Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Várhegy - Tasádfő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várhegy - Tasádfő

Várhegy - Tasádfő | Hol van ez a hely?

A tasádfői Várhegyet 1968-ban fedezték fel. Több ásatás volt a helyszínen 1969-1984, 1994-1996, 2007-ben. Az ásatások során több egymásra telepedett kultúrát találtak, az első már az újkőkorban létezett, de kora bronzkori telepre utaló nyomokat is találtak.

A Várhegy 3 km-re keletre található a helység központjától. Megközelíteni a csatolt kép alapján lehet, mezei  és erdészeti úton. kb.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Ajánlott útvonal a várhoz Ásatások helye A sánc Sánc A várplató pereme A tábla Várhegy. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várhegy Tasádfő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Tasádfő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várhegy! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Várhegy Tasádfő közelében?
Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad. Görög katolikus papnevelde Nagyvárad. Görög katolikus papnevelde - Nagyvárad, 1846 1928, középület.
Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara. Középület 1893 1894.
Garasos hid emlektablaja Nagyvarad. 21.2 km-re. Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad. 21.2 km-re. Garasos híd Nagyvárad. Kábeles híd - Megkerült egy filmes geodoboz ami kikandikált a rejtekhelyről. (érdekes hely geoládával) Fuchsl palota Nagyvárad.
Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt. Nosztalgia - Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt.
Zöldfa fogadó Nagyvárad. Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Tasádfő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Várhegy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Tasádfő környékére? Tetszett a Várhegy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Vida-tó
  Vida-tó
  Régóta szerettem volna eljutni a Vida-tóhoz.
  Papmező vára
  Papmező vára 19.18 km-re
  RH3093 Papmező vára

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.