Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szászrégeni Mocsárerdő - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Szászrégeni Mocsárerdő

Szászrégeni Mocsárerdő turisztikai látnivalói

A Keleti Kárpátok egyik kevésbé ismert és látogatott helyére kalauzolnálak el benneteket, a Szászrégen mellett található Mocsárerdőbe, ahol 400-700 éves tölgyfák őrzik Erdély régi szellemét...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Szászrégeni Mocsárerdő képtárból:

0
0
Ükapó
Ükapó
Törpilla
Törpilla
A király
A király
600 év nagy teher...
600 év nagy teher...
A Mocsárerdő szélén
A Mocsárerdő szélén
Nagy fában nagy üreg
Nagy fában nagy üreg
Az ágaskodó óriás
Az ágaskodó óriás
A horog
A horog
A zöld szörny
A zöld szörny

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szászrégeni Mocsárerdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22826 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szászrégeni Mocsárerdő!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Felsőbölkény, 1,51 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szászrégeni Mocsárerdő közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Tölgyfa maradvány - Mocsárerdő - Szászrégen
Alsóbölkény 1645-ben Magyarbölkény a neve.
Görgényadorján
Bornemissza-kastély Görgényszentimre Lába kelt. Szép kastély, csodálatos kert. Rákóczi - Bornemissza-kastély. Rákóczi-, Bornemissza-kastély, ki melyik nevén ismeri.
Görgényi nárciszmező Görgényszentimre Ilyen sincs gyakran. Maga a rejtő vitt el a rejtekhelyhez, a saját kocsiján. Tömegnyomor. Hétvégén, nárcisz-virágzáskor inkább kerülni kell, tömegnyomor van.
Görgény vára Görgényszentimre Görgényszentimre - Görgény vára. Megtalaltuk . Megtalaltuk. Erdekes park, a portas bemutatta az udvart es a parkot. A rejtek új helyen van. November 1-én ládakarbantartást végeztem és áttelepítettem a geodobozt egy új helyre. Este sötétben találtuk meg. A kapus furcsán nézett ránk, mikor bekérezkedtünk, de végül beengedett.
Szentmihály
Idecs vára Alsóidecs Jó kis emelkedő. Nagyon megdolgoztatott ez a hegy, pláne miután a biciklit is feltaszítottam az erdő széléig, nehogy gyalog kelljen hazamenjek.
Fatemplom Petele Együtt. Dolgozni voltunk Péterrel Libánfalván, a Görgény völgyében. Nem éppen együtt. Bár együtt kerestük meg ezt a rejtekhelyet, nekem esélyem sem volt megtalálni.
Magyarpéterlaka 1465-ben Péterlakaként szerepel.
Petele Mai tornyát a XIX-dik század második felében építették.
Címeres kút Szászrégen Három címert láthatunk rajta.
Abafája
Római-katolikus templom Szászrégen Nem találtuk meg. Igaz, még nem volt kivirradva amikor kerestük. Zápor elől menekülve. Csak a rejtekhelyet találtuk meg, igaz nem néztem alaposan át a kerítés tövét.
Huszár-kastély Abafája A kastélynak egykor 32 terme, az udvaron eklektikus szökőkútja, historizáló ablakos lépcsőháza, festett kazettás mennyezetű emeleti nagyterme volt.
Katolikus templom Jobbágytelke Hatalmas tuják takarásában. A hatalmas tuják takarásában feltűnésmentesen meg lehet keresni a geodobozt. Szemmagasságban. Nem emlékeztem a segítő információra.
Római őrtorony Libánfalva
Felsőidecs 1332-ben Idech néven jelentkezik az okiratokban, majd 1391-ben Felydech, 1461-ben Felsew Idech változatban.
Magányos tölgy Szászrégen A tölgyfát 1849-ben ültették, az 1848-as forradalom emlékére.
Marosjára
Vityál vára Vár az esőben. A Pálos-kolostor után a várat vettük célba. Vártúra. Terepet jártam be az államvizsgámhoz, és útba ejtettem a Vityálvárat is. Sok megtaláló, kevés bejelentés. Az Alsó-Halas pataki homokbányától, jöttem ide, miután rejtettem a Tündérek forrásánál. Likas-kő, vulkáni bomba, bejelentések. A Likas-kőnél jártam már, lásd a képeimet, viszont a vulkáni bomba-sziklát nem tudtam beazonosítani.
Orsova-kő Erdőlibánfalva
Kemény-kastély Marosvécs Több mint 300 évig a Kemény család tulajdonában volt.
Református templom Marosvécs Megvan a doboz. A doboz a helyén volt, negyedikként jegyeztünk be. Egyedi és különleges templom. A marosvécsi várkastélyhoz felvezető lépcső teteje mellől egy ösvény indul a főútról nem látható, régi, torony nélküli református templomhoz. Hazafelé. Nem emlékeztem a segítő információra, ezért előbb a zsindelyek alatt kerestem (rejtett ott már BabBerci néhányat), de mivel ott nem volt, folytattam a keresést a lábaknál. Kastély árnyéában. A marosvécsi kastély és park látogatása után kerestük fel ezt a rejteket.
Katolikus temető Nyárádremete Szívesen. De mit is köszönsz tulajdonképpen? :-). Koszi. k Nyaradremete. Hát, megvan. Megmelegedtünk. Jó magas a temető dombja.
Kemény család várparkja Marosvécs Elsőként a bélelt doboznál. Aznap reggel a Kelemen-havasokba indultam, a Kis-Lomás-vízeséshez. Elvitték a törmelékkel együtt?. Ez a második alkalom, hogy ezt a dobozt keresem.
Katolikus templom Székelyhodos Festett órás templomtorony. A helyszínre érkezve, annak rendje-módja szerint a kőoszlopos kapun léptem be a templomkertbe. Csendes falu. Tetszett a falu.
Ehedi temető Ki az a György Tibi bácsi?. Nem készültem különösebben az ehedi rejtekhelyhez. Szép őszi idő. A közelben volt még néhány cseresznyefa, de a repedés nagy segítség.
Harangláb Református templom Körtvélyfája Kis kitérővel. Gernyeszegen dolgoztam és mielőtt visszaindultam volna még felkerestem ezt a rejtekhelyet, ha már ilyen közel található. Impozáns facsonk, kikandikáló geodoboz. Marosvásárhely felől Szászrégen irányába haladtam.
Holtmaros
Beresztelke
Katolikus templom Deményháza 1671-ben a kápolnát leviszik a mai temetőbe és ott a szent őrzőangyalok tiszteletére szentelik.
Falu harangja Mikháza Gyors találat. A doboz a földön volt.
Drakula kripta-ház Deményháza Ezekkel a szavakkal hívja fel a különleges létesítményre a figyelmet, a reklámszöveg.
A legrégebbi székelykapu Mikháza A szerkezetileg meggyengült kaput 1912-ben egy vihar ledöntötte, majd vásárlás útján a Néprajzi Múzeumba került.
Katolikus templom és Ferences kolostor Mikháza Csendes hely. A dobozt a bodobácsok őrzik. Mikháza. B El volt veszve Mikháza?. Ha így áll a dolog, akkor gyakrabban kellene biciklizni. Templomtorony és gólyafészek. A mikházai katolikus templomot és ferences kolostort csak kivülről csodáltam meg.
Kripta a ferences kolostortemplom alatt Mikháza Geodoboz a kripta bejáratánál. Borús, esős délután indultam el egy kis dobozkeresésre. Nem zár jól a doboz. A doboz előkerült a kövek közül, de a tartalma át van nedvesedve.
Idődoboz pavilonok Mikháza A két pavilont Sági Gergely tervezte, 2015-ben készültek el, és 2016 májusában avatták őket fel.
Unitárius templom Iszló A település földrajzilag az Iszló-patak völgyében, Marosvásárhelytől csupán 19 km-re található.
Római katonai tábor Mikháza A tábor a Nyárád-völgy felső szakaszának védelmét biztosította.
Keresztelő Szent János fakápolna Mikháza
Csanád vezér szobra Erdőcsinád Csanád Doboka ispán fia, Ajtony egykori vezére volt.
Teleki-kripta Gernyeszeg
Síremlék Erdőcsinád A legnagyobb dombocska kerek, itt található a ravatalozó is.
Likas-kő Vármező Étvágycsináló-túra kerékpárral. Biciklivel mentem végig a Meleg-Sugó völgyében. Esős. Nem a Likas-kő volt aznapi turánk célpontja, de mivel utba esett ugy döntöttünk megkeresük.
Dedrád 1325-ben plébániatemploma van, papja János ekkor a székeskáptalan előtt tárgyalandó birtokmegosztási ügyben van jelen.
Vajdaszentivány tava
Temető Erdőcsinád Kíváncsiskodó helybeliek . A sikertelen székelykáli keresés után megkerestem az erdőcsinádi temetőt. Puszpángbokrok. Nekem is hasonló élményben volt részem, a helybeliek engem is megbámultak.
Székelykapu Erdőcsinád 2013.
Tájoló kilátó Mikháza Célja az erőd területének megmutatása a tájban.
Kockás liliom Búzaháza Még nincs kinyílva. Az elmúlt napokban olvastam, láttam a képeket, hogy Óvárhely mellett már nyílnak a kockásliliomok.
Kisvasút állomás Vármező Nincs vonat. Kar, hogy a vonat nem koptatja a sineket. A vonatozás a kisvasúttal most elmaradt. De majd legközelebb. Upsz. En meg jartam itt, amikor a gözos meg fent az erdöben ment. Élmény volt. A főút felől közelítettük meg, a Nyárádon át és tovább mezítláb.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szászrégeni Mocsárerdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Szászrégeni Mocsárerdő - Éjjel, a hangulatos holdfényben sétálva kerestük meg a dobozt. A füzetben talált régi rejtekhely koordinátákat is felkerestük, érdemes oda is elmenni...
 • Szászrégeni Mocsárerdő - Kalandos kis ejszakai tura volt. Holdfenyben is gyonyoruek a fak, de vissza fogunk menni napfenyben is fotozni...
 • Evszazados tolgyek alatt... - Itt mar szerencsevel jartunk nem ugy mind a Gorgeny varanal. Erdekes egy erdo ezekkel a matuzsalemfakkal ,hasonlo talalhato a Barcasagban a prazsmari eutrof ,,laperdoben", meg ha itten nem is 6-7 szazadosak a fak, de ugy jo 3-4 szazados tolgyeket figyelhetunk meg a mocsarak tukreben...
 • Szászrégeni Mocsárerdő - Kar, hogy a lancfuresz nyomot hagyott nehany fan...
 • Szászrégeni Mocsárerdő - Görgény felől a tojásgyár melletti tölgyfaligeten át közelítettük meg az erdőt kerékpárral, és csak 200 métert kellett tolni. Nagyon tetszett a hely, habár nem jó érzés a haldokló tölgyeket látni...
 • A Mocsárerdőben, Felsőbölkény felől - Felsőbölkény felől közelítettem meg a Mocsárerdőt, majd a kocsit az erdő szélénél hagyva, elsétáltam a rejtekhelyig. A geodobozt könnyebb megtalálni, mint az erdőből kivezető utat :-) Persze, abban az esetben, ha elfelejtettük lemérni a kiindulópontunk koordinátáit...
 • Meghibásodás - Biciklivel közelítettük meg a helyet, és egy ág bepattant a kerékhez, és elromlott a váltóm, de megérte. Óriás, nagyon régi fák, egy véget nem érő erdőben, az ember csak a természet muzsikáját hallja...
 • Hetedhét mocsár tölgyei - A közeli nárciszmező felkutatása és a Bornemisza kastély dendrológiai parkjában töltött pihenés és rejtés után, nem hagyhattuk ki a Mocsárerdő felkeresését sem. A parkkal ellentétben itt még alig akadt rügyező fa...
 • Egy kis Görgény menti séta - Nagyon kellemes élmény volt a több száz éves tölgyek közt bóklászni. Fényképezni ezeket a faóriásokat...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szászrégeni Mocsárerdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3759 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.