Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Létrás-szakadék - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Létrás-szakadék

Létrás-szakadék | Hol van ez a hely?

A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A letra telen Itt kerestem a ladat, de hiaba Valahol itt van a lada Keresgélés A kanyon Vízesés 1 Vízesés 2 Vízesés 3 Az új létrán A kanyon 2 A kanyon 3. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Létrás-szakadék fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Létrás-szakadék! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Alsótömös, 2.33 km távolságra található.
Szállás

Szállás Alsótömös - Brassó vármegye


Keress szállást Alsótömös közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.17 km-re levő látnivalókkal: Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas (30 kép).
14714727831960
14714727851101
14714727861102
14714727891103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Létrás-szakadék közelében?
Poján-kő Brassó megye. A Poján-kő fenyők fölé emelkedő tetejére érdemes kimászni, bár nem vezet rá jelzett ösvény, és a megközelítés sem veszélytelen.
Bolnok. Bolnok - A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére. Garcsin mezeje. A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk a brassoi EKE szervezeseben az ez evi farsangon. (látnivaló és geodoboz)
Tamina-vízesés. Ebben a hasadékban található az a zuhatagsor, amelyet ma Tamina-vízesésnek neveznek. Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a  csodaszép kanyont, amely talán szebb, mint a 7 létra. (itt geodobozt is lehet keresni)
Büdös-víz forrása. A Fenyős-tető oldalából ered a Büdös-víz nevű patakocska.
Toplós-kút. 5.8 km-re. Több hiedelem is fűződik hozzá.
Lóhavas. Schulerau-kapu. Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg. (turisztikai hely geoládával)

Létrás-szakadék románul - in limba romana: Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Létrás-szakadék adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Létrák - Megvan a doboz is! Nem volt könnyű megtalálni...
 • A kanyon felett - Csodálatos a kanyon, a vízesések, de egy kicsit zavaró a sok vaskorlát, lépcső meg létra, igaz nélkülük nehéz lenne végig haladni rajta...
 • Kiépített kanyonok helyett fél spárga - Nem lépcsőre, hanem egy ráadás létrára gondoltam...
 • Lépcső - Lépcső a geodobozhoz? Lépcső a csúcsra? Lépcső a mennyországba?Amúgy az a kilátópont tényleg több figyelmet érdemelne...
 • Zsír új Hét Létra - Még jó, hogy az ünnepélyes átadás előtt kipróbáltam a Létrákat, ingyen, nem én voltam a mínőségi ellenőr, csupán a kíváncsiságom hajtott, valóban borsos a belépőjegy, azaz a fellépőjegy...
 • Egyirányú lett - A kanyont kikerülő útvonalon természetesen felengednek ingyen is, viszont a kanyon egyirányú lett és így felülről nem lehet meglátogatni a létrákat...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Létrás-szakadék? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Medve-szakadék
Medve-szakadék 0.49 km-re
RH1377 Medve-szakadék Nagy-kő-havas
Kőkert éle
Kőkert éle 1.35 km-re
RH1364 Kőkert éle

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.