Régi gőzmozdony - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Targu Mures - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Régi gőzmozdony

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Gőzmozdony Régi gőzmozdony Maximális gyorsaság Cockpit... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Régi gőzmozdony rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
2355 Kövesdombi forrás. A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt. 2795 Átjáróház. A Dózsa György, volt Sándor János utca 34 szám alatt található épület a századforduló után épült, szecessziós stílusban. 2854 Bissingen-Lázár vadászház. A Lázár-kastély elődjét 1451-ben az Alárdi család birtokolta, a 19. 2901 Kisiparosok műhelyei. Kisiparosok műhelyei, ma üzlethelyiségek. 3021 Nyíres utcai csorgó. Ennél a helyszínnél, nem tudtam eldönteni, hogy nevezzem-e gyászosnak, vagy sem, mert sajnos a környék nem túl kellemes. 3451 Segesvári úti forrás. A marosvásárhelyi Segesvári úti forrás a Segesvári út 8 számú ház mögött található, egyenesen a Róka-patak völgyében. 3561 Kacsalábon álló ház. Majdnem kacsalábon forgó palotát írtam. 3658 Bernády György általános iskola. Két évig tartó civil és érdekvédelmi összefogás küzdelme árán Marosvásárhelyen sikerült elnevezni egy iskolát az egykori városépítő polgármesterről, Bernády Györgyről. 3721 Hangya-ház. Szebb időket látott épület. 3793 Befejezetlen baptista templom. Befejezetlen baptista templom. 3916 Ortodox-zsidó temető. A szétválást követően az ortodoxiát felvállaló marosvásárhelyi izraeliták minden területen függetlenedni próbáltak. 4010 Csonka villa. Csonka villa, épült 1910-ben. 4044 Marosvásárhelyi középkori vár. Ez az első multi Marosvásárhelyen. 4051 Hangya-lépcső. Hangya-lépcső. 4132 Egykori Albina Bank. Egykori Albina Bank, Federalcoop Bank, jelenleg irodaépület.

Néhány székely szó jelentése:
Rönk = Bükkfatőke, tönk. Sárga kása = Köles. Segij = Segíts! Sifitel = Cél nélkül jár ide-oda. Siflet = Cél nélkül jár ide-oda. Sifon = Szekrény.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kisvasút-állomás Marosvásárhely 0.17 km-re
RH2951 Kisvasút-állomás Marosvásárhely
Fertőző betegségek kórház 0.41 km-re. Fertőző betegségek kórház - Marosvásárhely, Dózsa György utca 127 szám.
Váluskút
A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt.
Csonka-ház 0.69 km-re. Csonka-ház - Marosvásárhely, Dózsa György utca 35 szám.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Pótvizsga - No, ez a pótvizsga sikeres volt, de meglett a doboz ezennel...
 • A geodoboz a helyén van - Augusztus 8-án ellenőriztem utoljára a rejteket...
 • Vasutas - Kozos meg-nem-talalas csipi-vel...
 • Erdekes - A mozdony erdekes, eddig is tudtam rola, de most egy kicsit jobban tanulmanyoztam...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.