KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Laposlik - Korond - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Laposlik - Korond

Laposlik - Korond

A Laposlik forráskúp a 13A jelzésű műút mellett, a Sós-kúttal átellenben található, az atyhai letérőtől 180 méterre délkelet felé. A területén található a Bugyogó nevű forráscsoport. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Laposlik - 1 Travertin lerakódás Bugyogó forráscsoport Laposlik - 2 Laposlik - 3 Laposlik - 4 Laposlik - 5 Laposlik - 6 Szoros. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Laposlik Korond fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Korond és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Laposlik! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Korond közelében?
10422 Református templom Felsősófalva. A változatos, völgyekkel és dombokkal tarkított kis táj elnevezését a föld mélyében rejlő természeti kincsről, a sóról kapta.
10560 A temető kápolnája. (turisztikai hely geoládával) 11354 Kincses Kodáros dombja. Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye. (látnivaló és geodoboz)
12064 Sasfészek kilátó. 13153 Kormos-kő sziklabástya Fenyőkút. A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam. (különleges hely geodobozzal)
13354 Sziklaablak. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 13621 Kormos-kő sziklakilátó Fenyőkút Hargita megye. Korond felől, a Pálpataka és Fenyőkút felé vezető utak elágazása fölé emelkedő, látványos sziklakilátó.
13785 Fügevára Korond Hargita megye. 13973 1528. 4.5 km-re. Korondtól 7 km-re, a Miklós patak mentén, körülbelül 1000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő szétszórt település.
14375 Medvevár sziklavilág. A Kormos-kő sziklavilágától északkelet felé, Fenyőkút irányába, a következő hegylábon egy másik sziklacsoport található.
14924 Fiastetői kilátó Hargita megye. 4.8 km-re. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik.
15182. 17942 Firtos vára. A várat övező bükkfák régi történetekről mesélhetnének.
18190 Firtos kútja. 18875 Sóhát és Sószoros Parajd Hargita megye. Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe.
20055 Likas-kő. A kő fölötti hegygerincet Likaskő-bércnek, a kő feletti fensíkot, mely művelhető és lakott terület, Likaskő mezejének nevezik.
20228 Fordított házikó Parajd. 20526 5047. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók.
20708. 20727 Evszakok Parajd. 21252 Fenyőkúti tőzegláp. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról.
21339 Református templom Parajd. 6.8 km-re. Parajd, mint település, Sófalva tanyabokraként alakult ki.
21380 Parajdi Sóbánya. 21553 Trópusi lepkeház Parajd. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket.
22153 3910. A  szikla tetején több gombaszerű alakzat emelkedik az ég felé.
22382 Firtosi kilátó. 24649 Kerektó. A Parajdi-medence szélén, nagykiterjedésű vulkáni fennsík tetején, sok helyen a megálló csapadékvíz eltőzegesedett lápok kialakulásához vezetett, ilyenek a Pálpatakán, Bencéd, Fenyőkút és Fenyősmező közelében mocsári növényzettel borított tőzeges területek, mint például a Kerektó.
25641 149. 27076 Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó. 27221 Szikla a Siklódi-kő lábánál. 27748 123. A falu északkeleti felében kiugró dombon emelt unitárius templom uralkodik a helység, meg a falutól délre eső táj fölött.
28021 Siklódi kő. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban.
28244 Várnyaka. 28483 144. Egyúttal a Kis-és Nagy-Küküllő vizválasztója.
29409 Áprily Lajos kútja. A Kis-Küküllő a Kis- és Nagy-ág patakokból képződik.
29968 Református templom és harangláb. A küsmödi templom zárva volt.
30169 Rapsonné vára. 30408 5038. 9.7 km-re. Küsmöd egyik érdekes látnivalója a Fő utcán található Bereczki-ház, vagy Csitkós ház, ahogy becézik.
30483 Szencsedi nárciszmezők. A Kalonda-tetőtől észak-keletre köves úton juthatunk el a legkönnyebben a szencsedi nárciszmezőkre.
30938 Szénégetők Kalonda-tető Hargita megye. 31284 Új negyed. A cigány népesség Etéd falu lakosságának felét alkotja, hármas rétegződés jellemzi őket.
31984 1687. A Hideg-Juhod völgye fölé magasuló Pakulár-kő (a térképeken a Pásztor-kő elnevezés szerepel) az Elemér sarka-hegy déli aljában található, Rabsoné várától észak-kelet irányba.
32725.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Korondi sóskút
Korondi sóskút - A korondi sóskút a 13A műút mellett, a Korond vize jobb partján, a Sós ház-ban található.
Csiga-domb
Csiga-domb - A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum.
Fingó-borviz
Fingó-borviz - A Fingó-borviz vagy Cseredombi-forrás, Erzsébet-forrás, a Csiga-dombi aragonitbányától keletre, a műútról 800 méterre fakad, vasas-sós vizét asztali vízként használják.
Bugyogó források
Bugyogó források - A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Korond térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Laposlik gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Merész rejtés - Amikor én a helyszínt dokumentáltam, elég cudar idő volt...
 • Sikerült eljutni Korond környékére? Tetszett a Laposlik? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.