Panoráma - Maroskeresztúr - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Panoráma - Maroskeresztúr

Panoráma - Maroskeresztúr

Elsőként 1332-ben említik a pápai tizedjegyzékben de Sancta Cruce néven. 1493-ban már a nép nyelvén írják: Kereszthur Az 1567. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Betonrengeteg Kilátás 2 Kilátás 3 Vegyipari kombinát Érdekes név Reggel korán. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Panoráma Maroskeresztúr fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Maroskeresztúr és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Panoráma! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Maroskeresztúr közelében?
15229 Református templom. 15229 Nyíres utcai csorgó. Majd ti eldöntitek.
15521 Római katolikus kápolna. (turisztikai hely geoládával) 15700 Segesvári úti forrás Marosvásárhely. A marosvásárhelyi Segesvári úti forrás a Segesvári út 8 számú ház mögött található, egyenesen a Róka-patak völgyében.
15747 Zöld-tó Marosszentkirály. 5 km-re. A Zöld-tó Marosszentkirályon található, a Polgármesteri Hivatal háta mögött, nagyon közel Marosvásárhelyhez. (látnivaló és geodoboz)
15829 Váluskút. A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt.
15904 3607. 5.1 km-re. A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt.
15939. (érdekes hely geoládával) 16020 Fatemplom Káposztásszentmiklós Maros megye. 1842-ből van először említés görög katolikus hívekről, fatemplommal a falu végén. (különleges hely geodobozzal)
16077 Dávid Ferenc téri unitárius templom. 16256 Bissingen-Lázár vadászház. század közepén Lázár Mór emeletes udvarházzá alakíttatta.
16262. 16403 Kripta-hegy. Az egyik gróf Bethlen Farkas tábornok kriptája, ő 1763-ban halt meg.
16485 Református templom Nagyteremi. Szentélye sokszöggel záródott, hosszúkás keskeny ablakai durva félkörívben végződtek, minden díszművészet nélkül, megvolt az egyenes záródású szentségfülke a szentély bal oldalán, a sekrestyére utaló befalazott ajtó.
16548 3057. Nyugati szélén, a Maros északi partja mentén haladó út fölött egy észak-dél irányú dombnyúlványon található a malomfalvi őskori vár középkorban is használt központi dombja.
17477 Alsó gát. A marosvásárhelyi alsó gát az 1970-es árvíz után épült.
17898 Malomkő utca. 1912-ben Dugonics Titusz utca.
18002 Csonka-ház. Csonka-ház - Marosvásárhely, Dózsa György utca 35.
18529 Nyugta-tó. A helyfoglalással, nyitvatartással, a tóban levő halfajtákkal, sporthorgászattal, illetve egyéb tevékenységekkel kapcsolatban, lásd a hely képtárába feltöltött képeken levő adatokat.
18583 Ortodox-zsidó temető. Teljesen normális volt, hogy a két zsidó közösségnek meglegyen a saját temetkezési helye, ahova csak a sajátjait temeti el.
18670 Átjáróház. Az utca szélesítésekor a gyalogjárók részére árkádot építettek, ami nem bontotta meg az épület stílusát.
18758 Kisiparosok műhelyei Marosvásárhely. Kisiparosok műhelyei, ma üzlethelyiségek.
19069 Aranyhalacska. Az Aranyhalacska Marosszentkirályon található, csupán 5 percre Marosvásárhelytől.
19455 Lovaspálya. A marosvásárhelyi Lovaspálya (Lovasiskola, Méntelep) az új gát közelében található.
19455 Befejezetlen baptista templom Marosvásárhely. Befejezetlen baptista templom - Marosvásárhely.
19499 Kacsalábon álló ház Marosvásárhely. 19525 Bernády György általános iskola. Az új, kétnyelvű névtábla kikerült az iskola homlokzatára.
19612 4875. Hangya-lépcső - Marosvásárhely.
19628 Hangya-ház. 19873 Csonka villa. Cuza Voda utca 35 szám, Marosvásárhely.
19980 Marosvásárhelyi középkori vár. A 7 állomásos multi Marosvásárhely központján, a Rózsák Terén vezet keresztül, a főtér deli végéből kezdődően, egészen a középkori várig.
20061 Egykori Albina Bank. Egykori Albina Bank, Federalcoop Bank, jelenleg irodaépület - 1910.
20083 Egykori inasotthon. Iuliu Maniu utca 4 szám, Marosvásárhely.
20187 Egykori Avram Iancu román inasotthon. Iuliu Maniu utca 2 szám, Marosvásárhely.
20228 Egykori tanítóképző. 6.4 km-re. 20250 Református templom. Pambusnak Arva.
20288. 20344 Kereskedelmi és Iparkamara Marosvásárhely Maros megye. Kereskedelmi és Iparkamara, 1912 - Városháza utca 1 szám, Marosvásárhely.
20404 Királykút Marosvásárhely. Szerencséjét, a teljes elapadás elkerülését csak annak köszönheti, hogy az út bevágása nem volt túl mély, ugyanis ez a forrást tápláló vastag kavicsrétegben tárolt talajvíznek csak a felső zónáját érintette.
20498 Egykori városháza. 6.5 km-re. Egykori városháza, ma Kormánybiztosi hivatal és a Maros megyei tanács épülete - Győzelem tér 2 szám, Marosvásárhely.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kisvasút hídja
Kisvasút hídja - A Maroson átívelő hídon túl a vasutat felszedték, csak a töltés maradt, habár vezetőink felújítást ígértek.
Knöpfler kastélykert
Knöpfler kastélykert - Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt.
Marosvásárhelyi Csernobil
Marosvásárhelyi Csernobil - Ha ködös idő ereszkedik Marosvásárhely fölé, akkor azt már mindenki tudja, hogy megint elgázosítás következik.
Téglagyári tó
Téglagyári tó - Ládagazda: BabBerci Marosvásárhelyen, a Meggyesfalvi negyedben, a Téglagyár háta mögött, egy nagyméretű tó található, zöld környezetben.
Munkás 3.66 km-re. RH1468 Munkás Marosvásárhely

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Maroskeresztúr térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Panoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Drájvinozás a temetőben - Nyárádtő felől érkezve, hamarabb letértem a főútról, mint kellett volna...
 • Bűz - A temetőn keresztül közelítettem meg a rejteket...
 • Sikerült eljutni Maroskeresztúr környékére? Tetszett a Panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.