Erődtemplom - Szászmuzsna - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Mosna - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Erődtemplom - Szászmuzsna

Muzsna szép, titokzatos hangulatú erődtemploma a 15. században épült. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Településjelző tábla Részlet Muzsnai evangélikus erődített templom Torony Erődítmény A kapu Tornyocska Erődített templom Erődített várfalak Az erődítmény udvara Tornyok... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Erődtemplom Szászmuzsna rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
30282 A vágy forrása. A vágy forrása. (rejtekhely geodobozzal) 31802 Nagyekemező vára. A Küküllőközi dombvidék területén, a Nagyekemezői-patak mellett fekszik Nagyekemező község. 34333 Templomerőd. Berethalom Medgyestől keletre, kb. (rejtekhely geodobozzal) 34772 Lutheránus templom. Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV. (rejtekhely geodobozzal) 37250 Kisekemező temploma. 39953 Sálfalvi szakadék. A sálfalvi szakadék 15 hektáron védett terület. 40117 Nagykapus. 1283-ban említik először az oklevelek Copus néven. (rejtekhely geodobozzal) 43882 Erődített templom. 1305-ben az okiratokban Asszonfalva néven jelentkezik, 1322-ben villa Dominarum, 1448-ban és 1453-ban villa Dominarum formában szerepel. 45853 Lutheránus templom. 48921 Pócstelke dombjai. 52297 Váldhíd. Ládagazda: BabBerci Váldhíd templomát a XVI. 52906 Evangélikus erődtemplom. Küküllőkőrös temploma a XIV. 57880 Burgberg. 60395 Magyarsáros. Magyarsáros látnivalója a kizárólag faelemekből összeállított harangláb. 61346 Gótikus erődtemplom. A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Evangélikus erődtemplom 5.71 km-re. 1356-ban említik először az oklevelek Almasium néven.
Evangélikus templom
A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi.
Ivánfalva tava 7.16 km-re. RH3224 Ivánfalva tava
Három tölgy-tó 7.42 km-re. RH3211 Három tölgy-tó Medgyes
Hermann Oberth emlékére 8.98 km-re
RH3714 Hermann Oberth emlékére Medgyes

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Hiába csengettem - A kapura tényleg ki van írva, hogy hol kell csengetni, de nem válaszolt senki sem...
 • Köszi az információt - Ugy látszik én siettemben nem voltam elég figyelmes és nem találtam meg a dobozt...
 • Nem találtam meg a rejtekben - Mind a kétszer bennt voltam a belső udvaron és a templomban is...
 • Sikerült a rejtekhez férni? - A geodoboz a templomon kivül, de a belső udvarban van elrejtve...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.