Aranyvár - Piski - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Uroi Simeria - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Aranyvár - Piski

Piski városka fölött, az Érchegység Nagyági csoportjának délii végében, az itt északnyugatra kanyargó Maros jobb partján fekszik Arany község. A falu délkeleti végében, az Arany-hegy lábánál, közvetlenül a Maros ártere fölött középkori vár is állott egykor. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Várfal - 1 Házba épített várfal Várfal - 2... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Aranyvár Piski rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
35611 Dévai várrom. A dévai várrom Déva központjában levő Várhegyen található. 39909 Zsinagóga. A szászvárosi zsinagóga a XVIII. 40267 Kun Kocsárd emlékére. 20 évvel ezelőtt Csaba testvérrel Szászváros utcáin sétálva megnéztük Kun Kocsárd és Kun Géza mellszobrainak néhai helyét, ahol ma egy repülőgépépítő mérnök mellszobra, és repülőgépének makettje látható. 40443 Ferences templom és kolostor. Ferences kolostorról már 1260-ból van adat a vatikáni Varasinum írásos kódexben. 40456 Római fürdő. Az Erdélyi Érchegység déli részén, Feredőgyógy településen olyan szénsavas források törnek a felszínre, amelyek környezetükben jelentős mennyiségű mészanyagot halmoztak fel. 42029 Zubogó-vízesés. 42139 Piros és Fekete. 45693 Református templom. A református templom, egy régi, lebontott református templom helyén, a harmincas években épült. 45750 Árpád-kori körtemplom. Algyógy legértékesebb épülete a körkápolna. 50209 Chizid-erdő. 51449 Régi templom. Zeykfalva látnivalója a 13. 52648 Vajdahunyad vára. Hunyad vára a Zalasd patak meredek partja fölé emelkedő dombon létesült a XV. 54165 Óhunyadvár. Vajdahunyad déli szélén, a Hunyadiak történelmi nevezetességű családi várának közelében, a Cserna és a Zalasd összefolyása felett emelkedő 319 m magas Szentpéter-hegyen fekszik a korai Árpád-korban épült Óhunyad vára. 56181 Máda barlangvár. A Máda község északnyugati szélén, a Gyógyi-patak partja közelében álló utolsó ház kertje mellől indul északi irányban az az ösvény, melyen kb. 64135 Ósebeshely vára.

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Az Arany-hegy lábánál
A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van.
Kenyér-hegy 0.64 km-re. RH2165 Kenyér-hegy
Arborétum
A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam.
Bem-emlékoszlop helye 2.89 km-re. A domborműves emlékoszlop azt a helyet jelölte meg, ahol Bem altábornagy 1849.
Pád-i eltűnt magyarok 5.29 km-re. RH4316 Pád-i eltűnt magyarok

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.