Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vártemplom - Sepsiszentgyörgy - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vártemplom - Sepsiszentgyörgy

Vártemplom - Sepsiszentgyörgy | Hol van ez a hely?

A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. Itt emelkedik a város egyetlen megmaradt középkori műemléke, a református vártemplom, mely a XV. század végén és a XVI...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Vártemplom Református vártemplom 1 Református vártemplom 2 Erődítmény 8131 Kopjafák 1 Kopjafák 2 Bástya Kopjafák a várfal alatt Ezt látja a doboz Kopjafa. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vártemplom Sepsiszentgyörgy fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Sepsiszentgyörgy és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vártemplom! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Sepsiszentgyörgy, 0.98 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Sepsiszentgyörgy Szent-György neve, szabadalmai, adománylevelei, vásárai, pecsétje, lustra, történeti jelenségek, harczok a törökökkel. Az önvédelem dicső napjai. Szentgyörgy város és falu egyesülése. Háromszék székháza, kórháza. A szentgyörgyi ref. collegium. Daczó és Székely család. Szentgyörgy temploma, várkastélya. Libacz. Debren pataka. Szentgyörgyi oláhok. Váradi József sirja. Őrkő, Gém vára, gyógyforrások. Szentgyörgy közeli csaták 1848-49-ben.
Szállás

Szállás Sepsiszentgyörgy - Kovászna vármegye


Keress szállást Sepsiszentgyörgy közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 12.78 km-re levő látnivalókkal: Rétyi-tó - Kovászna megye (5 kép).
1471471465980
14714775441101
14714775451102
14714775501103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vártemplom Sepsiszentgyörgy közelében?
Forrás az Olt partján Kovászna megye. De csak az egyiket keresd a három közül. Aréna - Egyértelműen megtaláltam a rejtekhelyet, doboz viszont sehol.
Kolcza-gödör. Téli szánkózás - Gyerekkoromban a Kolcza gödör egyik kedvenc helyünk volt. (érdekes hely geoládával) Nagy-Bogáts kúria. 2.2 km-re. A 19-dik század végén, 1904-ben épült Szotyori Nagy Ferenc szemerjai földbirtokos tervei alapján. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.
Állomás környéki tavak Kovászna megye. A szemet, lelket nyugtatóan, a tóban kacsák is úszkálnak a halászok bosszantására. Tomenti romantika - Tesztelek egy uj rejteket ott, es ha bevalik, ujratesszuk ezt.
Millenniumi fenyves Kovászna megye. Sepsiszentgyörgyön az állomástól északra, a csíki vasútvonal Kézdivásárhely felé elágazó szögében létesítették a millenniumi fenyvest. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei. (itt geodobozt is lehet keresni)
Gőzmozdony. Ha már Marosvásárhelynek van gőzmozdonya, Sepsiszentgyörgynek is miért ne lenne? Ezt vettük vallatóra. Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szentkereszty-kastély. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. egy szep park - Hat igen!A bejutas egy keveset nehezkes volt , de osztan ment miutan lepengettunk fejenkent 3 penzt.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma. 2.7 km-re. Romhalmaz - Keményen folyt holmi vezetékek lerakása, noha a felső víztározó már romhalmaz. Unitárius vártemplom. A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. Csak körbejárni tudtam - Eddig is több alkalommal voltam a templomban, de most csak körbejárni tudtam.
Honvéd-forrás. (turisztikai hely geoládával) Tetves-kút. Megközelíthetjük a kék pont mentén, vagy a Sugás fürdői útról is. Árapataki helynév - Pesty Frigyes helyneveit tanulmányozva, kiderül, hogy Árapatak község közelében, a Határon van egy kútforrás, a Tetves kút.
Unitárius templom.

Vártemplom Sepsiszentgyörgy románul - in limba romana: Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vártemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Sepsiszentgyörgy térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék...
 • Emlékezés - Még egész fiatalként pont itt a várfal tövében beszélgettünk az élet nagy kérdéseiről, gitározgattunk, énekelgettünk...
 • Falban - Habár a GPS odébb, már a kopjafáknál jelzett, könnyen megkerült a doboz...
 • esti séta - Az öcsémékkel esti ládázásra indultunk, meg is találtuk, a kapu csukva volt, becsőrtettünk, a gondnok kijött a kutyaugatásra, mi megnyugtattuk, hogy csak a geoládát jöttunk megkeresni, a válasz: Jó, megköszöntük és megkerestük...
 • Kopjafák - Nagyon érdekesek a temető és a vártemplom közötti kopjafák...
 • Hetedik évforduló alkalmából - A 7...

Sikerült eljutni Sepsiszentgyörgy környékére? Tetszett a Vártemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Első világháborús hősök emlékoszlopa
Első világháborús hősök emlékoszlopa 0.28 km-re
RH3881 Első világháborús hősök emlékoszlopa Sepsiszentgyörgy
Szobrok a Bálház helyén
Szobrok a Bálház helyén
Sepsiszentgyörgyön, az úgynevezett Régi piac terén, a Csiki út és a Grigore Balan út sarkánál lévő kis zöldövezetben, néhány műalkotás áll.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.