Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csíkszépvízi víztároló - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Csíkszépvízi víztároló | Hol van ez a hely?

A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja. 1981 és 1986 között, egy agyagmagot tartalmazó földgát emelésével hozták létre, a Szépvíz-patak völgyének felső szakaszán. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Szivárvány a Kis-Havas felett Felhők a Hargita felett Völgyzáró gát Szivárvány a tó felett A szépvízi tó márciusban Borongós reggel Kilátás a tóra A tó 1 A tó 2 EKE-tábor 1 EKE-tábor 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíkszépvízi víztároló fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíkszépvízi víztároló! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Csíkszépvízi víztároló közelében?
Pogány-havas. A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt. (látnivaló és geodoboz)
Gyimesi hágó. Itt éri el a Csíkszereda és a Gyimesi szoros közötti 12 rszágút a legmagasabb pontját.
Pogányhavasi vár Csíkszentmihály. Az ősi vár a Pogány-havas egyik alább eső, tojásdad alakú dombján, a nép nyelvén ma is Várhegynek nevezett kiemelkedésen, Felcsík völgyére benézve, s a szomszéd hegyeken lévő várakkal láttani összeköttetésben állott.
Borzsovafürdő. A terület élővilága nagyon gazdag. (itt geodobozt is lehet keresni)
Egy elfelejtett földvar. Igaz ezt mar evekkel ezelott felkerestem, akkor is elrejtettem egy ladat, de a leirasok elvesztek. (itt geodobozt is lehet keresni)
Alsócibrei fürdő Csíkszépvíz. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt. (látnivaló és geodoboz)
Római-katolikus templom Csíkszentmiklós. Báthori István trónra lépésekor (1571) Közép- és Alcsíkon 11 helyen volt plébános, Csíkszentmiklóson ekkor már két pap is volt.
Románul - in limba romana: Lacul de baraj Frumoasa

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csíkszépvízi víztároló gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni...
 • Őszi gombakínálat - Szép kilátással, gazdag és változatos gombakínálattal honorálta a rejtekhely a kitartást, lévén hogy a Tolvajosról majdnem visszafordultam, annyira borus, ködös és hideg volt...
 • Szép a kilátás a tóra - Meglett a csutak dobozostól...
 • EKE-tábor - A csikszépvizi EKE-táborból egy szép séta alkalmával találtam meg ezt a geodobozt...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíkszépvízi víztároló? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Nagy Pájszó teteje
Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét.
Hosszúvontató-itató
A Hegy útja közvetlen közelében, egy rendezett forrás található, a Hosszúvontató-forrás és itató.
Szent László köve
Június 27-e Szent László ünnepe.
Szent László emlékhely
A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.