Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Abásfalva - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Abásfalva

Abásfalva turisztikai látnivalói

Miután elhagyjuk az Ilona völgyét Homoródfürdő felől Szentmárton fele jövet, két falu esik utunkba, Homoródkeményfalva és Abásfalva. Két, a múltból itt felejtett kis falu, ahol mindmáig alig-alig tudtak valamennyit rombolni a modern világ civilizációs vívmányai, és éppen ezért még hű képét nyújtják az évszázadokkal ezelőtti székely társadalomnak, életformának, építkezésnek és kultúrának...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Abásfalva képtárból:

templom
templom
A millenniumi emlékmű
A millenniumi emlékmű
Régi ház
Régi ház
Abásfalvi ház
Abásfalvi ház
Homlokzatra írt intő szó
Homlokzatra írt intő szó

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Abásfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Abásfalva!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Abásfalva, 0,62 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Abásfalva közelében?
- Várhegy - Homoródalmás 2,3 km-re. Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között... Gyöngyvirág, madárijesztők, és szarvasok - A geoüveggel megjelölt földvár felől érkeztünk ide, majd innen ereszkedtünk le újra a kőbányához... (látnivaló és geodoboz)
- Kőbánya - Homoródalmás 2,3 km-re. Kövek - A kőbánya megvan, viszont a dobozt gps nélkül nem könnyű megtalálni...
- Katolikus temető - Homoródalmás 2,4 km-re. Római katolikus temető a Szármány-hegy lábánál - Homoródalmás... Sírkövek - Csendes nyári záporban találtam meg a dobozt... (különleges hely geodobozzal)
- Földvár - Homoródalmás 2,5 km-re. Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni... Artatlan - Igaz, hogy ures de azert a szegeny geouveg nem tehet rola... (különleges hely geodobozzal)
- Sóskút - Homoródkeményfalva 2,7 km-re. Homoród-Keményfalván még a mai nap is megseprik az utat vasárnap reggel a ház előtt, régi takaros porták és omladozó romos házak váltják egymást, a mai modern civilizáció csak alig észrevehetően tudott befurakodni a faluba... Kivételesen nem furfangos sóskút - Homoródkeményfalvától észak-nyugatra egy patakvölgy nyúlik ki, egészen a Sóskútig... (látnivaló és geodoboz)
- Gyepes 3 km-re. Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu... Patakásztunk - Homoródon tanyáztunk, mikor a környék egy részét bebóklásztuk...
- Ugron-kúria Homoródszentmárton 3,6 km-re. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el... Romok - Nem tudtunk közelebb menni, mert a kiskapu zárva, nagykapu is, meg a mellette levő terület bejárója is lakat alatt volt...
- Kerekes Julcsa háza Homoródszentmárton 3,7 km-re. Kerekes Julcsa háza, és annak kapuja - Homoródszentmárton...
- Román Viktor szoborpark Homoródszentmárton 4 km-re. Bükkfalva egyik látványossága a Román Viktor szoborpark, ahol a homoródszentmártoni születésű Román Viktor műveinek arányos felnagyításával, testvére, Román Elemér építészmérnök mutatja be a szobrász alkotásait... Szobrok - Végre!!! A mai napon több rejtekhely felkeresése után ez az első megtalált dobozom...
- Unitárius vártemplom Homoródszentmárton 4,1 km-re. A déli irányba vezető út bal oldalán emelkedő kis dombon áll az unitárius templom... Szentmárton - Egy ember meg egy kasza csodákra képes...
- Homokkő képződmények Homoródalmás 4,5 km-re. A közelben kecskéit legeltető pásztor, kérdésemre nem tudta megnevezni a helyet... Térképnéző - Köszönöm az információt...
- I világháborús emlékmű Lövéte 5,1 km-re. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll... A cserepek még ott vannak, de a geodoboz már nincs - Az elmúlt években több alkalommal is kerestem már az itt elrejtett geodobozt...
- Sós kút Recsenyéd 5,2 km-re. A sóskút mélysége 0,55 m, a vízoszlop magassága 0,55 m...
- Egykori szélmalom Homoródremete 5,3 km-re. Messze környéken nem látni hasonló épületet... A kő marad - Vasárnap délben nem lehet kiadósabb túrát tervezni, éppen ezért jól jött ez a közelebbi friss rejtés, ráadásul érdekesnek is tünt, ugy hogy hamar megnyergeltem a drótszamarat, és már a Cekend tetején karikáztam, ki a Szarkakőre, ahonnan beereszkedtem ebbe az eldugott világvégi kis faluba...

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Abásfalva adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Őszi séta I - Gyönyörűszép őszi idő volt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Abásfalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.