Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kalibáskő - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kalibáskő turisztikai látnivalói

Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk. Meglepett egy helybeli születésű válasza, aki még csak nem is hallott ilyen nevű szikla létezéséről...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Kalibáskő képtárból:

Medveles
Medveles
Tolvajos-patak
Tolvajos-patak
Festő-borvíz
Festő-borvíz
Kalibáskő
Kalibáskő
Kis sziklakapu
Kis sziklakapu

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kalibáskő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kalibáskő!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kirulyfürdő, 2,09 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kalibáskő közelében?
- Hargita-liget 410 m-re. A Hargita-liget 2 hektáron elterülő növénytani rezervátum, a Festőborvíztől nem messze, a Kalibáskő mellett. Mocsár - Nem könnyű az odajutás. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kalibáskő Gyermekvilág 1,3 km-re. Most csend van, nem játszanak itt gyerekek, a kapu pedig zárva. Játszótér - Ezt sem volt nagy ördöngösség megtalálni. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Régi kőkereszt - Gyepü-patak 1,6 km-re. Többé-kevésbé jól kibetűzhető feliratán puskagolyó nyoma éktelenkedik. Sötétben - Rendesen megsötétedtünk. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Bányaüreg - Gyepü-patak 1,6 km-re. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik. Lyuk - Megtaláltam a rejtekhelyet! Egyáltalán nem volt nehéz. (turisztikai hely geoládával)
- Pünkösdi rózsa a Hargitán 1,6 km-re. Szentkeresztbányáról a Tolvajos tető fele, jobb oldalt, van egy parkoló, aminek 2 irányból van bejárata. Szürkület - Már majdnem meg voltunk sötétedve, de ha már erre jártunk, nem hagyhattuk ki.
- Lobogó-borvíz - Kirulyfürdő 1,8 km-re. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található, közülük négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható. Csak ki kell várni! - Ahogyan a leírásban is említettem, ez egy bizonyos periodicitással működő gejzír.
- Kőgomba kalap nélkül - Kirulyfürdő 1,8 km-re. Igaz ez akkor is, ha már számtalan alkalommal járt már valaki egy helyen. Szikla - Miután ittam a Lobogó forrás vizéből, a patakon a fenyő hídon mentem át.
- Ilósza-patak völgye 1,9 km-re. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede. Zöld kupak a híd sarkánál - A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye.
- Kossuth-szikla - Kirulyfürdő 1,9 km-re. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál. Lyuk a sziklában - Egy gombászással egybekötött doboz keresgélés volt.
- Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett 2 km-re. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
- Sólyomkő - Kirulyfürdő 2 km-re. A jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá. Ladapotlas - A lada potolva lett, most egy pet eloforma varja a keresoket, a hely ugyanaz.
- Kirulyfürdői pionírtábor 2,2 km-re. A tábor területén található egy borvízforrás is. Elhagyott vidék - Valóban szomorú látvány a pusztulásra ítélt régi táborhely, pedig volna benne fantázia.
- Keresztelő Szent János-kereszt - Kirulyfürdő 2,3 km-re. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére. Fejvesztett János - Már május közepén jártam erre, de a körülmények úgy hozták, hogy nem álltunk meg, de most bepótoltam.
- Déli kilátópont - Kirulyfürdő 2,5 km-re. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
- Világháborús bunker - Kékvíz-patak 2,7 km-re. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található. Ládaellenőrzés - A Szentegyházasfalu feletti Oltárkőnél kirándultunk, rejtettünk aznap.
- Elekes-esztena Köves-patak Mária Út 2,7 km-re. 2021 nyarán állították fel a jelenlegi helyére, Márton Berci telkére, a Gyepűben.
- Kékvize forrása - Szentegyházasfalu 2,7 km-re. Sikertelenül kerestük egy délután a Király kútját, az adott koordináták alapján többször is próbálkoztam. Hidegviz - Ez a doboz is kipipálva.
- Ördögborozda - Szentegyháza 3,1 km-re. A székelyföldi töltésvonulat Ördögútja nevű, Zeteváralja és Kápolnásfalu közötti szakaszának folytatása az Ördögborozda. Felületes bejárás - Az Ördögborozda leírása és a térképek alapján megpróbáltam azonosítani azt a pontot, ahol a töltésvonulat keresztezi az országutat.
- Szurduk-vízesés Szeltersz 3,4 km-re. A patak földrajzi baloldalán található a Szurdukbükke vagy Szurduk bükk, a jobb oldali Vészkaréj meredek sziklaoldal felett pedig a Cserebérc vagy Bükkdomb.
- Illemhelyek utcája Szeltersz 3,5 km-re. Szeltersz északkeleti felében van egy mellékutca, ahol az illemhelyeket kerítésen kivül, közvetlenül az utcán helyezték el.
- Király kútja Virágos Vész 3,6 km-re. Gróf Teleki József 1799.
- Vészkaréj Szeltersz 3,8 km-re. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.
- Haáz-esztena Virágosvész Mária út 4 km-re. 2022 májusában épült újra Elekes András földjén, és arra hívatott, hogy menedéket, pihenőt nyújtson minden arra járó zarándoknak, kirándulónak.
- Szentegyháza Gyöngye 4,4 km-re. Szentegyháza Gyöngye termál strand. Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz).
- Csere bérce kilátópont Szeltersz 4,5 km-re. A sárga kereszttel jelzett, Szentkeresztbányára tartó túraösvényen lehet kikapaszkodni a Csere bérce délkeleti oldalába.
- Ördögborozda Szentkeresztbánya 4,5 km-re. A Vaskapu nevű hely a Lövéte-Kirulyfürdő és a Vargyas-patak menti út találkozásánál helyezkedik el.
- Déllői borvízforrás Szeltersz 4,5 km-re. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. Fertőzés - Elindultunk egy kis körútra megkeresni néhány helyet, de főleg megfertőzni egy új játékost.
- Testvérfenyők Csere bérce 4,6 km-re. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet.
- Székely Selters borvízforrások Szeltersz 4,7 km-re. A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz. Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz.
- Pisztrángos Szentegyháza 4,7 km-re. A Szentegyházi Pisztrángos Szentegyházasfalutól keletre, a Virágosvész nyugati oldalában található.
- Hármaskereszt Tolvajos-tető 4,8 km-re. A Hármaskereszt emlékmű felavatására 1996. Útban hazafelé - Hazafelé utazva álltunk meg ezen a helyen.
- Bánya-tető alatti forrás Szeltersz 5,2 km-re. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
- Tolvajos-tető 5,2 km-re. A Tolvajos tető a Központi-Hargitát a Dél-Hargitától elválasztó nyereg. A doboz a helyen van - A doboz a helyen van, tartalma egy kisse mintha atnedvesedett volna, a csomagolasra hasznalt muanyag tasak viszont mar teljesen szetmallott, szerencsere volt nalam egy, amivel potoljam.
- Nádasszéki borvízforrás Szeltersz 5,9 km-re. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki borvíz. Borvíz - Na, e mán a kaptató.
- Nádasszéki sósfürdő Szeltersz 6,1 km-re. A Vargyas-patak jobb partján elterülő sós lápon alakult ki.
- Ördögárok 6,2 km-re. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem. Májális II - A nádasszéki borvíztől indultunk, jó kis erdei séta volt, mire kiértünk a tetőre.
- Asszony-bosszantó csárda Lövéte 6,2 km-re. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.
- Szeles vésze Hargita-hegység 6,4 km-re. A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik, amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra. Széles vésze csodálatos sziklái és panorámája - A tegnapi bemelegítés után, ma újra biciklitúrára indultam.
- Lobogófürdő Szentkeresztbánya 6,6 km-re. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.
- Angyaljárás Szentegyházán 6,7 km-re. Áldott karácsonyt! Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot.
- Alsó zagytározó Hargitafürdő 6,9 km-re. A hargitafürdői, fokozatosan bezárt kaolinbánya után több meddőhányó és zagytározó maradt gazda nélkül.
- Borhegyese borvízforrása Hargita-hegység 6,9 km-re. Amennyiben a Tolvajos tetőről indulunk a volt Fenyőke vendéglő melletti tisztásról, és nem ragaszkodunk a kék sáv jelzéshez, amelyik amúgy is felújításra szorul. Egy különleges, kettős forrás - A leírásban ajánlott útvonalat próbáltam követni, így a leégett Fenyőke vendéglő előtt parkoltam, majd a gps által is mutatott irányt követve megindultam a hegyen felfelé.
- Dobogófürdő Szentkeresztbánya 6,9 km-re. Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.
- Lobogó-borvízforrás Szentkeresztbánya 6,9 km-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
- A sárkány gerince meddőhányó Hargitafürdő 7 km-re. A felgyűlt salak itt egy szakadékot és egy gerincformát alakított ki.
- Vashámor Szentkeresztbánya 7 km-re. Az oda tévedt kíváncsiskodókat Vigyázat, omlás veszély - Vigyázat, veszélyesen mély gödör feliratú táblák figyelmeztetik a veszélyre. Omladozik - Valamikori szép, ma már múzeumi érckályhák készültek itt? Most már csak csupasz falmaradványok meredeznek a felhők fele.
- Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya 7 km-re.
- Bányanyílás Hargitafürdő 7 km-re. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos.
- Rókaváros Szentkeresztbánya 7,1 km-re. Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.
- Iskolamúzeum Lövétebánya 7,1 km-re. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik.
- Papláz Lövéte 7,3 km-re. Mező közepe - Nem volt könnyű megtalálni a dobozt! Mindenhol majdnem egyforma faalakzatok.
- Kaolinbánya Hargitafürdő 7,5 km-re. Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig.
- Forrás Piricske felé Hargita-hegység 7,5 km-re. A szemben levő csorgó felett, a víz mentén, egy ösvény vezet az erdőben, egészen a nagyon közeli forrásig. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.
- Balu kalandpark Hargitafürdő 7,7 km-re. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak. Visszatérők - Ma voltunk a rokonokkal egyet Balu parkozni.
- Katolikus templom Kápolnásfalu 7,9 km-re. A Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országúton alig hagyjuk el Szentegyházát, máris Kápolnásfaluban vagyunk, de csak érintjük a falu déli részét.
- Moly-tó Szentegyháza 8 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó. A Moly-tó halacskája - Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól.
- Ördög-tó Szentegyháza 8,2 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződmény található, két állandó jellegű, nem időszakos tó. Az Ördög-tó ördögöcskéje - Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom.
- Vallató Hargitafürdő 8,4 km-re. ..vagy amíg bírja... utána megmelegítheti a mofettában, és megmoshatja  a szemét is  a közelben. Kissé megviselt doboz - Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz.
- Piricske-forrás Csipike-sípálya 8,4 km-re. A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált. Eső után - Szinte elhajtott az eső, de szerencsére nem volt tartós.
- Bagoly-kő Hargitafürdő 8,4 km-re. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú. Ott van az igazi geodoboz is - A Bagoly-kőnél elrejtett geodoboz nem pezsgőtablettás doboz.
- Sziklakilátó Kápolnásfalu 8,5 km-re. Az alulról is látványos sziklafal tetejéről remek kilátás nyílik a környékre.
- Mofetta Hargitafürdő 8,5 km-re. Mofetta - Hargitafürdő.
- Lobogó medence és Szemvíz-forrás Hargitafürdő 8,6 km-re. Kellemes kikapcsolódási lehetőségeket biztosít, úgy télen, mint nyáron. Speciális - Speciális hely mellett, spéci doboz a POI helyett.
- Homoród-tető Kápolnásfalu 8,6 km-re. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
- Kossuth-szikla Hargitafürdő 8,9 km-re. Aki Hargitafürdőn egy jót szeretne sétálni, elhagyva a sípályákat, elsétálva a Borhegyese (1380 m) csúcsa alatt, kijut egy tisztásra, melyet az 1399 m magas Kossuth-szikla ural. Csak séta - Ezúttal csak sétálni indultunk a sípályák környékén.
- Barátok kútja 9 km-re. Csíkszereda felett az erdőben egy forrásnál megálltunk inni, amiről azt mesélte, hogy valamikor két átutazó barátot megöltek ott, azóta Barátok kútjának nevezik a forrást. Kerékpárral a kocsi tetején - Megfogadtam a rejtő ajánlását, és biciklivel mentem a rejtekhelyhez.
- Málnavész sziklája 9 km-re. Hol is van a Tekeredő-kő? - Érdekelne a Málnavész sziklája és a Csicsói Hargita közötti szakasz.
- Csikókert andezibánya 9,1 km-re.
- Kormos-szoros 9,2 km-re. A Gyertyános-tető és a Kormos teteje között, a völgy egy nem túl hosszú és nem túl szűk szoros jellegét veszi fel.
- Lucs tőzegláp Hargita-hegység 9,4 km-re. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk, a kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp. A sok áfonya miatt már nem kerestem a dobozt - A Som-kút felől indultam be a Lucsba, itt az erdő szélén nagyon sok fa ki volt dőlve, az erdő is nagyon száraz volt.
- Ördögútja Málnavész-tisztás Homoródi Bükk 9,4 km-re. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Málnavész-tisztástól a Homoródi Bükk gerincéig terjedő, kápolnásfalusi szakasza.
- I világháborús emlékmű Lövéte 9,6 km-re. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll. A cserepek még ott vannak, de a geodoboz már nincs - Az elmúlt években több alkalommal is kerestem már az itt elrejtett geodobozt.
- A lövétei suvadás 9,7 km-re. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún. Nyílik a nárcisz, a kosbor - A lövétei Nagy Suvadás felett nagyon szép nárciszmező található, és az oldalban kifele, ha a Várhegy felől közelítjük meg, vagy Keményfalváról ha kimegyünk a tetőre, és onnan indulunk a Suvadás fele a kosborban gyönyörködhetünk, meg a szép kilátásban.
- Pisztrángtelep Erdőfüle 9,8 km-re. A Pisztrángtelep a tiszta vizű Kormos-patak völgyében, a Köves-patak torkolata alatt található. Az aszfaltnak és a geodoboznak, se híre, se hamva - Nem volt türelmem tovább várni, amíg valaki hasznos információt tud nyújtani a Csíkszentkirály - Erdőfüle út állapotáról.
- Oltárkő Szentegyházasfalu 9,8 km-re. 2006-ban jártam itt először, egy Hargita 50 km-es teljesítménytúra alkalmával.
- Kőgombák Csicsói-Hargita 9,9 km-re. Jól belátható innen a Vargyas-patak forrásvidéke, és a Hargita kráterperemét nyugatról lezáró Hegyes-kő - Mihályhavas gerince. Kogombak - A Hargita csodalatos helyei! Ezt sem szabad kihagyni.
- Hirtelen-puszta Dél-Hargita 10 km-re. A Hirtelen-puszta a Dél-Hargita egyik turisztikai csomópontja.
- Sziklabástyák Csicsói-Hargita 10 km-re. A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk.
- Lina-kanyar 10,1 km-re. Ma már összemosódtak az elnevezések, Lina-kanyarnak azt a szerpentines kanyart hívják, melynek az igazi neve Nagy-kanyar vagy Domb-kanyar. Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja.
- Csicsói Hargita-csúcs Hargitafürdő 10,2 km-re. A Csicsói Hargita csúcsáról remek a kilátás, rálátni a Madarasi Hargitára, a Csíki-havasokra, a Nagy-Hagymásra. Afonyamezok - Rengeteg afonya (piros es fekete) gyonyoru kilatas, nagyon szep hely, megeri felkeresni.
- Dagadókúp Csicsói Hargita 10,2 km-re. Ez tulajdonképpen egy mini dagadókúp, mint amilyen a Madéfalvi-Hargita csúcsától délre található, szintén piramis formájú Csompoly is.
- Homoródfürdő 10,2 km-re. Csíkszeredától 34, Szentegyháza várostól, melyhez tartozik, 6 km-re található. Dzsungel az út mellett - A koordináták szerint a fenyőtönköt megtaláltuk.
- Sziklakilátó a Borvíz-patak felett Piricske 10,6 km-re. A 25-30 méteres sziklák tetejéről ráláthatunk az alattunk levő völgyre, a környék erdeire, valamint Hargitafürdőre.
- Ördögútja Rákos-Homoród Szén-Homoród 10,8 km-re. Rákos-Homoród - Nagykert kaszáló - Szén-Homoród - Borzlik-oldala - Bükkmocsár-árok - Cserés-kert.
- Szeder-útkereszteződés Piricske 10,9 km-re. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
- Som-kút 10,9 km-re. A Som-kút a Lucs-tőzegláptól délre, a Lucs melléke és a Súgó-tető között található, nem messze a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető út mellett. Rossz helyen kerestem a dobozt - Sajnos, rég töltöttem le a rejtekhely koordinátáit de csak most jutottam ide.
- Római őrtorony Homoródfürdő 11,1 km-re. Érdekes hely, nagyon hasonlít a környéken fellelhető maradványokra, mint amilyen a lövétei Várhegyen, vagy a bágyi várnál látható. Figyelemreméltó római őrtorony-hely - Kerékpárral jöttem ide, igaz a bicikli a kocsi tetején volt :-) A főútról leágazó mellékút eléggé rázós, leszakadt, ezért javasolom a pár métert a római őrtorony helyéig gyalog megtenni.
- Tatár-kápolna Vargyas-szoros 11,1 km-re. Amennyiben Kirulyfürdő vagy Homoródalmás felől közelítjük meg a Vargyas-szorost, először a Kő-mezőbe érünk. Kápolna - Nemrég, 20-án, voltam a kápolnánál, s ellenőriztem a dobozt, a régit.
- Hegyi menedékhely Vargyas-szoros 11,3 km-re.
- Vándorsólyom via ferrata Kilátópont Vargyas-szoros 11,3 km-re. Megcsodálhatjuk a kilátást, és a különleges sziklai növényzetet. Rejtekhely alkalmazás - Én sem cserélgetem a telefonomat évente, most ejsze van már tizenéves.
- Kőmező-patak zuhatagsora Vargyas-szoros 11,4 km-re. A beömlési pontja keresztezi azt az ösvényt, amelyen a turisták bejárják a szurdokvölgyet.
- Vándorsólyom via ferrata Beszállási pont Vargyas-szoros 11,4 km-re. Azt lehetne mondani, hogy Kovászna megye via ferratája, mert majdnem itt van. Vandálok - Szombaton arra gondoltam, ha már arrajárok, megnézem ezt a ládát is.
- Vargyas-patak Vargyas-szoros 11,5 km-re. A Vargyas-patak szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargitalábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke. Újrarejtés - A szoros almási vége felé mentemben, láttam, hogy a rejtektől nem messze egy műanyag zacskó van.
- Csicsói-várszikla 11,5 km-re. Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején. Új geodoboz új rejtekben - Mivel a mai napra nagy hidegeket és viharokat jeleztek előre a hegyvidéken, egy közeli, alacsonyabban fekvő túracélpontot választottunk.

Kalibáskő románul - in limba romana: Piatra Colibei


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kalibáskő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Szikla - Ennek is megvan a skalpja! Az igazságot megvalva, egy nagyobb sziklát kerestem, először el is mentem mellette, de aztán elékerült...
 • Kiruly II - A Hargita-liget meglátogatása után, átkeltünk a patakon, és felkaptattunk a tetőre...
 • Maszkalas - Gyonyoru kornyek, eredetileg a Vargyas szorosba keszultunk, de mielott odaertunk volna rengeteg erdekes hellyel, meg latnivaloval talalkoztunk...
 • Dobozcsere - Miután megkerestem Kirulyfürdő Sólyomkő geodobozát, hazafelé tartva felugrottam a Kalibáskő tetejére, a geodobozomat ellenőrizendő...
 • Csillagtúra - A hargitai teljesítménytúra előestéjén érkeztünk a menedékházhoz, aztán focimeccsnézés helyett inkább elindultunk egy fejlámpás dobozkeresésre, a csillagos ég fátyla alatt...
 • Csaba királyfi csillag ösvényen - Kalandvágyó énem pozitívan fogadta a hírt, hogy újabb geodoboz keresés készülőben...
 • Igy igaz - Igy igaz, má nem is tudom hányadikszor látogatom meg ezt a ládát a hely szépsége miatt...
 • Nagyon jo! - Ezek szerint ott lapul valahol, csak en benaztam el a keresest...
 • pontosabban - ...
 • Igen - ...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kalibáskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.