Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Pogányok templomocskája - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Pogányok templomocskája

Pogányok templomocskája

A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Pogányok templomocskája képtárból:

Pogányok templomocskája 2
Pogányok templomocskája 2
Sziklavilág
Sziklavilág
Üreg a sziklában
Üreg a sziklában
Sziklatető 1
Sziklatető 1

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Pogányok templomocskája rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Fundáta-völgyi barlang 1.09 km-re - A barcarozsnyói Fundáta-völgyi barlang Rozsnyótól 3,5 km-re található, nem messze a rozsnyói vártól, 790 méter tengerszint feletti magasságban. * Aranygödör-kilátó 2.98 km-re - * Magas-csúcs 4.44 km-re - * Kőkapuk éle-tisztás 4.74 km-re - * Kőkapuk éle-csúcs 4.83 km-re - * Három kislány-tisztás 5.12 km-re - * Lenföldek tisztása 5.15 km-re - * Keresztény-havas-csúcs 5.79 km-re - * Lóhavas 6.42 km-re - * Bolgárszegi-kapu 10.18 km-re - * Fekete Torony 10.33 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Ellepcsel = Ellágyul a hal a bő zsírban. Emeletes veréb = Gólya. Éppeg = Éppen. Eránt = Iránt. Erányába = Iránt. Erigy, menj el = Ne tréfálj. Ernye = Szekér ernyője. Esmég = Ismét. Ételődik = Megszól, leszól, kritizál, bírál. Éveg = Üveg.

Turisztikai látnivalók a közelben


Őslénypark
Őslénypark
Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében.
Barcarozsnyó vára
Barcarozsnyó vára 2.69 km-re
RH4528 Barcarozsnyó vára hangyalka
A barcarozsnyói vár
A barcarozsnyói vár
Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros.
Rozsnyói szoros
Rozsnyói szoros 3.94 km-re
RH1871 Rozsnyói szoros
Schulerau-kapu
Schulerau-kapu
Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja.
Salamon sziklái
Salamon sziklái
Salamon sziklái.
Magyarvár a Tömösi-szorosban
Magyarvár a Tömösi-szorosban
Közismert a Nyerges-tető és az itt lezajlott ütközet, hiszen közel van, könnyen el is érhető.
Tamina-vízesés
Tamina-vízesés
A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.