Veczerkő - Erősd - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Ariusd Valcele - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Veczerkő - Erősd

A Veczerkő legkönnyebben Erősdről, egy háromszéki kis falucskából közelíthető meg. Ez a hegy a Vecer nevű határrész déli lejtőjén található, az Olt fölé benyúló sziklák egyike és a délkeleti előfokát képezi ama széles hegyláncnak, mely a Mitácsból lenyúlva, a Barcaság északi hegysorát alkotja. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Kiérve az erdőből Holtág Botfalva Veczerkő Sziklaszeg Repedés A szikla Sziklaszeg A szikláról Árvalányhaj... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Veczerkő Erősd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
16394 Lempes-domb. 16422 Erdeifenyők között. Barcaszentpéter és Hermány közötti dombon, a rezervátum táblájától, ami ismerteti az itt fellelhető érdekességeket. 21500 Aldoboly. Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt. 21958 Református templom. Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu. 22109 Damokos-kúria. Damokos-kúria. 24866 Vártemplom. A Világörökség részét képező prázsmári vártemplom a legnagyobb és a legkülönlegesebb az erdélyi erődtemplomok között. 27591 Református vártemplom. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. 28138 SZNM 12 Emlékoszlop. Székelyek Nagy Kincskeresése. 30662 Földvár. 1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-ben Saxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-ben Marienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő. 31409 Diákemlékmű. Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű. 31463 Unitárius templom. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. 31805 Régi kőhíd. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. 32672 Református templom. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. 33187 Fenyőerdő. 33557 Faragott állatfej. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán.

Néhány székely szó jelentése:
Vessen hezzá = Találja ki az árát. Villámodat = Hajnalhasadás. Vityálódik = Okkal, ok nélkül vitatkozik. Vizestollú = Az első pehelytollak neve. A toll hasonlít a vízhez, színtelen. Vürit = Kiürít valamit. Zádog fa = Hársfa.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Mocsárvidék Lempes és Olthíd között 1.2 km-re. Az Olt árterületén érdemes a mezei uton kalandozni.
Tatárvár
A földvárat, amit az újkorban már Taterburg-Tatárvár néven ismernek, Szászhermány vagy Barcaszentpéter irányából közelíthetjük meg.
Szászhermány mocsarai 3.68 km-re. RH2177 Szászhermány mocsarai
Evangélikus erődtemplom
Szászhermány Brassótól 10 km-re fekszik.
Csókás vára
Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nehéz eset - Hát már a kőig eljutni sem volt könnyű, mivel szebbnél szebb szamócák állták el egész végig az útonkat, megnehezítve a haladást...
 • Kőszikla - Ott álltam a szikla tövében, s kerestem a dobozt a szegbe kapaszkodva...
 • Lejárt a betyárvilág - "A Veczer nevű magaslat oldalában érdekes résbarlang alakult ki a krétakori, meszes cementezésű konglomerátumokban...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.