Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Rejtett sziklakapu - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Rejtett sziklakapu turisztikai látnivalói

Rejtett sziklakapu a Cserna felett..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtett sziklakapu képtárból:

Rejtett sziklakapu
Rejtett sziklakapu
Kapu a sziklában
Kapu a sziklában
A barlang bejárata
A barlang bejárata
Ablak
Ablak

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Rejtett sziklakapu fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Rejtett sziklakapu!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Cáca, 3.37 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Rejtett sziklakapu közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Gépelési hiba. Javítottam. Miért GR3418 a kódja?. M
A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében. Ezen a helyen a mészkövek a völgy beszűkülését eredményezték, a Iuta-szorosban eltűnő víz itt jelenik meg ujra. - Falétra Scarisoara felé
A Gorj megyei Pádes községhez tartozó Cserna-falu területén található, 1166 hektáron terül el. Nem volt a helyén?. Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el.
Ide kocsival is el lehet jutni, Herkulesfürdőtől 43 km-re van, ebből körülbelül 17 km poros, köves út. Ne kosd az ebet a karohoz. En most voltam ott 2 napja es jobban emlekszem a helyszinre mint Te 4 honap tavlatabol. Pontositas. A Te kepeden levo szikla vagy 10 m jobbra van mint az en kepemen szereplo szikla. A jó sziklát találtad meg. Nem tudhatod, hogy a koordináták mennyire pontosak vagy pontatlanok, addig amíg meg nem találtad a rejteket. A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója.
A karrmező (karrosodás) a vízerózió egyik formája a karszt, azaz a mészkő, dolomit és gipszkőzetekben. Ahol a földtani időkben viszonylag lapos kőzetfelületek kerültek a felszínre a vízerózió által, ott a karsztra jellemző kémiai oldódás folytán jellegzetes, éles szélű mélyedések, bordák, barázdák alakultak ki.
Az Isten hídja, a legnagyobb természetes híd Romániában, és a második legnagyobb Európában. Az egyetlen olyan romániai természetes híd, amelyen keresztül lehet hajtani gépkocsival.
Az olane szó félhenger formájú tetőcserepet jelent. Olán-csúcs, románul Varful Olanelor. Szép hely csak kicsit száraz. Voltunk a vízesésnél, vagyis a GPS szerint.
Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila. Szauna. Tényleg nagyon profi a hely. Félkész ládaoldalak. Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki. Hűsülő. Talán lehetne egy kicsit célratöröbb a segítség, mert ez így GPS-nélkül elég tág.
Macska-nyereg, románul Saua Matului. Félkész állapotban levő ládaoldal. Ez most még csak egy félkész állapot.
A Porta Orientalis-hágó a vízválasztón helyezkedik el, Domásnya falutól északra. A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.

Természeti értékek
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtett sziklakapu adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Bizony - Ez nem jött össze...
 • Hazafele - Retyezát túrából hazafele 4 órát kellett várnunk a vonatra. Szerencsére itt kellemesen el lehetett tölteni az időt, a szúnyogokat leszámítva...
 • Egy kis gratuláció - Gratulálok az első megtalált geodobozhoz. Azért ne keseredj el, hogy ilyen könnyen ment...
 • áfa nelkuli szamlat kerek - Elkovetkezendo kirandulasaim alkalmaval mielott elindulnek rendelek joidot...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Rejtett sziklakapu? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.