Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Panoráma - Maroskeresztúr - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Panoráma - Maroskeresztúr

Panoráma - Maroskeresztúr | Hol van ez a hely?

Elsőként 1332-ben említik a pápai tizedjegyzékben de Sancta Cruce néven. 1493-ban már a nép nyelvén írják: Kereszthur Az 1567. évi regestrum mai nevén 9 kapuval jegyzi...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Betonrengeteg Kilátás 2 Kilátás 3 Vegyipari kombinát Érdekes név Reggel korán. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Panoráma Maroskeresztúr fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Maroskeresztúr és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Panoráma! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Maroskeresztúr, 1.23 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Az Al-Nyárád jobb partja Lőrinczfalva. Hegyesér. Bethlen Gábor Lőrinczfalván. Lustra. Lőrinczfalva 1848-ban. Templomában régiségek. Ördög-útja. Káposztásszentmiklós néveredete, régi temploma, harangja. Csiba. Karácsonfalva, régi harangja, régi áldozó poharai. Sasa kastélya, e család emléke. Folyfalva. Sirfolyosó. Cserefalva. Dohánytermelés. Törökök útja vagy a Bodonból Küküllő völgyére átmenő római út nyomozása.
Szállás

Szállás Maroskeresztúr - Maros vármegye


Keress szállást Maroskeresztúr közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 37.45 km-re levő látnivalókkal: Iszulyka völgye - Bekecs-tető (12 kép).
14714706371100
14714706381101
14714706391102
14714706401103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Panoráma Maroskeresztúr közelében?
Nyíres utcai csorgó. Majd ti eldöntitek. Eleg forgalmas - Nem is tudtam, hogy itt is van forras.
Római katolikus kápolna. 4.9 km-re. Náznánfalva határában feltárt leletek egyértelműen alátámasztják, hogy már a bronz és a római korban is lakott terület volt. Nekem is zárva - Elég korán érkeztem, de mint az elöttem ott járok, a kapukat én is zárva találtam. (látnivaló és geodoboz)
Segesvári úti forrás. A marosvásárhelyi Segesvári úti forrás a Segesvári út 8 számú ház mögött található, egyenesen a Róka-patak völgyében. Szerda - Általában mindenkinek van egy kedvenc napja és van akinek van kevésbé kedvenc napja.
Zöld-tó Marosszentkirály. Káka tövén - Megtaláltuk a leírás szerint. (turisztikai hely geoládával) Váluskút. A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt. Újra csorog a víz - Újra csorog a víz.
Kövesdombi forrás. A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt.
(érdekes hely geoládával) Fatemplom. 1842-ből van először említés görög katolikus hívekről, fatemplommal a falu végén. Fatemplom - Aranyos kis templom. (különleges hely geodobozzal)
Dávid Ferenc téri unitárius templom. A kövesdombi unitárius templomot 1999 november 21-én kezdték el építeni. Utólagos moderáció - Friss bejegyzés alapján, úgy néz ki, hogy eltűnt az általam itt elrejtett geodoboz.
Kripta-hegy. Az egyik gróf Bethlen Farkas tábornok kriptája, ő 1763-ban halt meg.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Panoráma adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Maroskeresztúr térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Drájvinozás a temetőben - Nyárádtő felől érkezve, hamarabb letértem a főútról, mint kellett volna...
  • Bűz - A temetőn keresztül közelítettem meg a rejteket...

Sikerült eljutni Maroskeresztúr környékére? Tetszett a Panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kisvasút hídja
Kisvasút hídja
A Maroson átívelő hídon túl a vasutat felszedték, csak a töltés maradt, habár vezetőink felújítást ígértek.
Knöpfler kastélykert
Knöpfler kastélykert
Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.