Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szászrégeni Mocsárerdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szászrégeni Mocsárerdő

Szászrégeni Mocsárerdő | Hol van ez a hely?

A Keleti Kárpátok egyik kevésbé ismert és látogatott helyére kalauzolnálak el benneteket, a Szászrégen mellett található Mocsárerdőbe, ahol 400-700 éves tölgyfák őrzik Erdély régi szellemét.

Szászrégentől 7 km-re a Görgény felé vezető úton hagyhatod az autót N 46° 46,2370' E 24° 47,7990' innen gyalog kb. 3 km. 1932-től vált védett területté, évszázados fái valóságos "genetikai bankot" képeznek.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A legelő őrei 0 Ükapó Törpilla A király 600 év nagy teher... A Mocsárerdő szélén Nagy fában nagy üreg Az ágaskodó óriás A horog A zöld szörny. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szászrégeni Mocsárerdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szászrégeni Mocsárerdő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szászrégeni Mocsárerdő közelében?
Petele. Petele középkori temploma ma is áll.
Címeres kút Szászrégen. Három címert láthatunk rajta.
Abafája. Első Azben 1332-ben jelentkezik a pápai tizedjegyzékben Abafaya néven, majd 1408-ban ilyenképpen: Abafya alio nomine: Apáthy.
Római-katolikus templom Szászrégen. A városnak két hangszergyára is van. Zápor elől menekülve - Csak a rejtekhelyet találtuk meg, igaz nem néztem alaposan át a kerítés tövét. (itt geodobozt is lehet keresni)
Huszár-kastély Abafája. 9.8 km-re. (turisztikai hely geoládával) Katolikus templom Jobbágytelke. Jobbágytelke közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik. Szemmagasságban - Nem emlékeztem a segítő információra. (látnivaló és geodoboz)
Római őrtorony Libánfalva. (érdekes hely geoládával) Felsőidecs. 1332-ben Idech néven jelentkezik az okiratokban, majd 1391-ben Felydech, 1461-ben Felsew Idech változatban.
Magányos tölgy Szászrégen. A Magányos tölgy Szászrégen északnyugati részében, a Kerek-erdő (Ziegenwald) nyugati szélén található.
Marosjára. 1332-ben Jara, 1456-ban Iara néven jelentkezik az oklevelekben.
Vityál vára. A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk. Vár az esőben - A Pálos-kolostor után a várat vettük célba.
Orsova-kő Erdőlibánfalva. Kemény-kastély Marosvécs. Marosvécsre érkezve, már messziről feltűnik a falu fölötti dombon, a lombos fák övezte, egykori reneszánsz várkastély.
Református templom Marosvécs. Feltételezhető, hogy a templom egy századdal előbbi, mert 1228-ban már oklevél emlékezik Vécsről. Harangszó - Besztercéről hazafele jövet kiugrottam a harangláb szerkezetét lefényképezni.
Katolikus temető Nyárádremete. Nyárádremete Szovátától 20 km-re fekszik. Őszapók - Nem találtam meg a temető bejáratát, igaz, nem is kerestem.
Kemény család várparkja Marosvécs. Elvitték a törmelékkel együtt? - Ez a második alkalom, hogy ezt a dobozt keresem.

Szászrégeni Mocsárerdő románul - in limba romana: Padurea Mociar


Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szászrégeni Mocsárerdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Amíg még lehet - A Mocsárerdőt meg lehet közelíteni a Görgény-völgyéből is, az autót már csak a főút mellett lehet hagyni, mert a bevezető utat sorompóval zárják...
 • Matuzsálem - Régi tervem volt megkeresni ezt a dobozt...
 • Egy kis Görgény menti séta II - Nagyon kellemes élmény volt a több száz éves tölgyek közt bóklászni és fényképezni ezeket a faóriásokat...
 • Hetedhét mocsár tölgyei - A közeli nárciszmező felkutatása és a Bornemisza kastély dendrológiai parkjában töltött pihenés és rejtés után, nem hagyhattuk ki a Mocsárerdő felkeresését sem...
 • Meghibásodás - Biciklivel közelítettük meg a helyet, és egy ág bepattant a kerékhez, és elromlott a váltóm, de megérte...
 • A Mocsárerdőben, Felsőbölkény felől - Felsőbölkény felől közelítettem meg a Mocsárerdőt, majd a kocsit az erdő szélénél hagyva, elsétáltam a rejtekhelyig...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szászrégeni Mocsárerdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Tölgyfa maradvány
Tölgyfa maradvány
A özelben egy különleges formájú tölgy maradványa van.
Bornemissza-kastély
Bornemissza-kastély
Görgényszentimre látnivalója a 18.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.