkező fürdő terének igen zárt és bensőséges hangulata van. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
Hegy útja. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk. Felszegi csengettyű. 1873-ban vásárolta, és állíttatta a község akkori közjegyzője Balázs Lajos. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra.
Kis-Havas Csíkszépviz. Amikor ezen a vidéken a kunokkal hadakozott, a csatából visszatérve egy patakból a lovát ezekkel a szavakkal itatta meg: Igyál lovam, mert ez szép viz. Új geodoboz új helyen - .
Ortodox templom. A Tatros forrása és Piposz felé indultunk, megálltunk kicsit ennél a templomnál, megcsodálni a környéket. Ortodox templom 2 geodobozzal - Bükkloka Csíkszépvízhez tartozik.
Szent István katolikus templom. Csíkajnád első templomát 1514-ben a Bernáld-család építette, a kápolnát később kibővítik.
Rompáca-tanösvény. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.
Csíkajnádi Kálvária. Régi sáncok. A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen.

Pogány-havas románul - in limba romana: Muntele Paganul


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Pogány-havas gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Virágok doboz helyett - Egy rövid túrát terveztünk közel a Gyimesekhez...
 • Jégkoloncok a Pogányhavason - A Szent László emlékhelyről jöttem át a két havast összekötő, lépten-nyomon kidölt, derékbatört fenyőktől akadálypályává vált erdei uton...
 • A teton - Megtalaltuk a dobozt a kijelolt helyen...
 • Pogány havas - Valamivel több, mint egy éve jártunk itt utójára...
 • A csúcson - Egy szombati kirándulás alatt sétáltunk ki ide ahol hamar rábukkantunk a rejtekre...
 • A türelem geoládát terem - Miután türelmesen kivártuk, hogy a juhnyáj befejezze a delelést a csúcsnál, megtaláltuk a ládát...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Pogány-havas? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szent László emlékhely
Szent László emlékhely
A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.
Szent László köve
Szent László köve
Június 27-e Szent László ünnepe.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.