Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Leánykavár - Oltszem - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Leánykavár - Oltszem

Leánykavár - Oltszem | Hol van ez a hely?

A Leánykavár egy régi erődített település. A Bodoki-havasok egy előhegyén található, melyet északon az Oltba torkolló Vár árka, keleten a Vár-patak és a déli oldalon a Sütei-patak határol...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kutatósáncok Tönkretett tábla Kilátás a vártetőről Kilátás a Leánykavártól Kilátás a Leánykavártól A doboz fedele A Leánykavárral szemben van a Legényvár? Melyik fának, melyik odújában? Szarkavár? Szűz doboz A megrágott doboz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Leánykavár Oltszem fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Oltszem és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Leánykavár! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Oltszem, 1.21 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Bodok és környéke Bodok, savanyuvizei. Bodoki borviz, bodoki szemviz. Czirka havasa. Bodoki havas. Kilátás. Kincsás vára, e vár romjai. Oltszem, néveredete, története. Gr. Mikó-kastély. Mikó vagy Herencz vára. E vár régen és most. Regék. Leányka vára. Málnás. A málnási bugyogó. Ivókut, szemviz. Gerebencz nevü régi falu. Mikó-Ujfalu. Zsombor pataka. Zsombor.
Szállás

Szállás Oltszem - Kovászna vármegye


Keress szállást Oltszem közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 5.03 km-re levő látnivalókkal: Egrics-kő (Prédikáló-kő) (12 kép).
14714713681100
14714713691101
14714713701102
14714713711103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Leánykavár Oltszem közelében?
Prédikáló-kő. Nevét valószínűleg onnan kapta, hogy itt prédikáltak hajdan a táltosok, a pogány magyarok papjai. Év eleji túra a Kifestős-kőhöz - Málnás faluból, a Málnás-patak völgyéből indultunk, a piros pont jelzésen. (itt geodobozt is lehet keresni)
Henter-mező kőgombái. Itt kőgombákat találunk elrejtve, mely közül egy, bár sűrű bozótban van, sokkal nagyobb, látványosabb mint a Prédikátor-kő. Mostanában elég ritkán lehet bejegyzést olvasni - Kevesebben keresnek, vagy jelentik be megtalálásaikat. (itt geodobozt is lehet keresni)
Barokk kapu. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura. Pincevár Kovászna megye. 6 km-re. A Baróti-hegységnek egy keleti irányba benyúló vonulata van, ami Zalánt dél felől határolja, azt pedig dél felől a Kóréh-patak határolja. Pincevarrol megegyszer - Na most ez a var is bekerul a rejtekek korforgasaba. (látnivaló és geodoboz)
Református templom Étfalva Kovászna megye. Zoltán és Étfalva temploma - Aznap csak a táblagépemet vittem magammal, és menetközben derült ki, hogy lemerült az aksija. (turisztikai hely geoládával) Református templom. Kálnok legismertebb személyisége Dr. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.
Unitárius templom. Ebből mára már csak a díszítőfaragás maradt élőben. Fatorony - Sikerült bejutnom a templomba.
Répás medence. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Repas - Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.
Várhányás Maksán. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk. A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt.
Bedő-borvíz. Az öregek szerint mára már gyengült a borvíz ereje, pezsgése enyhült, de még mindig finom íze van. Előkerült - Előkerült a doboz, majd megkóstoltuk a borvizet is.
Veres barátok templomának romja. XV. A torony még áll - A torony még áll, bár nem valami bizalomgerjesztő az állapota.
Református erődtemplom Kovászna megye. Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll. Alig - A templomot sajnos nem találtuk nyitva, pedig belülről is szívesen megnéztük volna, de még a templomkertbe sem lehetett bejutni.

Leánykavár Oltszem románul - in limba romana: Cetatea Fetei Olteni

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Leánykavár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Oltszem térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Oltszem III - A sütei forrás kudarca után egy újabb erdei sétát tettünk a Leánykavárhoz...
 • Ládahiány - A karácsonyi ünnepek után, őszies időben indultunk rövid sétára, melyet összekötöttünk néhány láda megtalálásával...
 • A hely itt is megvan... - Hát...
 • Próba-szerencse, mint a mesében - Hát az úgy volt, hogy...
 • Leánykavár - Megtaláltuk, jobban mondva csak a doboz maradványait, a fedelét és a fóliázott ismertető szöveget az avarban...
 • Megvan - Ez a doboz is megvan...

Sikerült eljutni Oltszem környékére? Tetszett a Leánykavár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Bagoly-forrás
Bagoly-forrás
Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el.
Sóskút-forrás
Sóskút-forrás
Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.