Erődtemplom - Szászfehéregyháza - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Viscri Bunesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Erődtemplom - Szászfehéregyháza

Szászfehéregyháza jellegzetes házakkal rendelkező szász falu. Látványos, középkori hangulatú erődtemplomának fehér falai és faerkélyes tornyai vannak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Erődített templom Lépcső Oltár 2747 2749 Ablakszem 2751 Sarokbástya Ajtó Bástya Tető... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Erődtemplom Szászfehéregyháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
29120 Mese. 1289-ben Popteluhy. 30832 Kőhalom vára. Kőhalom fölött emelkedik Erdély egyik leglátványosabb és legnagyobb műemléke, egy 13-dik században épült vár. 31026 Evangélikus templom. A XIII-dik században már itt vannak a szász telepesek, akik templom nélkül nem maradhattak. 31447 Büdöskútfő. A kőhalmi várhegy lábánál a múltban sós-kénes forrás fakadt. 32750 Evangélikus templom. 38324 Haller kastély. Segesvártól 27 km-re délkeletre fekszik, Szászkézd községhez tartozik, a községközponttól 7 km-re délkeletre van. 38355 Templomerőd. Az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyúkosi-patak mellett fekszik Kóbor község. 39285 Evangélikus erődtemplom. Templomának építési idejét a XIV-dik századra teszik. 39404 Miklóstelke. 1267-ben jelentkezik első ízben oklevélben praedium Nicolai néven. 43335 Református templom. Korai neve, villa Latina és Waldorph azt jelzi, hogy XII-dik századi szász, azaz vallon telepítés. 43772 Erked. A XIII. 44032 Templomerőd. Szásztyukos község az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyukos-patak mellett fekszik. 46258 Lutheránus erődtemplom. Homoród központjában található egy nagyon szép román kori, 1270-ben épült evangélikus erődtemplom. 46513 Iskola és községháza. 47741 Erődített evangélikus templom. Mivel már Imre király idejében a kiváltságokban részesülő falvak között szerepel, bizonyos, hogy a XI–XII-dik század fordulóján templom is épül. 48274 Homoród-folyó forrása. A Homoród-folyó úgynevezett forrása, pontosabban kezdete, a Kis-Homoród és a Nagy-Homoród összefolyásánál található, Homoród községben.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Evangélikus erődtemplom 5.36 km-re. Szent Márton tiszteletére szentelt egyhajós torony nélküli temploma a XV-dik század közepén épül késő gótikus stílusban.
Lutheránus templom 6.17 km-re. Mivel XIII-dik századi szász telepítés, román stílusú temploma is a XIII-dik században épül, erődített templom volt kettős várfallal.
Templomerőd
Garat falu 1309-ben Lapis, 1420-ban de Lapide, 1432-ben Siein, 1508-ban Steyn néven jelentkezik az oklevelekben.
Evangélikus erődtemplom
Egyhajós temploma a XIV-dik század gótikus alkotása, Keresztelő Szt.
Bazaltszikla 8.81 km-re. RH5037 Bazaltszikla Kőhalom

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Kék hangulat - Különös hangulatú falucska, kövezett úttal, kék házakkal, fekete bivalyokkal...
 • Évek óta készülünk ide - S hála a rejtekhelynek el is jutottunk...
 • Már nagyon rég készültünk ide - Egy kicsit kellett várni míg kinyitott, de megérte, és addig is nyugodtan lehetett keresni a ládát...
 • Mint egy ékszer - Megtaláltam! A várba nem tudtam bemenni, mert zárva volt, írta is a bejáratnál,hogy 17-én zárva van...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.