Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sóskút - Székelykeresztúr - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sóskút - Székelykeresztúr

Sóskút - Székelykeresztúr | Hol van ez a hely?

Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították. A Gyárfás-fürdőt tápláló Sóskút takarításakor Kr. e.

A Sóskútra vonatkozó első fontosabb történelmi adataink a múlt század végéről és e század elejéről származnak. E szerint a fürdő szomszédságában, kb. 3000 méterre a Sós patak teraszain a székelykeresztúri múzeum munkatársai kő- és bronzkori kultúra maradványait találták (Kr.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sósvíz fürdő Fogadd el a segítséget... Medence 1 Medence 2 Medence 3 Pad 3684 Medence 4 3686 A szobor Sóskút. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sóskút Székelykeresztúr fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelykeresztúr és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sóskút! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sóskút Székelykeresztúr közelében?
Iszapvulkánok Fiatfalva. A Székelykeresztúrhoz tartozó, a várostól 1 kilométerre települt Fiatfalva nevezetessége a falu nyugati szélén álló Ugron-kúria, a 17. Fehérfalvi vulkánok - Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld  7 csodája között.
Unitárius templom Alsóboldogfalva. Újszékelyen felül, a Szurdokpatakának torkolatja előtt fekvő Alsó-boldogasszonyfalva következik, melyet a nép rövidítve egyszerűen Bodogfalának nevez.
Betfalva. Betfalva és Székelykeresztúr között ömlik a Nagy-Küküllőbe a Farkaslaka határában eredő Fehér-Nyikó.
Harangláb Bözsefalva. A Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti főútról tábla jelzi a letérőt a település felé, mely egyszerre utca és város, falu. Erzsébet? Bözse? - Megkaptam a sebességkorlátozó táblát, a harangot (és a lábát).
Református templom Rugonfalva. Feltételezem, hogy három harangja is van a templomnak - Esélyem sem volt a geodoboz keresésén "dolgozni", mivel a harangozó bácsi végig ott volt mellettem. (turisztikai hely geoládával) Kisgalambfalva. A falu a Nagy-Küküllő bal partján terül el, a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő megyei útról a vasútállomás után kell letérni.
Kisgalamb Levendula Kisgalambfalva. Bár egy, a kertben látható, festett kerékpár fotózási lehetőségre utal, nincs információnk a kert látogathatóságáról.
Erzsébet kútja. tiszta forrás - A kútat és környékét rendben tartják, a vize nagyon finom, érdemes felkeresni. (turisztikai hely geoládával) Unitárius templom Újszékely. A falut unitáriusok lakják.
Levendulás Csekefalva. 5.1 km-re. A csekefalvi levendulaültetvény 2023-ban június 24 és július 16 között látogatható, nyílt napok keretén belül, hétköznapokon 15-20 óra között, hétvégeken 10-20 óra között.
Református templom Nagygalambfalva. A rengeteg érték közül említsük meg a Borsai Nagy Clara adományait, az 1789-ből származó festett templomajtót és az 1782-ből datált Úr asztalát.
Rák-tava Nagygalambfalva. Nagygalambfalva mellett, a Rák tava helyén, régen egy ház állott. Száraz ősz - A tó teljesen kiszáradtnak tűnik, vízfelület egyáltalán nem látszik, azért a kilátás szép.
Várféle őrtorony Nagygalambfalva. Ezért csak amolyan vár féle.
Bánatos királylány kútja Nagygalambfalva. Nagy-Küküllő híd Sárd. 8.7 km-re. A Székelyföldre vezető főútvonalt követve, amint az utas Segesvárt elhagyja, s aztán a gyönyörü fekvésű fehéregyházi kastélyt meghaladja, mind mélyebbre hatol a hegységek közé.
Egykori erődítmény Vártető Nagygalambfalva. 9.4 km-re. Likoldala Székelymuzsna. (turisztikai hely geoládával) Evangélikus templom Szászkézd. Szászkézd Segesvártól 20 km-re fekszik. A falu szeme most sem nézett oda - Felkészültem már itthon a keresésre. (látnivaló és geodoboz)

Sóskút Székelykeresztúr románul - in limba romana: Baile Sarate Cristuru Secuiesc


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelykeresztúr térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sóskút gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Bükk - Eddig nem hallottam erről a fürdőről, de most meglátogattam...
 • Sóskút - Elég későn értünk ide, így a csobbanás elmaradt de majd legközelebb...
 • Ha elragad a hév - ...
 • Vagy Kaláka ? - ...
 • Tavaszodik - Nagyon szép ez az Áprily Lajos vers...
 • Titkon a bükkben - Nagyon szép hely - és mégis - jobb sorsra érdemes! Gyönyörü tavaszi virágok az erdőben...

Sikerült eljutni Székelykeresztúr környékére? Tetszett a Sóskút? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Petőfi körtefája
Petőfi körtefája
1849 július 30-án Petőfi Székelykeresztúron, a Gyárfás udvarházban töltötte a segesvári csata előtti utolsó éjszakát.
Iszapvulkánok
Iszapvulkánok
A Székelykeresztúrhoz tartozó, a várostól 1 kilométerre települt Fiatfalva nevezetessége a falu nyugati szélén álló Ugron-kúria, a 17.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.