Szentkert - Felsőcsernáton - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Alungeni Turia - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Szentkert - Felsőcsernáton

A Bodoki hegység keleti lábánál megbújó Szentkert temploma Székelyföld legkorábbi várfallal övezett egyházi épülete. Felkeresése Csernáton falu határában nem könnyű feladat, mivel eléggé eldugott helyen fekszik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Templomrom Romok Szentkert A várfal romjai Kereszt... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szentkert Felsőcsernáton rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
17700 Henter-mező kőgombái. Málnásfürdőről, a Száldobos-patak völgyéből indulva, a sárga pont turistajelzést követve, kiérünk a Henter-mező legelőjének széles tetejére, a Bodoki-havasok egyik legszebb kilátópontjára. (rejtekhely geodobozzal) 18121 Szemmosó-kút. Torja igen csodálatos, és értékes természeti kincsekben gazdag. (rejtekhely geodobozzal) 19138 Prédikáló-kő. A Bodoki-hegységben, a Száldobos-patak fejében találjuk az erózió által gomba formára kialakított Egricskő vagy Prédikáló-kő nevű, 2 méter magas, lapos tetejű sziklaalakzatot. (rejtekhely geodobozzal) 19261 Torja vára. A helyi hagyomány szerint itt egy magas őrtorony állt, s ha jelezni kellett Bálványosvár és Torjavára között, akkor fel kellett mászni a magas őrtorony tetejére. (rejtekhely geodobozzal) 20281 Régi kőhíd. Régi, 1907-ben épült kőhíd. 20322 Pokolvölgy 2. 20353 Mofetta. Az utolsó torjai házak után balra, a patakmeder mentén felfele haladva, egyenesen felfelé kb. 20514 Futásfalvi Pokolvölgy. A Pokolvölgy felső szakaszán, néhány száz méteres körzetben egymást érik a mofetták és a borvizforrások. 20872 Kincsás vára. A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete. 20969 Felsőtorjai református templom. A Torja patak völgyének jobb partján, Altorja folytatásaként alakult ki Felsőtorja. 21748 Zambler János szobor. 21873 SZNM 5 Csernáton. 22668 Orszagzaszlo es vilaghaborus emlekmu Csernaton. 22919 Sylvester Lajos emléktábla. 23459 Honfoglalási emlékmű. 23632 Torja. A világ legnagyobb kopjafája Torja községben áll, az Árpád-park mellett. 26319 Kőmöge.

Néhány székely szó jelentése:
Hutyoró = Verekedésre alkalmas fadorong. Ibaktalan = Formátlan, aránytalan dolog, túl van méretezve. Idébb = Közelebb. Imetten = Öntudattal, ébren. Immár = Már. Irám = Árnyék.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csókás-feredő
Édes-kénes, lúgos gyógyvízes fürdő, amely 2012-ben kalákában készült el.
Ika vára
Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában.
Futásfalvi zarándokhely
A futásfalvi templomban őrzik a Csíksomlyói Boldogasszony mását.
Hegyestető 3.6 km-re. Hegyestető - Felsőcsernáton.
Bod Peter mellszobra Csernaton 4.6 km-re. RH3886 Bod Peter mellszobra Csernaton

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.