Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Földvár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Földvár

Földvár | Hol van ez a hely?

1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-ben Saxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-ben Marienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő. A templomot a német lovagrend építtette, 1211–1222 között, a várral egyidőben.

A földvári templom 1240-ben IV. Béla a templomot és az egyházközséget a cisztercieknek adományozza. Hunyadi János 1454-ben a földvári Mária-templom javára egy malom jövedelmét adományozza.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A földvári vár alaprajza Várfal Lőrés A romok belülről Várfal Várfal A templom Lőrés Várfal A romok belülről Várfal. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Földvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Földvár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Földvár közelében?
Szászmagyarós. Neve az okiratokban az alábbi formában jelentkezik: 1377-ben villa nucum, 1427-ben Monyoros, 1468-ban Monoros, 1476-ban Nozbach 1488-ban Nwpach, 1547-ben Monyaros, 1561-ben Mogyoros. Nussbach, vagyis Mogyorós patak - Hanyatlik az Evangélikus erődtemplom, nincs senki aki vigyázza, kijavítsa a repedést, kicserélje a korhadt gerendát. (különleges hely geodobozzal)
Világháborús bunker. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra. (itt geodobozt is lehet keresni)
Borvíz fürdő Bölön. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.
(érdekes hely geoládával) Görgő-tető Baróti-hegység. A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja. Virág jelölte - Nagyon pontos a leírás, ezért könnyen meg is találtam, a rejtek előtt bánsági sáfrány ékeskedett, a sípálya tetejéről csodálatos látványt nyújtott az őszi erdő. (látnivaló és geodoboz)
Mocsárvidék Lempes és Olthíd között Szászhermány. Ahol meg nem jartam - A kivancsisag vezerelt el ide, es igen is nagyon erdekes volt. Régi kőhíd Sepsiszentkirály. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Mar nem a regi - Mint mar a cimben is utaltam, mar nem a regi.
Tatárvár Barcaszentpéter. A földvárat, amit az újkorban már Taterburg-Tatárvár néven ismernek, Szászhermány vagy Barcaszentpéter irányából közelíthetjük meg. A kő marad, a víz halad - M

Földvár románul - in limba romana: Cetatea Feldioara


Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Földvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nyílt kapuk napja - Népünnepély volt Földváron, a Nyílt kapuk napja programban sikerült mind a templomba, mind az újjáépített várba bejutni...
 • Barcaság - A vár nem látogatható...
 • Gps készülék nélkül is lehet rejteni - Több ízben is eltűnt már a földvári geodoboz...
 • Nem jött össze - Meglátogattam a várat, s gondoltam hátha megtalálom a dobozt, de nem jött össze...
 • A láda új helyen van - Kedves Levi! A geoláda áthelyezésre került, ugyanis a régi helyet, a várfal külső falán levő üreget, kétszer is kifosztották...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Földvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Diákemlékmű
Diákemlékmű
Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű.
Evangélikus erődtemplom
Evangélikus erődtemplom
Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.