Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Erődtemplom - Szászfehéregyháza - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Erődtemplom - Szászfehéregyháza | Hol van ez a hely?

Szászfehéregyháza jellegzetes házakkal rendelkező szász falu. Látványos, középkori hangulatú erődtemplomának fehér falai és faerkélyes tornyai vannak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Erődített templom Lépcső Oltár 2747 2749 Ablakszem 2751 Sarokbástya Ajtó Bástya Tető. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erődtemplom Szászfehéregyháza fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szászfehéregyháza és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erődtemplom! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak az Erődtemplom Szászfehéregyháza közelében?
Haller kastély Zoltán. 12.2 km-re. Segesvártól 27 km-re délkeletre fekszik, Szászkézd községhez tartozik, a községközponttól 7 km-re délkeletre van. (látnivaló és geodoboz)
Templomerőd Kóbor . Kóbor falu első említése 1206-ból való, ekkor Villa Cowrnh néven említik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus erődtemplom Homoródbene. Ekkor készül a hajó, a szentély és a többszöggel záródó apszisa.
Miklóstelke. 12.5 km-re. (turisztikai hely geoládával) Református templom Dombos. Korai neve, villa Latina és Waldorph azt jelzi, hogy XII-dik századi szász, azaz vallon telepítés.
Erked. Románul - in limba romana: Viscri

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szászfehéregyháza térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Erődtemplom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Kék hangulat - Különös hangulatú falucska, kövezett úttal, kék házakkal, fekete bivalyokkal...
 • Évek óta készülünk ide - S hála a rejtekhelynek el is jutottunk...
 • Már nagyon rég készültünk ide - Egy kicsit kellett várni míg kinyitott, de megérte, és addig is nyugodtan lehetett keresni a ládát...
 • Mint egy ékszer - Megtaláltam! A várba nem tudtam bemenni, mert zárva volt, írta is a bejáratnál,hogy 17-én zárva van...
 • Sikerült eljutni Szászfehéregyháza környékére? Tetszett az Erődtemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Templomerőd
Eredetileg torony nélküli, háromhajós bazilika rendszerű épület volt.
Evangélikus erődtemplom
Egyhajós temploma a XIV-dik század gótikus alkotása, Keresztelő Szt.
Sziklafal Kőhalom mellett
Kőhalom várától északnyugatra, 1 km távolságra, a Sövénység-patak földrajzi bal partján, a DN13-as nemzeti úttól alig száz méterre, egy látványos sziklafalat találunk.
Mese
1289-ben Popteluhy.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.