Nárciszmező - Szamosmagosmart - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Mogoseni Nimigea - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Beszterce-Naszód megye

Nárciszmező - Szamosmagosmart

A Nemegye (Nimigea) községhez tartozó Szamosmagosmart (Mogoseni) falu határában található egy 6 hektáros nárciszmező. Elméletileg védett terület. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Nárciszmező 9200 9270 9277 9237 9230... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nárciszmező Szamosmagosmart rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
47452 Egykori evangélikus templom. Egykori evangélikus templom, ma Keresztelő Szent János ortodox templom. 47574 Egykori evangélikus templom. Egykori evangélikus templom, ma ortodox templom, Sajómagyarós. 48400 Református templom. 1243-ban jelentkezik az okiratokban egy Chegetelke megnevezés, de Györffy szerint az oklevél nem hiteles. 50190 Szépnyír tava. 53101 Magyardécse. A cseresznyéjéről híres települést a cseresznyevirágzás látványa és illata miatt kerestük fel. 56171 Árokalja vára. A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Árokalja község. 56401 Bálványosváralja. A Mezőség északii felében, a Szamosmelléki dombvidék Bethleni ágában, a Bandó (Baruló, Nyíres, Magyar, Csabai). 56636 Egykori evangelikus templom. Egykori evangélikus templom, ma Szent Demeter ortodox templom. 56934 Besenyő. 1332-ben Villa Paganica néven írják a pápai tizedjegyzékben. 60414 Andrei Muresanu Kollégium. Andrei Muresanu Kollégium, az egykori Királyi Leányiskola. 60888 Katolikus templom. Szentháromság római katolikus templom, az egykori Piarista szerzetesek kolostora. 60941 Liviu Rebreanu kollégium. Liviu Rebreanu kollégium, az egykori Evangélikus Fiúgimnázium. 61013 Egykori Kaszinó. Egykori Kaszinó, ma Szakszervezeti Művelődési Ház. 61123 Lázár Imre-kastély. 61415 Ezüstműves ház. Ezüstműves ház, németül Goldschmiedehaus, ma Megyei Művelődési Igazgatóság.

Természeti értékek - Beszterce-Naszód megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ördög-szakadék 0.84 km-re. RH2298 Ördög-szakadék Szamoskócs
Torma-kúria 12.3 km-re. RH2496 Torma-kúria Csicsókeresztúr
Barlangsír
Kerlést elhagyva a Sajósárvár felé vezető út bal oldalán egy kanyarban meredek sziklafalban furcsa nyílások tátonganak.
Az arborétum tulipánfái
Az Árokalja faluban található Bethlen-kastély egy kb.
Az arborétum szigete
Az árokalji Bethlen-kastélytól körülbelül 250 méterre, északnyugat felé, egy vizesárokkal körülvett szigetecskét találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.