Herecz vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Malnas - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Herecz vára

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Herecz vár alaprajza Herecz vara Hercz vara Itt kell elindulni. A vár északi bejárata. A vársánc A várfal észak-északkeleti része. Fal maradvány Kilátás a bodoki tetőre Henter mezője A vár keleti bejárata... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Herecz vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
13169 Prédikáló-kő. A Bodoki-hegységben, a Száldobos-patak fejében találjuk az erózió által gomba formára kialakított Egricskő vagy Prédikáló-kő nevű, 2 méter magas, lapos tetejű sziklaalakzatot. 13351 Református templom. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata. 13430 Erzsébet-kert. Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik. 14482 Bodok-csúcs. A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa. 14488 Református templom. Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13. 14554 Henter-mező kőgombái. Málnásfürdőről, a Száldobos-patak völgyéből indulva, a sárga pont turistajelzést követve, kiérünk a Henter-mező legelőjének széles tetejére, a Bodoki-havasok egyik legszebb kilátópontjára. 20061 Bedő-borvíz. Mikóújfalu fő forrása a Bedő-borvíz, egyben a környék legismertebb forrása. 20388 Pincevár. A Baróti-hegységnek egy keleti irányba benyúló vonulata van, ami Zalánt dél felől határolja, azt pedig dél felől a Kóréh-patak határolja. 21302 Répás medence. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. 22633 Barokk kapu. Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva. 24150 Katolikus temető. Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére. 25305 Református templom Étfalva. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. 26131 Református templom. Kálnok legismertebb személyisége Dr. 26979 Unitárius templom. Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu. 28539 Nagy Murgó alatt a Hatodon. A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre.

Néhány székely szó jelentése:
Uzsukál = Fölöslegesen beszél. Vágtér = Vágás, letarolt erdő. Vaj igen = De igen. Vaj nem = Dehogy. Vakhoncsok = Vakondok. Vekeg = Óhajt valamit.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sóskút-forrás
Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik.
Bagoly-forrás
Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el.
Leánykavár
A Leánykavár egy régi erődített település.
Sütei borvíz feredő
A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre.
Oltszemi emlékpark
A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A szerecsen óriások kincse - Miután beléptünk a várba, a koordinátákat is figyelve, megkerestük a fát, amit a doboz lát (eseslevi fotója alapján), és utána gyorsan meglett a doboz is...
 • Oltszem I - Szép erdei séta után felértünk a hegytetőre...
 • Sokadjara - Nem is tudom , hogy mar hanyadszor is jartam itt fenn a romoknal...
 • Ünnepi kirándulás - Egy ünnepi kirándulás keretén belül erre a dobozra is sor került...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.