Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vida-tó - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Vida-tó

Vida-tó turisztikai látnivalói

Régóta szerettem volna eljutni a Vida-tóhoz. Érdekelt ez a különös tölcsér alakú túlfolyó...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Vida-tó képtárból:

100301
100301
100422
100422
100505
100505

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vida-tó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22828 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vida-tó!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Lankás, 1,58 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vida-tó közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Fehérkő-hasadék
Papmező vára
Vida-szoros
Vízimalom Biharrósa A malom működési szerkezetét a szárnytárcsás vízikerék alkotja, melyet az átirányított vízhozam mozgat, kifolyócsatornán át elterelve a vizet.
Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa Magyar idegenvezetés. Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba.
Stanu Carnului kilátópont
Református templom Magyarremete
Várhegy Tasádfő Az ásatások során több egymásra telepedett kultúrát találtak, az első már az újkőkorban létezett, de kora bronzkori telepre utaló nyomokat is találtak.
Évszázados tölgy Magyarremete Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is.
Czárán Gyula-barlang Mézged Cseppkövek. Mutatós már a barlangportál.
Hodrancusa-csúcs
Zichy-barlang Körösrév Barlang és vízesés. Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
Piciorul Porcului-csúcs
Dubricsony-patak Doborcsány
Tündérek sziklafala Körösrév
Zichy-vadászkastély Vársonkolyos
Hodoaba-völgy vasalt mászóút Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
Tündérvár Körösrév A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.
Bulz-kő
Gyanta Nehezen jutottam el hozzá. Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását.
Élesd tavai
Malmok völgye-patak Borz Rövid útja alatt, egykor több vízimalmot hajtott meg, majd Borz falu nyugati végénél ömlik a Fekete-Körösbe.
Belényesszentmiklósi Csonka Torony Csodaszép torony. Aki a torony melletti udvarházat szeretné megkeresni annak szüksége lesz egy jó bozótvágóra.
Koporsó alakú tumba Élesd FTF. Ritka latvany.
Jadolina-vízesés
Ökrök-vízesés Ökrök-vízesés. A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.
Tisza-kő
Emlékmű Köröstárkány
Betfia kilátótorony Somló-hegy Betfia
Betfia-zsomboly Somló-hegy Betfia A védett terület látványossága, a Betfiai kráter, amely 80 métert meghaladó mélysége miatt csak barlangászok számára látogatható.
Szerenád-vízesés
Fátyol-vízesés
Miss-vízesés Bihar-hegység
Béla-vár Várasfenes
Csarnótető Csarnóháza A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma.
Carligati-csúcs
Sólyomkő vára Sólyomkőpestes
Püspökfürdő Nevezetessége a termálvizu tóban nyiló tündérrózsa.
Mérági-szakadék
Félixfürdő
Biharfüred Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely.
Harasztosi-Magura A Harasztosi-Magura a Bihar-hegységben a Belényesi-medencében található.
Fatemplom Bucsa Egy-két geodobozt találtam. Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt. Királyhágó. Megtaláltuk. Erdekes hely. Visszafele megkerestünk ez a dobozt. Érdekes kis temlpom. Váradról jövet megálltunk a nagytemplom elött, hogy megnézzük a kis fatemplomot.
Dragan-völgyi gát Magassága 120 méter, a tetejének a hossza 424 m.
Édenkert-kilátó
Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye
Nagy Phaeton vizesés A vízesés szép volt. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk. Nagy Phaeton - kis víz. Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést.
Istenek-havasa Véletlenül. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Tiszta véletlenül. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet. Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk.
A nagyváradi vár 282 ablak. Érdekes a fenti hozzászólás ékezet- és szóhasználata, népi hiedelmen alapuló tartalma. Váradi séta 4. Régóta meg akartam látogatni ezt a várat, olyasmit is hallottam róla, hogy annyi ablaka van, mint ahány nap van egy évben. 365 ablak. A Püspöki palótának van 365 ablaka. Minden ablakba egy geodobozt. Ha ez egy másik játék lenne, egy másik játszótér, és nem én írnám ezt.
Gomba-kilátó Nagyvárad Nagyváradi Macskadomb. Innen nagyon szép körképet láthatunk Nagyváradról és környékéről.
Bocsásza
Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Vida-tó adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Vida-tó - A Vida tó érdekessége hogy egy óriás betontölcsér van a tóban amin keresztül folyik le a víz. Napsütéses időben sikerült körbejárni a tavat miközben sokminden érdekeset is láttuk óriás gombát, giliszta nagyságú napozó kígyót, háziállatokat az erdőben...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vida-tó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3759 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.