Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sálfalvi szakadék - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sálfalvi szakadék

Sálfalvi szakadék | Hol van ez a hely?

A sálfalvi szakadék 15 hektáron védett terület. Szeben megyében, Sálfalva községtől 1 km-re található. Hossza 5-600 m, oldalfalainak magassága 6-25 m...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Útjelző tábla Az út nem lesz végig ilyen Agyagos fal Sártenger Száraz patak Sálfalvi szakadék 1 Sálfalvi szakadék 2 Sálfalvi szakadék 3 Sálfalvi szakadék 4 Sálfalvi szakadék 5 Sálfalvi szakadék 6. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sálfalvi szakadék fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sálfalvi szakadék! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Salkó, 1.14 km távolságra található.
Szállás

Szállás Salkó - Szeben vármegye


Keress szállást Salkó közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 44.02 km-re levő látnivalókkal: Bilea-vízesés - Fogarasi-havasok (3 kép).
1471471432980
1471471433981
1471471436982
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sálfalvi szakadék közelében?
Erődített templom. 1322-ben plébániatemploma van, ebben az évben György plébános panaszt emel a püspök ellen a maga és a nagyselyki dékánság papjai nevében.
Szelindek vára. 16.6 km-re. Ma már csak látványos falmaradványait láthatjuk, egy gótikus templom falrészleteit, és egy óratorony köveit. Belépődíjat kell fizetni - Miután a támfal építésen sikeresen túljutottunk fejenként 3 lejért bejutottunk a várba. (itt geodobozt is lehet keresni)
Holcmány. Sajnos - Nem találtam meg geodobozt, csak a köfalat, az esetleges rejtekkel. Szászújfalu. Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk meg.
Rothberg. Az Oltmelléki hegysor területén fekvő Veresmart falutól keleti irányba emelkedő 561 m magas Várhegyen találjuk a várat. Új doboz - Miután elhagytam a falut kimentem a kocsival a domb alá. (látnivaló és geodoboz)
Nagyekemező vára. A falu fölött nyugatra emelkedő Burgberg 416 m-es csúcsán találjuk a középkori vár nyomait.
Erődtemplom. Erődtemplom. Nyitott ajtó - A templom kívülről szépen felújítva, a torony még várat magára. Evangélikus templom. A templom valóban román kori csarnoktemplom volt, legkésőbb a XIII.
A vágy forrása. Ittunk a forrásból - Megtaláltuk, és jót ittunk a forrásból. (turisztikai hely geoládával) Evangélikus erődtemplom. Románia földrajzi középpontjához legközelebb fekvő város. Szénakazalban tűt keresel - A napokban az elmaradt, moderálásra váró bejegyzésekkel foglalkoztam. (itt geodobozt is lehet keresni)

Sálfalvi szakadék románul - in limba romana: Canionul Mihaileni

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Sálfalvi szakadék adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Teljesen száraz szakadék - A szakadék bejárása után megtaláltam én is, ugyanazt a fát a bejárattól balra, de doboz nélkül...
  • Mocsaras árterületen - Talán nem a legjobb módját választottam a szakadék megközelítésének...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sálfalvi szakadék? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Vurpód
Vurpód
Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van.
Erődtemplom
Erődtemplom
Muzsna szép, titokzatos hangulatú erődtemploma a 15.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.