Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Erődtemplom - Nagyekemező - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Erődtemplom - Nagyekemező | Hol van ez a hely?

1331-ben említik először oklevélben Ekeemezö Maior néven. 1372-ben Ekemezew, 1426-ban Nagyekemezev a neve. A falutól nyugatra eső dombon magyar földvár volt...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erődtemplom Nagyekemező fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Nagyekemező és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erődtemplom! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Nagyekemező, 0.42 km távolságra található.
Szállás

Szállás Nagyekemező - Szeben vármegye


Keress szállást Nagyekemező közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 56.92 km-re levő látnivalókkal: Vörös-szakadék - Szászsebes (12 kép).
14714724641100
14714724651101
14714724661102
14714724671103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erődtemplom Nagyekemező közelében?
Erődtemplom. Muzsna szép, titokzatos hangulatú erődtemploma a 15. Hiába csengettem - A kapura tényleg ki van írva, hogy hol kell csengetni, de nem válaszolt senki sem. (látnivaló és geodoboz)
Pócstelke dombjai. Evangélikus erődtemplom. 1283-ban Mons Marie néven jelentkezik a forrásokban. Bodzaerdő - Ahogy a várfal mögé kerülsz nyomban meglátod a rejteket. (látnivaló és geodoboz)
Lutheránus templom. Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV. Rövid látogatás - A kisebb erődtemplomokat igyekeztem felkutatni Szászföldön. (látnivaló és geodoboz)
Magyarsáros. Evangélikus erődtemplom. század első feléből származik, a gótikus kor alkotása. Lelkes idegenvezető - Ennyire lelkes "idegenvezetővel" rég nem találkoztam. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus erődtemplom. 14.9 km-re. 1417-ben villa Alma, 1453-ban Alma a neve.
Evangélikus templom. Beszöktünk - A kiírt telefonszámon nem vették fel a kagylót, így hát a mellékutcából, a kerítés végénél beszöktünk. Gótikus erődtemplom. Télvégi túra 1 - A túra első állomása a szászbogácsi erődtemplom volt. Templomerőd. Egykori szász evangélikus püspöki székhely. Impozáns - Valóban impozáns az erődtemplom, már messziről uralja a tájat.
Sálfalvi szakadék. A sálfalvi szakadék 15 hektáron védett terület. Teljesen száraz szakadék - A szakadék bejárása után megtaláltam én is, ugyanazt a fát a bejárattól balra, de doboz nélkül.
Nagykapus. 1283-ban említik először az oklevelek Copus néven. Vár gazda nélkül - Itt bizony rengeteg lehetőség van a doboz helyének.
Református templom.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Erődtemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Nagyekemező térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Nagyekemező környékére? Tetszett az Erődtemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  A vágy forrása
  A vágy forrása
  A vágy forrása - Medgyes.
  Nagybaromlak
  Nagybaromlak
  Nagybaromlak 5 km-re fekszik Kiskapustól.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.