Leánykavár - Oltszem - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Leánykavár - Oltszem

Leánykavár - Oltszem

A Leánykavár egy régi erődített település. A Bodoki-havasok egy előhegyén található, melyet északon az Oltba torkolló Vár árka, keleten a Vár-patak és a déli oldalon a Sütei-patak határol. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kutatósáncok Tönkretett tábla Kilátás a vártetőről Kilátás a Leánykavártól Kilátás a Leánykavártól A doboz fedele A Leánykavárral szemben van a Legényvár? Melyik fának, melyik odújában? Szarkavár? Szűz doboz A megrágott doboz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Leánykavár Oltszem fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Oltszem és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Leánykavár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Oltszem közelében?
10572 Erzsébet-kert Zalán. Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik.
11590 Református templom. századi eredetű, a zaláni református templom építésének legkésőbbi lehetséges időpontja 1319. (itt geodobozt is lehet keresni)
13910 Bodok-csúcs. A csúcsról csodaszép panoráma tárul elénk tiszta időben. (itt geodobozt is lehet keresni)
15782 Prédikáló-kő Bodok-hegység Kovászna megye. Nevét valószínűleg onnan kapta, hogy itt prédikáltak hajdan a táltosok, a pogány magyarok papjai. (itt geodobozt is lehet keresni)
16896 Henter-mező kőgombái. 5.4 km-re. Itt kőgombákat találunk elrejtve, mely közül egy, bár sűrű bozótban van, sokkal nagyobb, látványosabb mint a Prédikátor-kő. (itt geodobozt is lehet keresni)
17270 Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán. A valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra.
18812 Pincevár. 19807 Református templom Étfalva. Zoltán késő barokk jegyeket viselő temploma 1792-ben épült, karzatát virágdíszes festett kazetták díszítik.
22636 Református templom Kálnok. Kálnok legismertebb személyisége Dr.
23735 Unitárius templom. Ebből mára már csak a díszítőfaragás maradt élőben.
24831 Répás medence. 7.9 km-re. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert.
25214 Várhányás Maksán. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk.
25861 Bedő-borvíz Mikóújfalu Kovászna megye. Mikóújfalu fő forrása a Bedő-borvíz, egyben a környék legismertebb forrása.
26156 Veres barátok templomának romja. Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja.
27177 Református erődtemplom. Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll.
27425 Református templom. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel.
27780 1526. A falu határában számos ásványvízforrás buzog fel.
28631. 29124 Csókás-feredő. Megközelítése földúton, Ika váraljától, elhagyva a Malomgát fürdőt.
29227 Fenyős tetői vár Sepsikőröspatak. Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak.
29717 Ploti-barlangok Sepsikőröspatak Kovászna megye. Az oldalban látszik a fejtésvonal, azt kell követni.
30543 Szentkert. 9.7 km-re. 33177 Hegyestető Felsőcsernáton. Hegyestető - Felsőcsernáton.
33516 Ika vára. Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában.
33705 Unitárius vártemplom Sepsiárkos. A templomot ötszög alaprajzú várfal övezi, amelynek déli szögletén harangtorony látható.
33846 Szentkereszty-kastély. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá.
34009 Szoborpark. 34298 3892. Ez a Hatod hágó 710 méteren.
35385 Hatod-tető. Vályú is van, a szomjazóknak.
35655 Angyalos. 35802 Forrás az Olt partján. Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást.
36044 Almás-tető. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren.
36286 Sepsibesenyői tó. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található.
36553 Vadasi hágó. Ha Kozepajtarol Sepsikorospatakra akarunk jutni ,akkor a legkonnyebben ezt a Vadas hagon tehetjuk meg.
36785 Uzonkafürdő. Az Uzonkafürdőre vezető kövezett út a Mikóújfaluból Barótra vezető útból ágazik el, az Uzonkai-hágó után, és az Uzonka-patakot követi.
36842. 36936 4507. Emlékpark - Dálnok.
36995 Dózsa György szobra. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében.
37777 Tölgyfa a Nagy Murgó alatt. 38459 Sepsibesenyő régi temploma. 38726 Várhegy. 12.3 km-re. Az árkosi Várhegy Sepsiárkostól 3,5 km-re található, északnyugat felé, a Súgó- és az Égevesze-patakok találkozásánál.
39291 Kézdialbis. 12.5 km-re. Az 1567.

Románul - in limba romana: Cetatea Fetei Olteni

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bagoly-forrás
Bagoly-forrás - Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el.
Sóskút-forrás
Sóskút-forrás - Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik.
Sütei borvíz feredő
Sütei borvíz feredő - A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre.
Oltszemi emlékpark
Oltszemi emlékpark - A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére.
Herecz vára
Herecz vára - Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Oltszem térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Leánykavár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Oltszem III - A sütei forrás kudarca után egy újabb erdei sétát tettünk a Leánykavárhoz...
 • Ládahiány - A karácsonyi ünnepek után, őszies időben indultunk rövid sétára, melyet összekötöttünk néhány láda megtalálásával...
 • A hely itt is megvan... - Hát...
 • Próba-szerencse, mint a mesében - Hát az úgy volt, hogy...
 • Sikerült eljutni Oltszem környékére? Tetszett a Leánykavár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.