Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Panoráma - Maroskeresztúr - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Panoráma - Maroskeresztúr

Panoráma - Maroskeresztúr

Elsőként 1332-ben említik a pápai tizedjegyzékben de Sancta Cruce néven...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Panoráma - Maroskeresztúr képtárból:

Kilátás 2
Kilátás 2
Kilátás 3
Kilátás 3
Vegyipari kombinát
Vegyipari kombinát
Érdekes név
Érdekes név

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Panoráma Maroskeresztúr rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Knöpfler kastélykert 1.78 km-re - Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt. * Munkás 3.66 km-re - * Fertőző betegségek kórház 4.8 km-re - Fertőző betegségek kórház - Marosvásárhely, Dózsa György utca 127 szám. * Református templom 4.85 km-re - * Nyíres utcai csorgó 4.85 km-re - Ennél a helyszínnél, nem tudtam eldönteni, hogy nevezzem-e gyászosnak, vagy sem, mert sajnos a környék nem túl kellemes. * Segesvári úti forrás 5 km-re - A marosvásárhelyi Segesvári úti forrás a Segesvári út 8 számú ház mögött található, egyenesen a Róka-patak völgyében. * Váluskút 5.04 km-re - A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt. * Kövesdombi forrás 5.06 km-re - A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt. * Bissingen-Lázár vadászház 5.18 km-re - A Lázár-kastély elődjét 1451-ben az Alárdi család birtokolta, a 19. * Kisvasút-állomás Marosvásárhely 5.18 km-re - * Kripta-hegy 5.21 km-re - Nagyteremi református temetőjének délnyugati végében két kriptát találunk. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Kóha = Máglyafa. Kókis = Kakas. Kokó = Tojás. Kokojza = Áfonya. Komótcipő = Félcipő házi használatra. Kompona = Majorok használják, mint súlymértéket. Korc = A harisnyaszíjjat a korcba helyezik el. Korcsia = Deszkákból összeállított lapos szánkó. Kornyadozik = Betegeskedik, nem érzi jól magát. Körtöve = Körte.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kisvasút hídja
Kisvasút hídja
A Maroson átívelő hídon túl a vasutat felszedték, csak a töltés maradt, habár vezetőink felújítást ígértek.
Marosvásárhelyi Csernobil
Marosvásárhelyi Csernobil
Ha ködös idő ereszkedik Marosvásárhely fölé, akkor azt már mindenki tudja, hogy megint elgázosítás következik.
Téglagyári tó
Téglagyári tó
Ládagazda: BabBerci Marosvásárhelyen, a Meggyesfalvi negyedben, a Téglagyár háta mögött, egy nagyméretű tó található, zöld környezetben.
Bodon-hegy
Bodon-hegy 4.76 km-re
RH3780 Bodon-hegy Marosvásárhely
Római katolikus kápolna
Római katolikus kápolna
Náznánfalva határában feltárt leletek egyértelműen alátámasztják, hogy már a bronz és a római korban is lakott terület volt.
Zöld-tó Marosszentkirály
Zöld-tó Marosszentkirály
A Zöld-tó Marosszentkirályon található, a Polgármesteri Hivatal háta mögött, nagyon közel Marosvásárhelyhez.
Régi gőzmozdony
Régi gőzmozdony 5.08 km-re
RH1677 Régi gőzmozdony

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Drájvinozás a temetőben - Nyárádtő felől érkezve, hamarabb letértem a főútról, mint kellett volna...
 • Bűz - A temetőn keresztül közelítettem meg a rejteket...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.