Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Parajdi Sóbánya - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Parajdi Sóbánya

Parajdi Sóbánya turisztikai látnivalói

Nyugat felől jövet Parajd Hargita megye kapuja. Itt a völgy méginkább elszűkül, a hegyek egészen közel merészkednek...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Parajdi Sóbánya képtárból:

A buszok járatai a bányába
A buszok járatai a bányába
A bánya vendéglőjének étlapja
A bánya vendéglőjének étlapja
Sócseppkő
Sócseppkő
Templom a bányában
Templom a bányában
Térkép
Térkép

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Parajdi Sóbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Parajdi Sóbánya!

A legközelebbi település Parajd, 0,51 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Sóvidék, Parajd környéke A két Sófalva; Kodáros vára. Római nyomok. Kopja nyelek a sirokon. Parajd. A sóaknák. Nagy-Holló. A Sóbércz. Az akna rövid története.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Parajdi Sóbánya közelében?
- Trópusi lepkeház Parajd 430 m-re. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket... Belülről is - Bent is szép, érdemes meglátogatni...
- Református templom Parajd 730 m-re. Az ősi sóvágók telephelye aránylag messze volt a sóbánya helyétől, és ezért a sóvágók egy kisebb csoportja valószínűleg a bánya közelébe költözött, kialakítva az ősi Parajdot...
- Fordított házikó - Parajd 780 m-re. Feje tetejére állt a világ Parajd központi részében, az ANL utca 3 szám alatt, a rendőrség és az ANL tömbházak közelében, egy fordított, feje tetejére állt házikó található... (látnivaló és geodoboz)
- Új római katolikus templom - Parajd 860 m-re.
- Evszakok Parajd 870 m-re.
- Sóhát és Sószoros - Parajd 1,1 km-re. Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe... Új doboz - Rejtettem egy új dobozt a Sószorosban... (látnivaló és geodoboz)
- Sasfészek kilátó - Alsósófalva 3 km-re.
- Református templom Felsősófalva 3,5 km-re. A település neve mutatja, hogy Felsősófalva ahhoz a hét településhez tartozik, amelyek a Kis-Küküllő és a Korond-patak völgyében fekszenek, a tanyavilággal együtt a Sóvidéket alkotják...
- Kincses Kodáros dombja Felsősófalva 3,6 km-re. Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye... Könnyen megtalálható és biztonságos rejtek - Mivel új rejtő rejtett itt egy új geodobozt, új rejtekben - én is, mint rejtekgazda, megkereshetem azt, és pontot is kapok a megtalálásért... (látnivaló és geodoboz)
- Kisfenyős-kő Parajd 4,6 km-re. A  szikla tetején több gombaszerű alakzat emelkedik az ég felé... Mindkettő - Diplomatikus leszek: mindkettő... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Siklódi kő 5 km-re. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban...
- Szikla a Siklódi-kő lábánál 5 km-re. Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs...
- Várnyaka Kápolnásmező 5,3 km-re. A töltés kezdetben nyugat - kelet irányban vonul, majd felhajlik északkelet felé, a Rabsonné vára alá...

Parajdi Sóbánya románul - in limba romana: Salina Praid


Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Parajdi Sóbánya adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Forgalom - Nem felvonultunk, ahnem levonultunk ma a bányába...
  • Forgalmas hely - Az átjáróra emlékeztünk korábbi látogatásainkból...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Parajdi Sóbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.