Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kalibáskő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kalibáskő

Kalibáskő | Hol van ez a hely?

Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk. Meglepett egy helybeli születésű válasza, aki még csak nem is hallott ilyen nevű szikla létezéséről. A Kalibáskő vendéglőről persze mindenki tudott.

Ha letérünk az országútról és leereszkedünk a Kirujfürdőre vezető makadámúton a Köves-patak mentén, 1,5 kilométernyi út után elérjük a balról érkezö Tolvajos-patakot. A két patak összefolyásánál lévő tisztáson találjuk a Festő-borviz fedett forrását. A patakon átivelő hídtól balra, magas sziklafal alá véste magát a Tolvajos-patak, még tovább haladva, egy sziklakapun tör át.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Kalibáskő tetején Medveles Tolvajos-patak Festő-borvíz Kalibáskő Kis sziklakapu A Kalibáskő tetején A Kalibáskő kilátópontja A fekete harkály műve A Kalibáskő felé menet Medvenyom a kalibáskőnél. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kalibáskő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kalibáskő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kalibáskő közelében?
Sólyomkő Kirulyfürdő Hargita megye. Ladapotlas - A lada potolva lett, most egy pet eloforma varja a keresoket, a hely ugyanaz. Kirulyfürdői pionírtábor. Régen jó állapotban lehetett, mára már nagyon lepukkant állapotban van. Elhagyott vidék - Valóban szomorú látvány a pusztulásra ítélt régi táborhely, pedig volna benne fantázia.
Keresztelő Szent János-kereszt. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére. Fejvesztett János - Már május közepén jártam erre, de a körülmények úgy hozták, hogy nem álltunk meg, de most bepótoltam. (különleges hely geodobozzal)
Déli kilátópont Kirulyfürdő. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Világháborús bunker. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található. Ládaellenőrzés - A Szentegyházasfalu feletti Oltárkőnél kirándultunk, rejtettünk aznap. (különleges hely geodobozzal)
Kékvize forrása. Hidegviz - Ez a doboz is kipipálva. (turisztikai hely geoládával) Ördögborozda. A székelyföldi töltésvonulat Ördögútja nevű, Zeteváralja és Kápolnásfalu közötti szakaszának folytatása az Ördögborozda. Felületes bejárás - Az Ördögborozda leírása és a térképek alapján megpróbáltam azonosítani azt a pontot, ahol a töltésvonulat keresztezi az országutat.
Szurduk-vízesés Szeltersz.

Kalibáskő románul - in limba romana: Piatra Colibei


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kalibáskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Szikla - Ennek is megvan a skalpja! Az igazságot megvalva, egy nagyobb sziklát kerestem, először el is mentem mellette, de aztán elékerült...
 • Kiruly II - A Hargita-liget meglátogatása után, átkeltünk a patakon, és felkaptattunk a tetőre...
 • Maszkalas - Gyonyoru kornyek, eredetileg a Vargyas szorosba keszultunk, de mielott odaertunk volna rengeteg erdekes hellyel, meg latnivaloval talalkoztunk...
 • Dobozcsere - Miután megkerestem Kirulyfürdő Sólyomkő geodobozát, hazafelé tartva felugrottam a Kalibáskő tetejére, a geodobozomat ellenőrizendő...
 • Csillagtúra - A hargitai teljesítménytúra előestéjén érkeztünk a menedékházhoz, aztán focimeccsnézés helyett inkább elindultunk egy fejlámpás dobozkeresésre, a csillagos ég fátyla alatt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kalibáskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Opálbarlang
Opálbarlang
Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt.
Hargita-liget
Hargita-liget
Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.