Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Rüsz - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Rüsz

Rüsz | Hol van ez a hely?

Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll. Értékei a karzat festett kazettái, valamint a templom különálló, megdőlt tornya...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Rüsz Ferde torony A bejárat Ferde torony Harangtorony A templom bejárata A ferde torony dereka Ferde ablak Ferde ajtó A fal belső része A rüszi templom. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Rüsz fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Rüsz! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Rüsz, 0.62 km távolságra található.
Szállás

Szállás Rüsz - Szeben vármegye


Keress szállást Rüsz közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 44.87 km-re levő látnivalókkal: Oncesti-, Batrana- és Rozdesti-csúcsok (30 kép).
14714788921100
14714788951961
14714788981102
14714789001103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Rüsz közelében?
Nagybaromlak. 16.3 km-re. 14. Még egy nagybaromlaki geodoboz - Megtaláltam nagybaromlakon a GC4HJVH jelzésü com-os geoládát az út másik felén (szemben a templommal). (itt geodobozt is lehet keresni)
Teréziánum. Teréziánumi Sarlós Boldogasszony templom - A Nagyszeben-külvárosi plébániatemplom, melyet Mária Terézia alapított, 1767–1781 között épült és Batthyány Ignác erdélyi püspök szentelte fel. Szászújfalu. A torony nyugati falán levő késő román kori féldombormű egy püspököt ábrázol, a másikon oroszlán, amint emberforma alakot nyel le; a gonosz lelket szemlélteti. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk meg.
Hazugok Hídja. Hid - Érdekes, hogy mekkora a szintkülönbség a városban, ezt a hídról lehet jól észlelni. Albert Huet-tér. Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Odú - Na végre egy megtalált doboz.
Katolikus Templom. 17.7 km-re. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. Főtér - A templom most is lenyűgöző, főleg a belső díszítése. (különleges hely geodobozzal)
Brukenthal-palota. Brukenthal-palota, ma muzeum.
Bádogosok tornya. században épült. Vörös szőnyeg - Valami előadásra készülődhettek a szomszéd színházban, mert a vörös szőnyeg volt kiterítve a bejárat elé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Fazekasok tornya. Nem korondiak - A tornyok, mármint kettő, teljesen fel van újítva. Szent János-templom Nagyszeben. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Saint Johann - Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is. (látnivaló és geodoboz)
Petőfi Sándor-park. Emlékére egy kis parkot neveztek el a városban. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett.
Erődtemplom. Csak kintről nézelődtünk - Vurpód és Veresmart felől visszaúton próbálkoztunk a templomlátogatással. August von Spiess vadászmúzeum. GC4MTKG - Nagyszebeni vadászmúzeum - A vadászmúzeum Nagyszeben egyik fontos személyiségének nevét viseli.

Rüsz románul - in limba romana: Rusi

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rüsz adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Hiába - A templom nagyon tetszett...
 • Megvan - Megvan a dobozka...
 • Megvan - Megtaláltuk...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Rüsz? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szelindek vára
Szelindek vára
A szelindeki vár 1765-ben készült.
Református templom
Református templom
A település közepén, a Viza patak jobb partján, egy dombon áll a védőfalakkal övezett református vártemplom.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.