Kilátópont - Szakadát - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kilátópont - Szakadát

Kilátópont - Szakadát

Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kilatas a Javardi patak fele Mesevilag Az ősz színei Sziklás tető Gálkút-patak völgye Sziklaoldal Kijövet a barlangból Itt mászol ki Innen ereszkedsz le a barlanghoz Innen indulunk Ezt látod a barlangból. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kilátópont Szakadát fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szakadát és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kilátópont! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Szakadát közelében?
7743 Sziklataréj. Terkő és az Öcsém között, a piros sávval jelzett turista úton haladva, a gerincen pár érdekes sziklaalakzatot pillantunk meg. (különleges hely geodobozzal)
8070 Rejtek-csúcs. Régóta tervezzük ide a rejtést, a hely pontos azonosítása is időt vett igénybe. (itt geodobozt is lehet keresni)
8930 Tárnicsmező a Lik-puszta felett. (turisztikai hely geoládával) 9423 Szakadát-mező Nyugati rész. (turisztikai hely geoládával) 9838 Szakadát-mező Keleti rész. A Szakadát-mező Hargita megyéhez tartozó keleti része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található.
10170 Dánfalvi Naskalat. 10437 4666. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből.
10676. 10751 Jávárdi-tető Jávárdipataka. Útban a csúcs felé látványos sziklaalakzatokat tudunk megfigyelni.
11178 Bagolykő Bükkhavaspataka. Útba ejtjük a Szent Péter-kápolnát, ahonnan már látszik is a fenyvesből jól kiemelkedő Bagolykő.
11527 Pásztorbükk. Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet.
12626 Ilia-tető Gyimesek. Háromkúton, a Kis-Békás jobb oldali mellékágán lejártuk az egykori utat, melyen az öreg csángók Gyimesbe jártak át.
13738 Kóta köve. A Jávárdi patakának északi részén húzódó hegyén, közel a kápolnához található a Kóta köve.
14105 Öcsém-tető. 14309 Zúgó-vízesés. A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé.
14331 Szent Péter és Pál kápolna. A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé.
14413 2624. A Naskalat helynév szláv eredetű, jelentése a mi sárunk, rögünk.
15006 Hegyi menedékhely. A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők.
15207 Gyimesi jegenyefenyők Bükkhavas-pataka. 15700 Vigyázó-kő. A Vigyázó-kő kilátóponjára a Balánbányáról az Egyes-kőre vezető, kék sávval jelzett túraútvonalból ágazik el, a kék kereszttel jelzett ösvény.
16344 Háromkút-forrás. A Hagymás hegység keleti lábánál patakként kitörő víz több ágra szakadva, dús, zöld mohában gazdag szigeteket alakít ki.
17647 Páduai Szent Antal kápolna Hidegség. Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség.
18259 Pásztor-kő. Balán római katolikus templomától, a Kovács-patak szádától indulunk.
18306 Vársarka. 5.8 km-re. 18510 Toronykövek. Bár alulról is látványosak, a toronykövek mellől csodálatos a rálátás a településre, a patakvölgyre.
18818 Vasalt mászóút. Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást.
23720 Melegvíz-forrás. A forrásból kiömlő víz azonmód egy bővizű patakot alkot.
24266 78. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után.
24341 Fa harangláb. A mutatós fa harangláb a dombon, a temető közepén emelkedik az ég felé.
24348 Hármaskő és a Kondra-kereszt. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll.
27447 Nagyhagymás-csúcs. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
28078 Muhos pataki népi fürdő. Itt található egy Büdös víz nevű forrás, melyet az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején gyógyfürdőként hasznosítottak egy kétkádas kis helyiségben.
28810 Felső-mező. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón.
30816 Garados-kőbánya. A Kis-Garadoson található kőbányában szép, fehér színű kristályos mészkövet, mozaik-alapanyagot termelnek.
32295. 34738. 34779 Fehér-mező. A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
35636 Csonkatorony Csíkszenttamás. A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon, Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását.
35827 Gréces-tető. Ha felkapaszkodunk erre a hegyre, remek kilátás tárul elénk mind a Gyergyói-, mind a Csíki-medencére és az őket övező hegyekre.
35959 Sziklavilág. A Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják.
36264 Pihenő a Fekete-rez felé. 36625 Vízimalom. 11.7 km-re. A gyimesközéploki vízimalom a XIX.
36807 Bumeráng-szikla. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.

Románul - in limba romana: Punct belvedere Sacadatul

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ködlátó-nyereg
Ködlátó-nyereg - A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy.
Ördög-hágó
Ördög-hágó - Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét.
Terkő-nyereg
Terkő-nyereg - A Terkő-nyereg fontos turisztikai csomópont.
Kígyófej-szikla
Kígyófej-szikla - A Kígyófej-szikla a Rejtek-csúcs közelében, attól 400 méterre délnyugatra, a Rejtek-patak forrásvidékén, annak medrében található.
Jávárdi völgye
Jávárdi völgye - Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szakadát térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kilátópont gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Tolvajok tavasza - A 2018-as evet koszontenem minden kedves rejtek keresonek, egy elmaradt portyaval, de meg bepotolhato, most virtualisan megkozelitve...
 • Mese hab nelkul - Az elso vonatkozas: Az egyik kepre raismerek, amely belulrol van fenykepezve a barlangbol, latszik a tektonikus hosszanti hasadek...
 • Mese habbal - Én is szívesen csatlakozom az "Indián nyár a Naskalaton" fedőnevű kiránduláshoz...
 • Barlang - "Mégiscsak jó az öreg a háznál" :) Gyerekkorom óta járom a Hagymást, de nem ismerem ezt a barlangot...
 • Sikerült eljutni Szakadát környékére? Tetszett a Kilátópont? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.