Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Átjáróház - Marosvásárhely - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Átjáróház - Marosvásárhely

Átjáróház - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

A Dózsa György, volt Sándor János utca 34 szám alatt található épület a századforduló után épült, szecessziós stílusban. Az utca szélesítésekor a gyalogjárók részére árkádot építettek, ami nem bontotta meg az épület stílusát. Az épületben jelenleg a Maros Megyei Közegészségügyi és Járványtani Intézet működik...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Szecessziós épület Emeleti rész Az épület hátsó része Alulról Árkád Átjáró Dózsa György utca - 1 Dózsa György utca - 2 Átjáróház Díszités. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Átjáróház Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Átjáróház! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Marosvásárhely, 0.52 km távolságra található.
Szállás

Szállás Marosvásárhely - Maros vármegye


Keress szállást Marosvásárhely közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 32.06 km-re levő látnivalókkal: Iszulyka völgye - Bekecs-tető (12 kép).
14714706371100
14714706381101
14714706391102
14714706401103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Átjáróház Marosvásárhely közelében?
Hangya-lépcső. 480 m-re. Hangya-lépcső - Marosvásárhely. Délben - Délben, dél körül is nyugis volt a környék. (különleges hely geodobozzal)
Egykori Albina Bank. Egykori Albina Bank, Federalcoop Bank, jelenleg irodaépület - 1910.
Egykori inasotthon. Egykori Avram Iancu román inasotthon. Egykori Avram Iancu román inasotthon, ma a Munkaügy székhelye.
Csonka villa. Csonka villa, épült 1910-ben.
Radó-ház. A Mikszáth Kálmán, jelenleg Művészet utca 7. Művészet utca - A Művészet utcán járva megnéztem a Radó házat, de a geodobozt nem tudtam elökeriteni. (látnivaló és geodoboz)
Kereskedelmi és Iparkamara. Egykori tanítóképző. Cuza Voda utca 22 szám, Marosvásárhely.
Városháza. Az épület Városi Tanácsházának készült, s ezt a hivatást töltötte be 55 éven keresztül.
Egykori városháza. Egykori városháza, ma Kormánybiztosi hivatal és a Maros megyei tanács épülete - Győzelem tér 2 szám, Marosvásárhely.
A Tükörterem színes üvegablakai. 750 m-re. Óratorony. Az egykori Városháza északkeleti részén levő Óratorony, díszes majolikacserepekkel fedett sisakjával Marosvásárhely majdnem minden pontjáról látható. Újdonság - Ahogy másoknak is, nekem is ez volt az első alkalom, hogy fent jártam a toronyban. (látnivaló és geodoboz)
A kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei. Kultúrpalota. Tetszett - Teszett ez a rejtés. (turisztikai hely geoládával)
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Átjáróház adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Segítséggel sem sikerült - Harmadszorra voltam itt...
 • Sokszor - Sokszor jártam arrafele és kiderült, hogy jó lenne egy hétvégi napot választani a forgalom miatt...
 • Bámulók - Ennél a helynél csodák csodájára senki sem bámult, nem is hittem, hogy van ilyen, pedig a szép kék szemű korcs kutya nagyon ugatott a kerítés másik oldaláról...
 • Munkaidőn kívül - így nem volt dolgom a kapussal...
 • De sokszor... - De sokszor vágtattunk át itt az állomás fele! Mindig nagyon sürgős volt, mert indult a vonat...

Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett az Átjáróház? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Bernády György általános iskola
Bernády György általános iskola
Két évig tartó civil és érdekvédelmi összefogás küzdelme árán Marosvásárhelyen sikerült elnevezni egy iskolát az egykori városépítő polgármesterről, Bernády Györgyről.
Malomkő utca
Malomkő utca
1910-ben a Sándor János utcából a Chilf Lipót féle telek mellett a Kövesdombra vezető utca.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.