Magyardécse - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Ciresoaia Branistea - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Beszterce-Naszód megye

Magyardécse

A cseresznyéjéről híres települést a cseresznyevirágzás látványa és illata miatt kerestük fel. Korán jöttünk, a hideg miatt késik a virágzás. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Cseresznyefa matuzsálem... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Magyardécse rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
71802 Csukás-tó. 74770 Az arborétum szigete. Az árokalji Bethlen-kastélytól körülbelül 250 méterre, északnyugat felé, egy vizesárokkal körülvett szigetecskét találunk. 74785 Az arborétum tulipánfái. Az Árokalja faluban található Bethlen-kastély egy kb. 75112 Síremlék a Bethlen-kastély közelében. A Bethlen-kastély a 19. 75526 Bethlen-kastély. Az árokalji Bethlen-kastély az egyetlen mór-bizánci stílusú kastély Erdélyben. 76164 Egykori evangélikus templom. Egykori evangélikus templom, ma Keresztelő Szent János ortodox templom. 79163 Egykori evangélikus templom. Egykori evangélikus templom, ma ortodox templom, Sajómagyarós. 81995 Sajómagyarosi vár. A Borgói-hegység nyugati lábánál húzódó, a Nagy-Szamos, Sajó és Beszterce által határolt dombvidéken, az északkeletről érkező Csetátye-patak mellett fekszik Sajómagyarós község. 82723 Árokalja vára. A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Árokalja község. 83738 Református templom. A többségében magyarok által lakott Szék egyik értéke a 12. 86165 Bornemisza-kuria. 87575 Egykori evangelikus templom. Egykori evangélikus templom, ma Szent Demeter ortodox templom. 89823 Melegföldvár. Katonától északra, Feketelak, Buza és Kapor közt fekvő település. 92420 Szépnyír tava. 93406 Református templom. 95283 Református templom. Egy 1243-dik évi oklevél tatárjárás előtti birtokadományozásról értesít, tehát a település tatárjárás előtti.

Történelmi-kulturális értékek - Beszterce-Naszód megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bálványosváralja
A Mezőség északii felében, a Szamosmelléki dombvidék Bethleni ágában, a Bandó (Baruló, Nyíres, Magyar, Csabai) - patak mellett fekszik Bálványosváralja falu.
Torma-kúria 6.2 km-re. RH2496 Torma-kúria Csicsókeresztúr
Kornis-kastély
Déstől három kilométerre délkeletre Szentbenedeken található a Kornis család reneszánsz stílusban épült kastélya.
Nárciszmező
A Nemegye (Nimigea) községhez tartozó Szamosmagosmart (Mogoseni) falu határában található egy 6 hektáros nárciszmező.
Ördög-szakadék 17.09 km-re. RH2298 Ördög-szakadék Szamoskócs

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.