Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Görgényadorján - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Görgényadorján | Hol van ez a hely?

1333-ban Yordani, 1393-ban Adrian néven tűnik fel az okiratokban, majd 1453-ban villa Adrianus és 1644-ben Adorján néven. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Görgényadorján fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Görgényadorján! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Görgényadorján közelében?
Református templom Marosvécs. 1332-ben plébániatemploma van. (látnivaló és geodoboz)
Római-katolikus templom Szászrégen. A városnak két hangszergyára is van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kemény család várparkja Marosvécs. Itt vannak az egykori földvár fűvel benőtt terepalakulatai is. (itt geodobozt is lehet keresni)
Római őrtorony Libánfalva. (érdekes hely geoládával) Holtmaros. Fatemplom Petele. A petelei fatemplom 1832-ben épült, egy régebbi fatemplom helyére, amit Marosorbóra adtak el.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Görgényadorján gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Görgényadorján? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Bornemissza-kastély
Görgényszentimre látnivalója a 18.
Görgény vára
A görgényszentimrei Bornemissza-kastély mögött egy gyönyörű dendrológiai park található.
Tölgyfa maradvány
A özelben egy különleges formájú tölgy maradványa van.
Szászrégeni Mocsárerdő
A Keleti Kárpátok egyik kevésbé ismert és látogatott helyére kalauzolnálak el benneteket, a Szászrégen mellett található Mocsárerdőbe, ahol 400-700 éves tölgyfák őrzik Erdély régi szellemét.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.