Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Erődtemplom - Szászmuzsna - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Erődtemplom - Szászmuzsna

Erődtemplom - Szászmuzsna | Hol van ez a hely?

Muzsna szép, titokzatos hangulatú erődtemploma a 15. században épült. Értékei a szentélyben levő gótikus faragványok és a festett karzat, a hálóboltozatos mennyezet és a faragott mintázatú belső oszlopok...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Településjelző tábla Részlet Muzsnai evangélikus erődített templom Torony Erődítmény A kapu Tornyocska Erődített templom Erődített várfalak Az erődítmény udvara Tornyok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erődtemplom Szászmuzsna fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szászmuzsna és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erődtemplom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Muzsna, 0.09 km távolságra található.
Szállás

Szállás Muzsna - Szeben vármegye


Keress szállást Muzsna közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 54.28 km-re levő látnivalókkal: Bilea-vízesés - Fogarasi-havasok (3 kép).
1471471432980
1471471433981
1471471436982
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erődtemplom Szászmuzsna közelében?
Templomerőd. Impozáns - Valóban impozáns az erődtemplom, már messziről uralja a tájat. (turisztikai hely geoládával) Lutheránus templom. Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV. Rövid látogatás - A kisebb erődtemplomokat igyekeztem felkutatni Szászföldön. (látnivaló és geodoboz)
Sálfalvi szakadék. A sálfalvi szakadék 15 hektáron védett terület. Teljesen száraz szakadék - A szakadék bejárása után megtaláltam én is, ugyanazt a fát a bejárattól balra, de doboz nélkül.
Nagykapus. 1283-ban említik először az oklevelek Copus néven. Vár gazda nélkül - Itt bizony rengeteg lehetőség van a doboz helyének. (látnivaló és geodoboz)
Erődített templom. 1305-ben az okiratokban Asszonfalva néven jelentkezik, 1322-ben villa Dominarum, 1448-ban és 1453-ban villa Dominarum formában szerepel.
Lutheránus templom. Váldhíd. századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Szászok már nincsenek - Sikerült bejutnunk a templomba is. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus erődtemplom. 16.8 km-re. Küküllőkőrös temploma a XIV. Lelkes idegenvezető - Ennyire lelkes "idegenvezetővel" rég nem találkoztam.
Magyarsáros. Magyarsáros látnivalója a kizárólag faelemekből összeállított harangláb.
Gótikus erődtemplom. Csodálatos freskók - Aki arrafelé jár ne hagyja ki, csodálatos templom a védművekkel együtt.

Erődtemplom Szászmuzsna románul - in limba romana: Biserica evanghelica fortificata Mosna

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Erődtemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szászmuzsna térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Hiába csengettem - A kapura tényleg ki van írva, hogy hol kell csengetni, de nem válaszolt senki sem...
 • Köszi az információt - Ugy látszik én siettemben nem voltam elég figyelmes és nem találtam meg a dobozt...
 • Nem találtam meg a rejtekben - Mind a kétszer bennt voltam a belső udvaron és a templomban is...
 • Sikerült a rejtekhez férni? - A geodoboz a templomon kivül, de a belső udvarban van elrejtve...
 • Télvégi túra 6 - Itt már másodszor keresem hiába a geodobozt...
 • Vallomás - Be kell vallanom itt egy mulasztást, mert most jutott eszembe, ahogy olvastam a csipi bejegyzéseit, hogy mi is meglátogattuk a muzsnai templomot a nyáron a gyerekekkel...

Sikerült eljutni Szászmuzsna környékére? Tetszett az Erődtemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Evangélikus templom
Evangélikus templom
A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi.
Hermann Oberth emlékére
Hermann Oberth emlékére 8.98 km-re
RH3714 Hermann Oberth emlékére Medgyes

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.